Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam da li su mnogi forumasi vec zaboravili da su aktiviranjem tzv .”Lex Agrokor” privremeno zamrznute mnogobrojne ovrhe(mali dio je prosao) i “odmrznute blokade” racuna i LEDA,JAMNICE,BELJA itd.Pisalo se o ovrhama velikog iznosa ,o milijardama kuna.
Kada prestane primjena ovog zakona,ovrhe se opet mogu aktivirati(za neplacena potrazivanja).Problem je i sto su po Zakonu sada sve obaveze-dugovi dospjeli.
Ovdje su u pitanju samo dobavljaci,a nakon isteka Zakona,na red dolaze i banke i fondovi,veliki vjerovnici.
Izvan Hrvatske,SBERBANK vec provodi ovrhe,kako se moze iscitati,na Merkatoru,Jamnici i srpskim povezanim drustvima.Dakle,tamo vec aktiviraju jamstva.
Ako se sa “rusima” ne nade neki kompromis u Hrvatskoj,bojim se da ovaj scenario mozemo ocekivati i u Hrvatskoj nakon prestanka vazenja zakona.

Do prestanka važenja zakona će provesti Predstačajnu nagodbu inače sve skupa nema smisla.

Što se tiče dionica imam osjećaj da se neće odblokirati do kraja predstečajne nagodbe. bumo vidjeli.

Ne znam da li su mnogi forumasi vec zaboravili da su aktiviranjem tzv ."Lex Agrokor" privremeno zamrznute mnogobrojne ovrhe(mali dio je prosao) i "odmrznute blokade" racuna i LEDA,JAMNICE,BELJA itd.Pisalo se o ovrhama velikog iznosa ,o milijardama kuna.
Kada prestane primjena ovog zakona,ovrhe se opet mogu aktivirati(za neplacena potrazivanja).Problem je i sto su po Zakonu sada sve obaveze-dugovi dospjeli.
Ovdje su u pitanju samo dobavljaci,a nakon isteka Zakona,na red dolaze i banke i fondovi,veliki vjerovnici.
Izvan Hrvatske,SBERBANK vec provodi ovrhe,kako se moze iscitati,na Merkatoru,Jamnici i srpskim povezanim drustvima.Dakle,tamo vec aktiviraju jamstva.
Ako se sa "rusima" ne nade neki kompromis u Hrvatskoj,bojim se da ovaj scenario mozemo ocekivati i u Hrvatskoj nakon prestanka vazenja zakona.

Vi evidentno ne razumijete sto je zapravo zakon, bilo koji, iako tvrdite da ste ucen pravnik. E pa onda cu vam reci.
Zakon je skup slova, rijeci i recenica koji imaju neko znacenje, a iza toga stoji namjera onog koji ga je pisao. Namjera ovdje je namira domacih dobavljaca u sto vecoj mjeri te postizanje nagodbe, sa sto manje repova, ako ovo zadnje bude moguce.
Takodjer, propisan je i neki rok. Medjutim, taj rok je promjenjiv, kao i sam zakon. Ako ne bude dobre nagodbe, a u svjetlu popravljajucih fundamenata, ici ce se na produljenje roka vazenja zakona. Dok se postigne potrebna vecina. Ili na smanjenje potrebne vecine. Prosto ko pasulj. Tako to funkcionira. Drzava je zakon donijela, moze ga produljiti, ukinuti, izmijeniti, sto god hoce. Moze i hoce, jer vec jest napravila onaj najveci korak. I opet ce ako treba. Cekajte i vidjet cete.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Do prestanka važenja zakona će provesti Predstačajnu nagodbu inače sve skupa nema smisla.

Što se tiče dionica imam osjećaj da se neće odblokirati do kraja predstečajne nagodbe. bumo vidjeli.

Slazem se.Tek nakon nagodbe(ako do nje dode),stvari ce biti jasne.

Je, da, kako da ne.
Banke koje su dale novce i koje zele vidjeti novce nazad se inace nista nece pitati.
Koliko sam vidio krovna firma od Ivice Todorica je registrirana u Nizozemskoj pa ce siguran sam oni pitati Hrvatsko pravosudje sta im je ciniti.

Javna opomena na ZSE danas za neobljavljivanje Q2 rezultata… http://zse.hr/default.aspx?id=20&tip=novostiIzdavatelja

Ima itko ikakvu ideju kada ce FI biti objavljeni i kada ce vec jednom pustit trgovanje?

Je, da, kako da ne.
Banke koje su dale novce i koje zele vidjeti novce nazad se inace nista nece pitati.
Koliko sam vidio krovna firma od Ivice Todorica je registrirana u Nizozemskoj pa ce siguran sam oni pitati Hrvatsko pravosudje sta im je ciniti.

Nizozemsko pravosudje nema ingerencije nad nicim ovdje. Kratko i jasno.
Nakon nagodbe nece niti biti niceg na sto bi se uopce i eventualna presuda odnosila.
A Ivek je potpisao, ne?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

pa “lex agrokor” je predstečajna nagodba tj. varijacija psn sa gotovo istim pravnim učincima

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

pa "lex agrokor" je predstečajna nagodba tj. varijacija psn sa gotovo istim pravnim učincima

“Lex agrokor” ima elemente predstecajne nagodbe i stecaja sa preustrojem.To je nekakvo “novo hibridno rjesenje sa odgodom” da se amortizira i smanji steta za gospodarstvo drzave.

Je, da, kako da ne.

Nizozemsko pravosudje nema ingerencije nad nicim ovdje. Kratko i jasno.
Nakon nagodbe nece niti biti niceg na sto bi se uopce i eventualna presuda odnosila.
A Ivek je potpisao, ne?
[/quote]

Kod tebe je sve nesto prejednostavno i prejasno.
Agrokor me uopce ne zanima. Nikada nisam kupio niti jednu dionicu ijedne sastavnicu agrokora.
Zanimaju me samo posljedice koje ce imati odluke stranih sudova.
Bojim se jedino da ce ceh platiti RH.

Pa ja se ne bojim. Iako mislim da doticni lik s kojim ti polemiziraš trabunja uglavnom gluposti i prepire se sam sa sobom. Izražava nekakva pojednostavljena i nesuvisla razmišljanja koja se svidjaju njemu osobno i koja nemaju nikakve veze s pravom, a uglavnom ni sa poslovnom logikom.

Vani postoje odvjetnička društva koja potiču investitore da tuže. Doduše, oni ne poznaju domaću legislativu i onda se uglavnom ne upuštaju u sporove lokalno. K tome, ovi lešinarski fondovi su uglavnom pronašli svoj interes pa ne vjerujem ni da će oni raditi probleme. Problem imaju Rusi, zato sto su se htjeli nametnuti da oni vode proces i trančiraju imovinu. Ja osobno mislim da su oni prvi pokrenuli lavinu s obveznicama da bi iskoristili trenutak i nametnuli svoju prinudnu upravu. Naravno da Agrokor već nije bio na rubu ne bi im to tako lako uspjelo.

Čak je iznenađujuće kako su se naši snašli i donekle pripremili i uspjeli dovesti Agrokor pod kontrolu odnosno omogućili nastavak poslovanja. U sljedećem koraku će politika pokusati objesiti “Pedra”, no ako se pokaže da izvješća nisu falsificirana.do te mjere da se to ne bi moglo podvesti pod revizorske i poslovne iznimke, onda bi država mogla imati problema u dokazivanju nezakonitosti. Mislim oni mogu konstruirati slučaj kako im se svidi, al država mora imati jak slučaj jer ako se DORH zapetlja i neće imati dovoljno jakih dokaza, onda će to pokopati vladajuću garnituru. A to je njihov najveći strah.

Vidjet ćemo sto će biti. Još je rano za dalekosežne zaključke, no neke stvari poput značajnih gubitaka, otpisa i promjena vlasništva već su sada razvidne.

New Report

Close