Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li se moze pozvati revizora na odgovornost ukoliko izvjesca budu tako drasticno losija?!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Prvo treba pričekati da počnu izlazit izvješća, ovo je informacija koja ne znači ništa.
Ledo je ima dobit prošle godine ajmo reć 250 mil kuna a ove godine u prvih 5 hladnih mjeseci 119 što bi u konačnici moglo bit 350 pa kad se oporezuje dobijemo 250 okvirno, što je sad tu moglo biti toliko smuljano?
Imaju pozajmicu agrokoru od 1,5 miljardi kuna koju neće vidjet vjerovatno pa sad ako je ta pozajmica smuljana ionako vjerovatno neće vidjet jedno ni drugo.
Što još može biti?

Ja opet ponavljam ono sto sam napisao par puta. Ocekujem da je poslovanje bilo bolje od prikazanog. Lova se izvlacila. Pozz svima

Lova se izvlacila kroz pozajmice, to je sigurno. A vjerovatno i kroz troskove. To je oderano do koske. Ali biznis ide. I zivot.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.seebiz.eu/ramljak-bit-ce-drasticnih-iznenadenja-u-reviziji/ar-160040/
Ispravak vrijednosti na niže jer se pumpala bilanca da može dobijati što veće kredite i navući mirovince na dokap po 8 tisuća na Ledu. Potom im je dao jednu dividendu a onda potop. Kakav lik je taj Todorić. Kad završi u buksi vjerovatno će i on kao Sanader po izlasku iz bukse objaviti knjigu ali njegova neće govoriti o detuđmanizaciji Hrvatske nego o deagrokorizaciji Hrvatske.
A ovaj Smranader iskače sa svojom knjigom na koji god portal kliknete – dobro mu radi promidžba od ukradene love. Na kraju će ispasti da je sve ukradene pare zaradio na detuđmanizaciji. Slična 2 lika.

Pa vi ste taj koji stalno citira odredbe iz lex agrokora a sad kad vam od ljudi koji ga provode dolaze dobre vijesti ni to vam ne odogvara.
Opet dnevna doza brige za male dioničare?
Danas ste htjeli biti originalni pa niste odmah počeli sa stečajem?

Sto je za vas dobra vijest?Ovo sto je Ramljak izjavio u vezi buducih izvjesca i bilanci drustava u sastavu Agrokora je sve,samo ne dobra vijest!
Takoder vam je objasnio tko ce biti buduci vlasnici drustava ,pretvaranjem dijela duga u kapital(ako dogovor vjerovnika uspije)!

Joj ljudi.
1. Smanjenje vrijednosti: lose, ali kao da je to sad neka vijest. Pa znalo se da je to sce muljaza.
2. Bolje poslovanje: ako je tocno to je ok.
Ostaje za vidjeti.
Sve u svemu, ako cete primjetiti, tu se ne govori o % otpisa nego o % povrata.
Svaka kuna je plus.
Svaka cijena iznad nule je plus.
Jednom kada ovo sravnite / proknjizite s nulom vidjet cete kako je zivot odmah ljepsi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-agrokoru-zavrsio-i-hbor-ov-novac-namijenjen-ulaganju-u-hotele-plat-20170725?utm_expid=.P7ypB0NVQfaQzvpcmC600Q.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.tportal.hr%2F

Sve, sve je premrezeno

Uglavnom, trebaju ga tuziti svi: fondovi, banke, dionicari, ali ama bas svi koji smatraju da ih je zeznuo friziranjem izvjestaja. Ne bi ulozili novce da nije, a to onda predstavlja klasicnu prevaru. Kazneno djelo. Utuzivo i sluzbeno i privatno.
I po mogucnosti skupiti pare i naci neku Pinkerton agenciju specijaliziranu za financije i traziti lovu po racunima po svijetu. Treba ga oderati za zadnju paru. Zadnju. A milijarde su vani… Ako ih ne nadju ostaju njemu. A to ne smije biti. Nikako.
Nisam vise u ovome, ali sam spreman potpomoci s malom kontribucijom.

P.S.
Ne tuziti samo njega nego sve njegove direktore i sitne stakorcice koji su kolo igrali i papire potpisivali. Oderati sve do koske. Bez milosti.

Mogu mu staviti soli na rep. Pa nije potpredsjednica izašla u javnost svojim pozivom slučajno.

Nemaju ništa i sad pokušavaju konstruirati slučaj na poticanju drugih na trošenje javnog novca i navođenje na isto.

Pa Ivica Todorić je za njih sve genijalac. Netko tko je natjerao Ruse i cijelu plejadu vjerovnika da mu skoro pa slijepo vjeruju i suradjuju bez formalne prisile jest genijalac…. nažalost i sebičnjakni čovjek bez mjere i osjećaja kada treba stati. Al on je za potpredsjednicu i premijera supergenijalac koji bi za organizacijske sposobnosti i prodavanje magle…. ali i stvarne rezultate trebao dobiti najveću nagradu koja je ikad dodijeljena na ovim prostorima. Svi oni skupa nisu mu ni do koljena.

Većina ljudi ne može uspješno kontrolirati samog sebe, a kamoli desetine tisuća ljudi sustavom koji je sagradio i osmislio i godinama njime uspješno upravaljao.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-prve-procjene-revizije-poslovanja-posrnulog-koncerna-doznali-smo-koliki-je-gubitak-agrokor-imao-lani-iznos-je-enorman/6402833/

Gubitak 12-15 milijardi kuna.

New Report

Close