Obzirom da rusi nisu kokosari te obzirom da novcem upravljaju poput židova, a židovi su btw od njih i ucili, prije bi se reklo da su svjesno zrtvovali 1 milijardu eura za trajni utjecaj u Hrvatskoj. A i da, kao židovi, nece izgubiti niti rublju svojih ulaganja naplatiti ce sve do poslijednje kopjejke, s kamatom. Nije njima cilj Todex, kojega su procjenili da je glupex, nego Hrvatska.
Obzirom da rusi nisu kokosari te obzirom da novcem upravljaju poput zidova, a zidovi su btw od njih i ucili, prije bi se reklo da su svjesno zrtvovali 1 milijardu eura za trajni utjecaj u Hrvatskoj. A i da, kao židovi, nece izgubiti niti rublju svojih ulaganja naplatiti ce sve do poslijednje kopjejke, s kamatom. Nije njima cilj Todex, kojega su procjenili da je glupex, nego Hrvatska.
Todex je privatan.
I mogu oni p..at hrvatsku ubogu, no ipak ce EU odigrati glavnu ulogu. Ne brini
Ovo je problem puno siro od nase uboznice
super je što rusi ganjaju gazdu todu jer oni su kao pitbull, kad zagrizu neće ispustiti dok im ne poberu sve što su imaju, a kad se vidi da su u igri bili dvorci, helikopteri, vile, nekretnine u HR i inozemstvu, jasno je da bi novinske priče o stotinama zamračenih milijuna mogle biti točne i zato – naprijed sberbank!
Rusi su dali mlrd eura jer su pohlepni. Nemaju osiguranja
I da, super sto tuze todorića
To je mozda, ali mozda, sansa da netko od lopova zavrsi u zatvoru na dulji period.
No treba i sve pobrat, ali sve, ne ostaviti im za kruh, i posebnu pozornost posvetiti kumovima partnerima koji ih sad prate.
No mene ipak interesira najvise rasplet i sto je s parama u fondovima.
Erste je sumanuto prodavao Ledo, kad znamo da su prvi sastanci bili upravo u erste banci dali se moze govoriti o povlastenim informacijama? Dali znamo sto se vani desava u takvim slucajevima?
Jeli vam znakovito da rusi nisu obuhvatili i revizora?
Ko je lažirao? Todoric mora imati pomagace
Puno je tu jos stvari koje neznamo
[/quote]
Zasto mislite da SBERBANK nije osigurao potrazivanje ,barem kao vecina drugih velikih vjerovnika?Ima jamstva na tvrtkama kcerima,a dakako da ostaje pitanje koliko se moze u stvarnosti namiriti ako je dug veci od kapitala!No to nije samo problem SBERBANK!
[/quote]
Upravo suprotno. Da to nije problem zber bi bio ok.
No u pa ici su jer neko prije njih ima zalozene dionice.
Tako da…
From Russia with love
[/quote]
Dakle SBERBANK ima jamstva drustava-kceri BELJA,LEDA,JAMNICE,ZVIJEZDE etc na CIJELOJ imovini tih tvrtki sto se vidi iz obavjesti navedenih tvrtki na ZSE.HR pod BELJE,LEDO,JAMNICA itd od 11.11.2016 godine.
Problem je vjerovatno taj sto sva zalozena imovina nije dostatna za namirenje svih vjerovnika.Oni vjerovnici koji imaju zalozna izlucna prava na pojedinoj imovini ce biti u povoljnijem polozaju u slucaju stecaja do kojeg moze,ali ne mora doci ako se vjerovnici dogovore,ali je ocito sada da najveci vjerovnik nije “odusevljen” prinudnom upravom.
Obzirom da rusi nisu kokosari te obzirom da novcem upravljaju poput zidova, a zidovi su btw od njih i ucili, prije bi se reklo da su svjesno zrtvovali 1 milijardu eura za trajni utjecaj u Hrvatskoj. A i da, kao židovi, nece izgubiti niti rublju svojih ulaganja naplatiti ce sve do poslijednje kopjejke, s kamatom. Nije njima cilj Todex, kojega su procjenili da je glupex, nego Hrvatska.
Todex je privatan.
I mogu oni p..at hrvatsku ubogu, no ipak ce EU odigrati glavnu ulogu. Ne brini
Ovo je problem puno siro od nase uboznice
[/quote]
Sigurno ce Njemci svojim novcima vratiti Rusima pare. Nece, vratiti ces ti todexov lopovluk i pohlepu i to s kamatom. To nije nikakav problem evropske unije nego samo hrvatske. Ne utvarajte si da je Hrvatska nekome nesto vazna. Mala lopovska zemljica s periferije evrope bez koje se moze. To sto su njeni lopovi opljackali Rusima milijardu eura sigurno nece Nijemci vracati. A vratiti se mora.
Dragi twrr zivjeti u samozavaravanju je jako lijepo. Koliko novaca ledo i jamnica moraju ustediti i skupiti da vrate 15 milijardi duga ? Tj koliko novaca moraju skupiti da vrate Rusiji novce.
Osim toga, nije bilo rijeci o Rusiji i ruskim novcima i njihovim kriminalcima.
Bilo je rijeci o hrvatskim lopovima koji duguju Rusima. Bila je i rijec o beznacajnosti lopovske zemljice s periferije Evrope koja duguje banci jedne od najvecih svijetskih velesila. Velesili o kojoj evropska unija i njemacka energetski ovise. Zemlji koja u 21 stoljecu prekraja kartu Evrope. Ne cujemo da je EU zucnula. Jos se bune Njemci na uvodjenje sankcija Rusiji. Bilo je govora o tome da sigurno nece Njemacka ili EU placati todexove i druge hrvatske dugove. A negativni kapital koji je ostavio onaj glupex todoric u agrokoru je cinjenica koju CE GRADJANI HRVATSKE PODMIRITI IZ SVOJIH DZEPOVA I SVOJE IMOVINE . Todoricu, naravno, nece biti nista.
twrr jednako koliko bisakovi pise pisete i vi…nemate se pravo buniti na pisanje nekoga drugoga kada stalno iste postove i isto razmisljanje imate i vi…osim toga kada parafrazirate nekoga sto je napisao ili rekao jenostavno izmisljate..npr u postovima pise gazdex i ne koriste se izrazi koje koristite vi..ne znam da li namjerno takon pisete umanjujuci tezinu situacije sa agrokorom ili zaista gledate svijet kroz ruzicaste naocale s velikom dozom naivnosti… cinjenica je da ce ono sto je uzeto s predumisljajem ( kako to nazvati drugacije nego pravim imenom tj ukradeno ) ruskoj banci vratiti Hrvatski gradjani…po poslovnim krugovima se cak misli da ce RH morati platiti i Todoricu odstetu za oduzeto upravljanje…isto kao sto i ne vjerujete da je Franck pred padom pa se to cak prikazuje po vijestima eufemizmom da ” se bavi dokapitalizacijom ” …cinjenica je da ce to SVE platiti Hrvati, ali NE oni oko Todorica i ostalih.
Revizija nije gotova i ne mozete znati sto ce biti sutra a ne sto ce ili bi mogli platiti gradjani za ko zna koliko godina a kamo li sto ce mu se moci dokazati.
Vi mislite da ja ne znam koliko je novaca izvuceno fiktivnim fakturama preko malih firmi pod stavkom “usluge za savjetovanje”?
Da se helikopter dizao da se nekom doveze barbika ili haljina, da se ljudi koji su tamo sudjelovali i potpisivali sada tresu od straha.
Ja zelim da firme opstanu i da ne izgubim novac, sta ce bit sa tim gazdom me boli briga. Nek mu nadju gdje je izvukao novac u to zapljene.
Ako ce u zatvor opet je na teret drzavi.
ima li naznaka ,kad krece trgovanje? thx
Malo sam zbunjen. Trgovanje obustavljeno.
A u promjenama top 10 svako toliko promjene u Jamnici, Belju…..?????
zamjene udjela za dug su u tjeku ,zlocesti
super je što rusi ganjaju gazdu todu jer oni su kao pitbull, kad zagrizu neće ispustiti dok im ne poberu sve što su imaju, a kad se vidi da su u igri bili dvorci, helikopteri, vile, nekretnine u HR i inozemstvu, jasno je da bi novinske priče o stotinama zamračenih milijuna mogle biti točne i zato – naprijed sberbank!
Rusi su dali mlrd eura jer su pohlepni. Nemaju osiguranja
I da, super sto tuze todorića
To je mozda, ali mozda, sansa da netko od lopova zavrsi u zatvoru na dulji period.
No treba i sve pobrat, ali sve, ne ostaviti im za kruh, i posebnu pozornost posvetiti kumovima partnerima koji ih sad prate.
No mene ipak interesira najvise rasplet i sto je s parama u fondovima.
Erste je sumanuto prodavao Ledo, kad znamo da su prvi sastanci bili upravo u erste banci dali se moze govoriti o povlastenim informacijama? Dali znamo sto se vani desava u takvim slucajevima?
Jeli vam znakovito da rusi nisu obuhvatili i revizora?
Ko je lažirao? Todoric mora imati pomagace
Puno je tu jos stvari koje neznamo
[/quote]
Zasto mislite da SBERBANK nije osigurao potrazivanje ,barem kao vecina drugih velikih vjerovnika?Ima jamstva na tvrtkama kcerima,a dakako da ostaje pitanje koliko se moze u stvarnosti namiriti ako je dug veci od kapitala!No to nije samo problem SBERBANK!
[/quote]
Upravo suprotno. Da to nije problem zber bi bio ok.
No u pa ici su jer neko prije njih ima zalozene dionice.
Tako da…
From Russia with love
[/quote]
Dakle SBERBANK ima jamstva drustava-kceri BELJA,LEDA,JAMNICE,ZVIJEZDE etc na CIJELOJ imovini tih tvrtki sto se vidi iz obavjesti navedenih tvrtki na ZSE.HR pod BELJE,LEDO,JAMNICA itd od 11.11.2016 godine.
Problem je vjerovatno taj sto sva zalozena imovina nije dostatna za namirenje svih vjerovnika.Oni vjerovnici koji imaju zalozna izlucna prava na pojedinoj imovini ce biti u povoljnijem polozaju u slucaju stecaja do kojeg moze,ali ne mora doci ako se vjerovnici dogovore,ali je ocito sada da najveci vjerovnik nije "odusevljen" prinudnom upravom.
[/quote]
***obrisano***
Ja kupim auto na leasing i uzmem od tebe kredit dam ti jamstvo prometnu auta.
Prestanem placat i leasing mi uzme auto jer je auto njegov do isplate.
A ti se lepo slikaj sa svojim jamstvom i prometnom
Nadam se da sam ti pomogao docarati to jamstvo.
Pravo prvenstva zber nema pa je u panici.
@zmajki kak je to moguce, pa bisakovi veli da ce rusi sve uzet. Zber je novi vlasnik hrvatske.
Ili?
Rusi, kao i svi vjerovnici s ovim ili onim papirima, namirit će se djelomično iz imovine, u redoslijedu i iznosu ovom ili onom. Ostalo ide u otpis i kraj priče. Prestanite više s glupostima tipa “sve će to platiti hrvatski građani itd.” Neće. Nema niti načina niti mehanizama. Ne možeš uzeti lovu Peri zato jer je dužan Mate, a Mate nije dao jamstva. Ne možete poistovjećivati uvođenje izvanredne uprave kao svojevrsnog Chapter 11 stečajnog postupka s preuzimanjem jamstava i odgovornosti za dugove. To su kruške i jabuke i naprosto prestanite palamuditi. Znam da želite zvučati jako pametno, ali ovo nije način jer je naprosto netočno.