Mislim da to nema veze s EU!
Vidjet cemo presudu Suda u Londonu!
Je Srbi vole Hrvate ko mačka miša, sve bi dala da ga izjede!
Srpski sudovi su već rekli svoje, sumnjam da će žalba nešto promijeniti. Zato Rusi i ne ulaze u nagodbu oni imaju cilj da se putem ovrhe naplate prije ostalih vjerovnika.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/sve-pravne-bitke-koje-sberbank-vodi-protiv-agrokora-evo-zasto-je-opasna-odluka-suda-kojom-se-odbija-postupak-hrvatske-izvanredne-uprave-u-srbiji/6508348/
Opet, to nista bitno ne mijenja. Imovine nesto vise ili nesto manje, ako to tako bude. U odnosu na gdp RH od 300+ mlrd kn koji raste 3% to je nebitno.
Bitno je samo da se to sto prije rijesi.
Mi nemamo problem toliko s ekonomijom koliko s psihologijom.
Isto kao sto u Argentini nije mogao provesti ovrhu pa je ovrsio sve argentinsko igdje…brodove, robu..:)
[/quote]
Lupate gluposti… kakve veze ima jedno sa drugim… Argentina je radila selective default… tj. Mislili su vracati dugove samo onima koje oni zele…
[/quote]
Poznato ? :)))
[/quote]
Nije mi poznato…
Mislim da Sberbank nesudjelovanjem u vjerovničkom dogovoru i pokazivanju snage pred sudovima izvan Hrvatske sam sebi radi veliku štetu. Pretpostavljam da su izračunali koliko bi mogli dobiti od ovrha van Hrvatske tj koliki je to dio od njihovih ukupnih potraživanja ii da im je jasno da je to ujedno sve što će dobiti. Ovime ne samo da rade protiv izvanrene uprave i Vlade RH nego i protiv svih ostalih vjerovnika Agrokora. A još imaju status “nezaštičenog vjerovnika” zahvaljujući isključivo sbojim dosadašnjim odlukama. Sberbank radi u korist vlastite štete.
Mislim da to nema veze s EU!
Vidjet cemo presudu Suda u Londonu!
[/quote]
Na ovaj dio sam mislio
” Srbija još uvijek nije članica EU, i… njihove odluke su njihove odluke. Ja mislim da će svi vjernovnici biti namireni iz ukupne mase imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj zemlji’, kazao je nakon sastanka u Vladi gdje je premijera upoznao s odlukama uoči današnjeg Vjerovničkog vijeća.”
dio izjave od Ramljaka.
Mislim da Sberbank nesudjelovanjem u vjerovničkom dogovoru i pokazivanju snage pred sudovima izvan Hrvatske sam sebi radi veliku štetu. Pretpostavljam da su izračunali koliko bi mogli dobiti od ovrha van Hrvatske tj koliki je to dio od njihovih ukupnih potraživanja ii da im je jasno da je to ujedno sve što će dobiti. Ovime ne samo da rade protiv izvanrene uprave i Vlade RH nego i protiv svih ostalih vjerovnika Agrokora. A još imaju status "nezaštičenog vjerovnika" zahvaljujući isključivo sbojim dosadašnjim odlukama. Sberbank radi u korist vlastite štete.
SBERBANK radi onako kako smatra da je najbolje u ovim okolnostima.Vec su ovrsili preko 18% Mercatora u Sloveniji(udio koji vec prodaju) i uspjesni su u Srbiji.Na ovaj nacin ce ,izgleda,kao da ce prvi,uspjeti ovrsiti dio potrazivanja na tvrki-kcerima u Srbiji i Sloveniji.SBERBANK ima odredene zaloge (Mercator,tvrtke u okolnim drzavama) i,dakako,jamstva i to solidarna u Hrvatskoj za cijeli iznos kredita.
Imaju takoder svoje pravne sluzbe i odvjetnike i puno iskustva u “parnicenju”.Pokrenuli su postupke i u Londonu,ciji pravorjek ce Hrvatski sudovi morati postovati vezano za LEx.Agrokor i jamstva u Hrvatskoj.Vjerovatno nece uspjeti namiriti cijeli dug,ali ocjenjuju da je ovo bolje nego nekakva nagodba koja bi im “vezala ruke”!Radi se o Ruskoj drzavnoj “mega” banci i sada je ocito da ce ici agresivno do kraja i da ih ne zanima nagodba u okviru Lex Agrokora!
A to koliko su “nezasticeni” vec sada pokazuju u Sloveniji,Srbiji i Londonu!Koliko ja vidim,ne ide im lose za sada.
Po meni,odluke Londona ce biti kljucne.
Da se razumijemo,smatram da je dobro da je Hrvatska donijela “Lex Agrokor” radi “kontrole potencijalno velike stete za Drzavu u cjelini”,ali trebalo je naci “zajednicki jezik” sa najvecim vjerovnikom -cima jer bez njih ,ne znam kako se ovo moze “uspjesno okoncati”!
Eto tako ce novci iz nasih poreza koji su se odlijevali u poticaje za poljoprivredu ( i ostalo u agrokoru ), a umjesto u poljoprivredi zavrsavali u bosni i srbiji i sloveniji, zavrsiti u ruskim rukama. Onaj ” poduzetnik ” i veliki hrvatski čovik Todoric uspio je svojim poduzetnistvom od slavonije i baranje napraviti pustinju bez kapi vode. Novci, nasi, za razvoj poljoprivrede izmedju ostalog i navodnjavanje koji su placani kroz poticaje ostaju Rusima. Hrvati odlaze u Irsku. Pravi domoljub taj Todoric. Covjek se pita kako smo mi uopce postali drzava ?
Eto tako ce novci iz nasih poreza koji su se odlijevali u poticaje za poljoprivredu ( i ostalo u agrokoru ), a umjesto u poljoprivredi zavrsavali u bosni i srbiji i sloveniji, zavrsiti u ruskim rukama. Onaj " poduzetnik " i veliki hrvatski čovik Todoric uspio je svojim poduzetnistvom od slavonije i baranje napraviti pustinju bez kapi vode. Novci, nasi, za razvoj poljoprivrede izmedju ostalog i navodnjavanje koji su placani kroz poticaje ostaju Rusima. Hrvati odlaze u Irsku. Pravi domoljub taj Todoric. Covjek se pita kako smo mi uopce postali drzava ?
Mi nismo država. Mi smo Bagrokorsko Todorakijska Kmetovina.
Po meni,odluke Londona ce biti kljucne.
Da se razumijemo,smatram da je dobro da je Hrvatska donijela "Lex Agrokor" radi "kontrole potencijalno velike stete za Drzavu u cjelini",ali trebalo je naci "zajednicki jezik" sa najvecim vjerovnikom -cima jer bez njih ,ne znam kako se ovo moze "uspjesno okoncati"!
Jako mi je teško vjerovat da je Hrvatska strana ta koja nije za dogovor. Oni su neusporedivo veći,jači,bogatiji,utjecajniji itd.itd. i nastupaju isključivo iz pozicije sile. Kada pričate o odnosima dviju država milijardu i pol nije neka suluda lova pa čak teoretski ako bi izgubili dio u Agrokoru država im može ponudit kompenzacijske mjere i druge poslove da vrate sve uloženo i oplode taj kapital.. ali ako baš netko želi rušit..
Ako zelimo opstati tada se cim prije trebamo rijesiti njih nekolicine. Ako ne znate kojih tada pogledajte ciji su krediti u roll up. Inace vrlo izgledno cemo ostati i bez dijelova teritorija.
Prvi na redu su slavonija i baranja.
Ovo nije sala ili pretjerivanje. Ta stvarna opasnost postoji. Tko je iz tog kraja zna o cemu govorim.