Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sto su to Kinezi kupili u Hrvatskoj?Koje ulaganje znate?
Da su zainteresirani i sada (odnosno uskoro) mogu "kupovati" tvrke koje ce se nakon dokapitalizacije prodavati,iako ja sumnjam da ce oni "odrijesiti kesu"!

Problem je bio i ostao u njhovom načinu poslovanja. Oni isključivo ulaze u aranžmane direktnom pogodbom s Vladom. Svaki vid natječaja ne dolazi u obzir. Slično traži i Qatar kod nas.
Gdje postoje Kinezi u EU to je bilo isključivo direktnom pogodbom. Ne poštuju institucije ni jedne zemlje, kao Ameri slično, ali to kao Kinezi grubo rade. Kinezi povrh toga na svaku investiciju u koju ulaze kao uvjet postavljaju njohovu sirovinu i radnu snagu, a često i standarde kvalitete.
Samo neka ostanu u Kini .

Sto su to Kinezi kupili u Hrvatskoj?Koje ulaganje znate?
Da su zainteresirani i sada (odnosno uskoro) mogu "kupovati" tvrke koje ce se nakon dokapitalizacije prodavati,iako ja sumnjam da ce oni "odrijesiti kesu"!

Problem je bio i ostao u njhovom načinu poslovanja. Oni isključivo ulaze u aranžmane direktnom pogodbom s Vladom. Svaki vid natječaja ne dolazi u obzir. Slično traži i Qatar kod nas.
Gdje postoje Kinezi u EU to je bilo isključivo direktnom pogodbom. Ne poštuju institucije ni jedne zemlje, kao Ameri slično, ali to kao Kinezi grubo rade. Kinezi povrh toga na svaku investiciju u koju ulaze kao uvjet postavljaju njohovu sirovinu i radnu snagu, a često i standarde kvalitete.
Samo neka ostanu u Kini .
[/quote]
Tocno Grga,upravo tako!
Ja zivim s njima i mogu potvrditi da ste potpuno u pravu.
Iskljucivi su i zatvoreni.

Mogu Kinezi postavljati uvjete kod ulaganja kakve god hoće.
Mogu i ja tražiti da mi netko potpiše mjesečnu apanažu od jedno deset iljada ojra.
Nitko ne može nikog natjerati na ništa ako ovaj drugi to neće.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dakle, nisam ja ovo rekao niti ja mislim poput bisakova
Ovo je danasnji jutarnji
Ukratko.
Konacan gubitak agrokora se procjenjuje na izmedju 12-15 mlrd nakon prebijanja medjusobnih potrazivanja koje bi smanjilo ukupan gubitak od 20 mlrd

Par godina sam poslovao sa par d.o.o. -a kojima su vlasnici Kinezi. Mogu vam reći da su ti ljudi nevjerojatno mobilni. Isprobaju lokaciju, ako to ne funkcionira na način kako su oni zamislili uopće ne pokušavaju sa ulaganjem, marketingom… podignuti taj posao, već se preko noći sele.

Također, nikad ama baš niti najmanjeg problema nisam imao sa plaćanjem…

“Nedostaju i brojni podaci koji su ključni za procjenu solventnosti Agrokora. Primjerice, još uvijek ne znamo koliki je ukupno prijavljeni iznos tražbina vjerovnika. Ne znamo točne iznose jamstava koja su davale pojedine kompanije iz grupacije. Ne znamo ni postoje li nad pojedinim Agrokorovim kompanijama založna prava koja su se spominjala u javnosti. Također ne znamo koliko uspješno su poslovale kompanije u sklopu grupe u prvoj polovini 2017., što bi trebala biti ključna informacija za procjenu održivosti trenutnog Agrokorova poslovnog modela.”
Dobar i realan članak o stanju u Agrokoru!
https://www.tportal.hr/komentatori/clanak/agrokorovih-100-dana-pod-izvanrednom-upravom-pacijent-u-induciranoj-komi-20170724?experimentCode=362f0a224bc4604f45129030736ac39747d76bea&utm_expid=.P7ypB0NVQfaQzvpcmC600Q.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.tportal.hr%2Fkomentatori%2Fclanak%2Fagrokorovih-100-dana-pod-izvanrednom-upravom-pacijent-u-induciranoj-komi-20170724%3FexperimentCode%3D362f0a224bc4604f45129030736ac39747d76bea

"Nedostaju i brojni podaci koji su ključni za procjenu solventnosti Agrokora. Primjerice, još uvijek ne znamo koliki je ukupno prijavljeni iznos tražbina vjerovnika. Ne znamo točne iznose jamstava koja su davale pojedine kompanije iz grupacije. Ne znamo ni postoje li nad pojedinim Agrokorovim kompanijama založna prava koja su se spominjala u javnosti. Također ne znamo koliko uspješno su poslovale kompanije u sklopu grupe u prvoj polovini 2017., što bi trebala biti ključna informacija za procjenu održivosti trenutnog Agrokorova poslovnog modela."
Dobar i realan članak o stanju u Agrokoru!
https://www.tportal.hr/komentatori/clanak/agrokorovih-100-dana-pod-izvanrednom-upravom-pacijent-u-induciranoj-komi-20170724?experimentCode=362f0a224bc4604f45129030736ac39747d76bea&utm_expid=.P7ypB0NVQfaQzvpcmC600Q.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.tportal.hr%2Fkomentatori%2Fclanak%2Fagrokorovih-100-dana-pod-izvanrednom-upravom-pacijent-u-induciranoj-komi-20170724%3FexperimentCode%3D362f0a224bc4604f45129030736ac39747d76bea

Čak štoviše, govori se o udruženom djelovanju stvaranja novog novca M1 mase s mjenicama i to protuzakonito, ovo je zatvorska kazna za faktoringe, banke i cijeli Agrokorov menadžment koji je bio u međusobnim kombinacijama. +odgovornost za guvernere u HNB, Vujčić broj 1 i Hanfu, počinjen je kriminal bez presedana. Milijardu mjenica bez pokrića u kunama, a sad se te kune moraju od nekale stvoriti. Morat ce se naplatiti od banaka i faktoringa pod neka vrijednosna usklađenja, ovo što je do sada objavljeno rezervacija je premalo.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

http://www.seebiz.eu/sberbank-prijavio-todorica-za-tri-kaznena-djela/ar-160469/

super je što rusi ganjaju gazdu todu jer oni su kao pitbull, kad zagrizu neće ispustiti dok im ne poberu sve što su imaju, a kad se vidi da su u igri bili dvorci, helikopteri, vile, nekretnine u HR i inozemstvu, jasno je da bi novinske priče o stotinama zamračenih milijuna mogle biti točne i zato – naprijed sberbank!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

super je što rusi ganjaju gazdu todu jer oni su kao pitbull, kad zagrizu neće ispustiti dok im ne poberu sve što su imaju, a kad se vidi da su u igri bili dvorci, helikopteri, vile, nekretnine u HR i inozemstvu, jasno je da bi novinske priče o stotinama zamračenih milijuna mogle biti točne i zato – naprijed sberbank!

Rusi su dali mlrd eura jer su pohlepni. Nemaju osiguranja
I da, super sto tuze todorića
To je mozda, ali mozda, sansa da netko od lopova zavrsi u zatvoru na dulji period.
No treba i sve pobrat, ali sve, ne ostaviti im za kruh, i posebnu pozornost posvetiti kumovima partnerima koji ih sad prate.
No mene ipak interesira najvise rasplet i sto je s parama u fondovima.
Erste je sumanuto prodavao Ledo, kad znamo da su prvi sastanci bili upravo u erste banci dali se moze govoriti o povlastenim informacijama? Dali znamo sto se vani desava u takvim slucajevima?
Jeli vam znakovito da rusi nisu obuhvatili i revizora?
Ko je lažirao? Todoric mora imati pomagace
Puno je tu jos stvari koje neznamo

To je mozda, ali mozda, sansa da netko od lopova zavrsi u zatvoru na dulji period.
No treba i sve pobrat, ali sve, ne ostaviti im za kruh, i posebnu pozornost posvetiti kumovima partnerima koji ih sad prate.
Erste je sumanuto prodavao Ledo, kad znamo da su prvi sastanci bili upravo u erste banci dali se moze govoriti o povlastenim informacijama? Dali znamo sto se vani desava u takvim slucajevima?
[/quote]
Zasto mislite da SBERBANK nije osigurao potrazivanje ,barem kao vecina drugih velikih vjerovnika?Ima jamstva na tvrtkama kcerima,a dakako da ostaje pitanje koliko se moze u stvarnosti namiriti ako je dug veci od kapitala!No to nije samo problem SBERBANK!

[/quote]
Zasto mislite da SBERBANK nije osigurao potrazivanje ,barem kao vecina drugih velikih vjerovnika?Ima jamstva na tvrtkama kcerima,a dakako da ostaje pitanje koliko se moze u stvarnosti namiriti ako je dug veci od kapitala!No to nije samo problem SBERBANK!
[/quote]
Upravo suprotno. Da to nije problem zber bi bio ok.
No u pa ici su jer neko prije njih ima zalozene dionice.
Tako da…
From Russia with love

New Report

Close