Pozdrav svima,
a ti Renči, šta si hita reči ja te uopšte ne razumjem kakve…..pišeš,
samo pričekaj da se otvore trgovanje sa dionicami poput Leda, Jamnice,Zvijezde,Belja,,…pa da vidimo onda šta bude, sve če Ramljak to srediti da bude OK – odlično če biti na to što je tj. moglo biti na samom početku,…lp
toronto ti si poznati navlakač…ostao zaglavljen u agrokoru…to je ponzijeva shema u kojoj je malo njih zaradilo.. ostali svi pogubili…jako mi je zao ljudi koji su ostali s blokiranim novcima…iako, tesko da ce to ramljak srediti..
Mislim da Sberbank nesudjelovanjem u vjerovničkom dogovoru i pokazivanju snage pred sudovima izvan Hrvatske sam sebi radi veliku štetu. Pretpostavljam da su izračunali koliko bi mogli dobiti od ovrha van Hrvatske tj koliki je to dio od njihovih ukupnih potraživanja ii da im je jasno da je to ujedno sve što će dobiti. Ovime ne samo da rade protiv izvanrene uprave i Vlade RH nego i protiv svih ostalih vjerovnika Agrokora. A još imaju status "nezaštičenog vjerovnika" zahvaljujući isključivo sbojim dosadašnjim odlukama. Sberbank radi u korist vlastite štete.
SBERBANK radi onako kako smatra da je najbolje u ovim okolnostima.Vec su ovrsili preko 18% Mercatora u Sloveniji(udio koji vec prodaju) i uspjesni su u Srbiji.Na ovaj nacin ce ,izgleda,kao da ce prvi,uspjeti ovrsiti dio potrazivanja na tvrki-kcerima u Srbiji i Sloveniji.SBERBANK ima odredene zaloge (Mercator,tvrtke u okolnim drzavama) i,dakako,jamstva i to solidarna u Hrvatskoj za cijeli iznos kredita.
Imaju takoder svoje pravne sluzbe i odvjetnike i puno iskustva u "parnicenju".Pokrenuli su postupke i u Londonu,ciji pravorjek ce Hrvatski sudovi morati postovati vezano za LEx.Agrokor i jamstva u Hrvatskoj.Vjerovatno nece uspjeti namiriti cijeli dug,ali ocjenjuju da je ovo bolje nego nekakva nagodba koja bi im "vezala ruke"!Radi se o Ruskoj drzavnoj "mega" banci i sada je ocito da ce ici agresivno do kraja i da ih ne zanima nagodba u okviru Lex Agrokora!
A to koliko su "nezasticeni" vec sada pokazuju u Sloveniji,Srbiji i Londonu!Koliko ja vidim,ne ide im lose za sada.
[/quote]
Ajde ne lupetaj.
Iz dana u dan samo crnjake vadis
Kaj je to u sloveniji bilo? Objasni ili da ja objasnim
Ovrsili su udio od agrokora iz nizozemske a odpilili ih po pitanju lexa
Imas trenutno problem slo – hr i presudu arbitražnog suda i? Mogli su i lex ne priznat pa ga priznaju
Mi bi trebali postivat odluku arbitraze pa ne postujemo jer je kontaminirana
I imamo pravo zalbe
Sto god London odluci ne mora apsolutno nista znacit, nije dobro da se prepucavamo ali svakako bi trebalo mirno rijesiti
Ponavljam SBER si je sam kriv kaj je bio pohlepan pa dao firmi koja je ionako prezaduzena jos para.
Rusi su stavili sapu na srpske podruznice i neka. Njihovo pravo.
[/quote]
Pisete “ne lupetaj”(dakako nekulturno),a s druge strane potvrdujete moje navode,zar ne?
Sto se postupka u Sloveniji tice,on je tek u tijeku i jos ne znamo pravomocni pravorijek,ali Slovenija je vec donijela tzv”Lex Mercator”,koliko je meni poznato,kojim onemogucava “odljev” novca iz Mercatora za dugove Agrokora,zar ne?
Odluka Londona je OBVEZNA za nas i nase sudove jer se i nasa drzava obvezala da ce postovati odluke predmetnog suda,tako da vasa tvrdnja apsolutno ne stoji.Ovdje se radi i o ugovornoj odredbi i izabranom sudu,tako da ja ne vidim tu neki “manevarski prostor”.Dakako,treba pricekati pravorijek suda za koji ne znamo kakav ce biti!
Vjerovnici traze svoj novac nazad i ne znam sto je to toliko cudno?Neki su za sporazum-nagodbu,a ocito neki nisu jer bi im nagodba “vezala ruke” i smanjila “manevarski prostor”,a kako ce koji vjerovnik u konacnici proci,to za sada ne mozemo znati.
Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja gdje vladajući smatraju da se dug vjerovniku ne mora vratiti, vjerovatno zato nemilice zadužuju i državu. Možda imaju kasnije u planu donijeti Lex Hrvatska kada ne budemo mogli vraćati dugove. Onda će stari dug moći dobiti samo oni koji nam osiguraju novo zaduženje.
Genijalna strategija sklepana u kuhinji ministarstva financija na kojoj bi joj i sam Gazda pozavidio.
A na Evropskom sudu trebamo samo izjaviti da će mo sve pare vratiti kada se steknu uslovi za to, a onda idu otpisi i ucjene. Nekako mi poznata ova strategija, kao da sam o njoj negdje već čitao.
Nigdje na svijetu se dugovi firme u stecaju ne vracaju iznad iznosa imovine. Ima koliko ima, a kako ce tko ocerupati i koliko uspjeti izvuci je drugi par opanaka. Svatko bira strategiju za sebe.
RH nije jamac dugova Agrokora i to je to sto se toga tice.
Takodjer, kamate na RH obveznice padaju i ocekuje se dizanje rejtinga. Citajte malo. Prema tome ne njonjajte, please.
Sve su to odnosi sluge i gospodara, oni su kao jako zadovoljni sa nama pa su nas izabrali da budemo nosioc EU politike na Jugoistoku Europe pa te pošalje kao glasnika da razješiš jako tešku i kompliciranu situaciju a oni će zauzvrat bacit mrvice sa svog stola prema nama. To što će to koštat više nego što ćemo dobit nema veze.A to što su njihove banke i bankarska industrija pobrale sav višak vrijednosti koji je stvoren u RH o tome ćemo razgovarat kada dođe ta tema na red. Stani pred redomat uzmi broj pa kad dođe tvoje vrijeme iznesi svoj problem, ali nemoj dugo iznosit ako je moguće na margini nekog marginalnog sastanka…
Pozdrav,
A ti Renči, non stop pričaš o Agrokoru a nemaš ni jedne dionice, zašto si tako uporan, več te svi imaju pun,……..prestani, a što sam pisao o Viaduktu bila je istina tek što su uradili sa našim najjačim građevinarom je sasvim drugo pitanje – sramota od sramote, nemam riječi više pisati o tome,
A to, da imam nešto dionica i u Agrokoru – Ledu,…. je moja stvar i jasno i glasno sam napisao, da bi mogla biti katastrofa i da je situacija sada puno bolja i na samom kraju ko zna kakva če bit, ja vjerujem do neke mere dobra i za nas male dioničare, vjera umre poslednja ,tek tolko Renči, Renči, pozdrav svima i puno uspjeha bilo gdje da imate dionice,
Renči,
Mislim, da nikada a ma baš nikada nitko ne može sto posto najavljivati nešto jer se može brzo dogoditi obrnuto.
Da bi ZVZD otišao na 7000 hrk bilo je poprilično blizu procjeni ali se dogodilo što se dogodilo.
Ako bi bilo, bilo bi……….čovjek uvjek može pogrješiti ali je mudrost se oprostiti i ja sam pogriješio. Isto sam pisao, da če Viadukt biti odličan, pa se dogodilo i onda sam lepo rekao, da ide u stečaj i da treba napustiti ovu dionicu kada je bila oko 100 hrk.
Ali još jedan put, siguran sam, da če se ova ……situacija u kojoj je Agrokor, pa Država,…..tužbe,….zatvor možda za pojedine,……na kraju još jedan put nekako če se srediti po meni pozitivno ako mogu upotrjebiti tu rečenicu i za dobavaljače,…….i na kraju za nas dioničare, lp
A ti Renči popij pivu i smiri se jer zdravje je uvjek na prvom mestu, lp
toronto, ti si opasni navlakač;..kako si navukao ljude da kupe dionicu zvzd na 3500 kuna, jer ” ti kao nešto znaš “, tako i navlačio ljude na viadukt….ljudi oprez pri čitanju toronta…a toronto, nemoj samo da ti sada izvlačim postove što si pisao na zvzd i na viaduktu..ne čini se meni da je to bilo slučajno ili da si “pogriješio”
Pozdrav,
Po zadnji put tebi Renči,
Nikada nisam rekao kupi to jer ide 100% gore ili dole jer bi me moderator pobrisao sa portala in nebi dozvolio, što znači da nisam i nikad neču tvrditi da nešto ide 100% gore, to samo ti pričaš gl……
a da je bila Zvzd potencial sam siguran i Viadukt ako nebi sje……kako ga jesu i žao mi je za sve ove ljude koji nemajo posao i koji još nisu dobili ni mjesečnu …..
A za tebe Renči znaj, da se ne mogu sjetiti kada ako si kada napisao nešto dobro, pozitivno, radostno,…
što kaže na to, da se suviše negativna os…. občenito, a i tebi želim puno uspjeha oko kupnje i prodaje dionica, lp
Bizarna odluka trgovačkog lanca: Lidl uklonio križeve sa svojih proizvoda
Mozda sad pocmu bojkotirati Lidl pa se poveca promet Konzumu.
A kolko citam komentare po facebooku, portalima.., mnogi najavljuju da vise u Lidl nece nogom krociti.
Pozdrav,
Po zadnji put tebi Renči,
Nikada nisam rekao kupi to jer ide 100% gore ili dole jer bi me moderator pobrisao sa portala in nebi dozvolio, što znači da nisam i nikad neču tvrditi da nešto ide 100% gore, to samo ti pričaš gl……
a da je bila Zvzd potencial sam siguran i Viadukt ako nebi sje……kako ga jesu i žao mi je za sve ove ljude koji nemajo posao i koji još nisu dobili ni mjesečnu …..
A za tebe Renči znaj, da se ne mogu sjetiti kada ako si kada napisao nešto dobro, pozitivno, radostno,…
što kaže na to, da se suviše negativna os…. občenito, a i tebi želim puno uspjeha oko kupnje i prodaje dionica, lp
ajde mani se ti petparačke birtijske psihologije uz pivicu… nemoj glumiti žrtvu ovdje kada si sa svojim navlakačkim postoim na manje od 30 dana pred krah agrokora tvrdio ” da ti nešto znaš što će se dobro dogoditi ” ..vjerojatno si tada prodavao..jel tako?..a na stranicama agrokora ne znam što se ima dobro napisati… toliko o mojim pozitivnim i dobrim postovima…kako na kojem threadu..na ovom se nažalost nema što dobro reći..a tebi savjetujem manje navlačenja jer navlakači su dno dna investicijskkog svijeta..
Pozdrav ,
Renči, ja sam čovek sa dušom a ti vidim, da nemaš ni dušu kada ovako negativno pišeš i to svima koji ti stoje na putu, to nije dobro ni za psihu ni za srce, mani se ti toga i bit če ti bolje dečko, dečače moj, lp
Što je toronto ? Zar nisi otišao ?
Nego, umjesto da ovdje mudrijašiš i proričeš poput vidovitog Milana, pojasni nam konkretno na temelju čega zasnivaš svoj optmizam.
Da nam predočiš kakvu činjenicu. Ili ćeš samo navlačiti ?
Ja vjerujem da AGROKOR nje zero sum game..jer iako je dug veći od kapitala, vjerujem da se ipak može prodati za više od 0. Ali da će biti dobro – neće. Kada vidimo izvješća i dugovanja tada možemo reći hoće li to biti manje od 20 do 30 % prijašnjih valuacija. Ako Agrokor duguje 40 milijardi kuna, a da se prdaju njegove firme tad bi to vrijedlio oko 20 mijardi kuna na ( P/ EBITDA 15 ) , a za 20 smo kratki. Ali je činjenica da su te firme bile u stanju opsluživati oko 1 do 1,5 milijardi kuna kredita godišnje. I tu se nalazmo na minusu od 20 milijardi kuna. E pa sada kliko to vrijedi ? Najboje bi bilo da se dokaptaliita dugovima i tada bi se jerovnicima to vratilo. A haircut i mogao biti i manji d 70 % Ali što ako su dugvanja veća? Što ako je dug 70 milijrdi kuna ? Što ako neki vjerovnici to ne žele ? Ne žele dokap. Što ako Rusi i ostali uzmu firme u Srbiiu i Sloveniji ? Koliki je onda haircut ?
Nemoj prorcati i gledait u staklenu kuglu, kako baba Vanga, nego nešto konkretno reci !
I ne glumataj jadnu žrtvu s mekom dušom kada znaš i sam zašto si ono piskarao. Bitan je timing i kako si navlačio.