Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se duga tiče mogu samo reči, da če i to na ovaj ili onaj način srediti političari kalibra Plenkovič in Ramljak, kako in na koji način nemam pojma ali siguran sam da če nešto smisliti, mi sada neznamo ništa, samo više ili manje nagađamo a sve če se nekako srediti, pa ima Ramljak TIM koji je u TOP 10 u svijetu, pa če valjda nešto smisliti, u to sam siguran i u uspjeh sam siguran i u Plenkoviča sam siguran, lp

Malo sam proilstao zadnjih par stranica teme, ova izvješća izgleda ne čita previše ljudi…

Vaš link …[/url]

po meni stečaj ne dolazi više u obzir. dosita bi bedasto bilo dogurati dovdje i onda se ne dogovoriti.

Mali dobavljači će izgleda biti namireni u cijelosti i prije nagodbe, ostaju veliki robni i financijski vjerovnici – iznad 100 milja. ako nagodba bude podrazumijevala šišanje do 50 posto, a 50 posto što otplata što preuzimanje, mislim da bi se to moglo nazvati pristojnim raspletom u datim okolnostima. što kažu drugi.
[/quote]
Nista se nije promijenilo na bolje osim sto je dug znatno veci i opet su LEDO,JAMNICA etc. jamci.
Pretvaranje potrazivanja u kapital i ogromno “razvodnjavanje dionica” i restrukturiranje ili stecaj su jedini razumni ishodi!

Bio je Ramljak jučer u Temi dana iza Dnevnika, ponovio je da proizvodne kompanije rade odlično, rasprodaja non core počije vrć u 9 mjesecu, izgleda da ima dosta interesa za sve kompanije u koncernu rekao je da je svaki dan u kontaktu sa potencijalnim investitorima, za za PIK-ove je rekao da rade oko 33 tisuće hektara zelje i da su najveća takva proizvodna kompanije u širem okruženju i da će se tu jako pazit dali će se ( moja procjena )i kome prodati. Niti jedna kompanija se neće prodati prije dogovora s vjerovnicima odnosno nagodbe i SKIDANJA JAMSTVA

Kako ce se nagoditi sa SBER bankom ?
Puno lijepih zelja,ali kako ih ostvariti?
[/quote]
Ovo što se da zaključit/naslutit teško je bilo što reći kao sigurno jer i Ramljak govori onako načelno jer proces jednostavno nije gotov. Tek tri mjesecea su prošla a zapravo je napravljeno jako puno. Jako puno nebi bilo napravljeno da su to loše kompanije i da je Todorić samo muljao nešto. Iz svega što sam pročitao mislim da Ramljak i ekipa ( pa i Vlada) idu korektno,mislim da udjeli nas građana i mirovinaca neće doći pod upitnik u vidu otpisa jer su ljudi kupovali u dobroj vjeri.Čak je i sam Ramljak krekao da je Todorić ulagao previše u odnosu na dobit/efikasnost kompanija. Nadam se da će ipak svi vjerovnici biti za konstruktivan razgovor a tu posebno naglašavam banke i bank.industriju koje su neproporcionalno puno zaradili u odnosu na realan sektor na ovim prostorima. U svim zakonima koji štite poslovanje poduzetnika ili poslovanje općenito uređeni su odnosi na nekakav normalan način ( pravo je empirija znači svjetovna/iskustvena znanost) znači pravo bi ipak trebalo štitit obje stranke u poslovnom procesu a kada dobijete kredit sa10-12 % kamate u bilo kojem zapadnom dijelu svijeta koji kreira novce onako to nemože biti ok i vjerujem da bi bilo koji nepristran sud to uvažio. Zato vjerujem da će i Sberbanka biti za uredan dogovor u kojem će njezin kapital biti oplođen možda i više nego uredno…. Kroz razgovor ako sam ja dobro shvatio postoje kupci odmah za cijeli koncern bez restrukturiranja, pa i to bi nešto značilo. Svaka normalna država ima svoje fondove/poduzeća/prirodna bogatstva iz koje crpi neku rentu a tu bi svakako u nekom normalnom scenariju trebali biti Agrokor,ako hoćete i INA, HEP i svakako nešto iz turizma ( bilo bi dobro da imamo nekakvu strategiju da budemo precizniji..) . Nije dobro da se prepustimo stihiji i da isključivo krupni kapital vodi našu priču,stoga možda nebi bilo loše da i sami navijamo da nas same. Potrošeno je suludo puno novaca zadnjih 25-30 godina na sanaciju šteta iz rata,sam rat, ljude i njihovu imovina koja im je na neki način uništena,obnovu i izgradnju naše nove infrastrukture koja nam omogućava ovakav turizam ( autoceste) ,sutra tranzit ( tri mora,autocesta prema Albaniji)…Pa neka se zaknjiži jo malo tog duga ( za 5 milijardi eura cijeli agrokor napadate a koliko bi vrijedio sa korektnom upravom za 10-20 godina? Znači malo dugoročnija strategija..) Mislim da nije dobro gledat velike probleme iz dnevne perspektive za to treba veći odmak. npr. u svim poslovnim kombinacijama je normalno da se kreditni dug restrukturira ( kažu financijaši da kamata ovisi o riziku,e super sada je vrijeme da se smanji balem na pola jer imate dobe makro uvjete i poslovodstvo ). Uvijek se govori da i nije baš toliko bitno koliko si dužan nego gdje su ti novci od duga otišli, pa konačno bilo bi ok da i mi nešto osmislimo kao našu Hrvatsku priču i damo ruku jedni drugima da naša mala kiflica konačno prodiše

Još jedna napomena postojećim vlasnicima tih firmi. Što više vjerovnici otpišu duga to će Vas više oderati u pretvaranju potraživanja u udjele. I ovako i onako slijedi teška prevara postojećih malih ulagača.

ovo je dno dna od pisanja. kakva teska prevara – je li agrokor uzeo taj novac ili nije. je li agrokor duzan taj novac ili nije. kako moze biti prevara ako se valjana potrazivanja po fer cijeni pretvore u vlasnički kapital.

poslusaj malo ramljaka – prvo ide nagodba – tko će otpisati koliko i što će dobiti. i onda ti koji potpisu nagodbu, dizu jamstva jer im at ajamstva vise ne trebaju kad su potpisali nagodbu. i onda ide prodaja i namirenje tih jamstvodrzaca aonako kako su potpisali u nagodbi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Malo sam proilstao zadnjih par stranica teme, ova izvješća izgleda ne čita previše ljudi…

Vaš link …[/url]

po meni stečaj ne dolazi više u obzir. dosita bi bedasto bilo dogurati dovdje i onda se ne dogovoriti.

Mali dobavljači će izgleda biti namireni u cijelosti i prije nagodbe, ostaju veliki robni i financijski vjerovnici – iznad 100 milja. ako nagodba bude podrazumijevala šišanje do 50 posto, a 50 posto što otplata što preuzimanje, mislim da bi se to moglo nazvati pristojnim raspletom u datim okolnostima. što kažu drugi.
[/quote]
Nista se nije promijenilo na bolje osim sto je dug znatno veci i opet su LEDO,JAMNICA etc. jamci.
Pretvaranje potrazivanja u kapital i ogromno "razvodnjavanje dionica" i restrukturiranje ili stecaj su jedini razumni ishodi!
[/quote]

Ni stra se nije promijenilo nabolje – bolje je dakle stečaj nego rasprodaja koncerna dok svi glavni elementi sitoga posluju pozitivno jer cilj je i konzum natjerati u pozitivu do krja godinbe. dakl, bolje je prodavati firme u stecaju nego pozitivno posluuce firme van stecjaa. masala, kakv rezon

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ma kolega samo čeka da netko nešto napiše i on odmah poklopi sa “STEČAJ”
Neki dan napiše da “vidim diže se neopravdani optimizam” na belju kad su objavili da su imali najbolju žetvu ikad i na kraju opet napiše STEČAJ.

Ima nas svakakvih.

Vaš link …[/url]

[/quote]
Pretvaranje potrazivanja u kapital i ogromno "razvodnjavanje dionica" i restrukturiranje ili stecaj su jedini razumni ishodi!
[/quote]

Ni stra se nije promijenilo nabolje – bolje je dakle stečaj nego rasprodaja koncerna dok svi glavni elementi sitoga posluju pozitivno jer cilj je i konzum natjerati u pozitivu do krja godinbe. dakl, bolje je prodavati firme u stecaju nego pozitivno posluuce firme van stecjaa. masala, kakv rezon
[/quote]
Bolje je restrukturirati i dokapitalizirati firme(dug pretvarati u kapital).To sam napisao kao prvu opciju,ali ako se to ne ucini (uz privolu vjerovnika) ne znam koja druga opcija ostaje osim stecaja?
Koje “pozitivno poslujuce firme” imate na umu?Mozda BELJE ,KONZUM,VUPIK????Mozda bi i poslovale dobro da se otpisu svi krediti i sva jamstva,ali to se u realnom svijetu nece dogoditi!
Nakon izvjesca revizora sve ce biti jasno!

Bok forumaši,

A posebno —–SERVISALU —– koji ti je vrag dečko kad pričaš da nemaš ni jedne dionice Leda, Jamnice, Zvijezede,…a kupio bi ledo na petsto,…..ma kakve gluposti ti pišeš, odi na naše lipo more in popij koju pivu in ohladi se,

Ramljak in Plenkovič kako je sada sve pod kontrolom, i siguran sam, da če sve napraviti, da bude na kraju sve OK in tako če biti i cijena Leda, Jamnice, Zvijezde, ,……ok,

Sačekajmo do izvješča in otvaranja pa čemo onda pričati kako stoje stvari a da drukaš samo na dole in ništa drugo, uopšte te ne razumem, lp

Citaj bolje.
Nisam rekao da bih zelio da je na 500. Zelio bih da je na vise, mnogo vise.
Zato jer imam udjelr u fondu koji trenutno pise nula. A bilo koja cijena veca od nule meni je cisti plus. Capisci?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bliži se objava revizorskih izvješća pa je preventivno krenula “opća bježanija” onih koji su učestvovali u Ponzi shemi! Mjesec rujan 2017 bi mogli preimenovati u Remetinec.
https://www.24sata.hr/news/bezanija-ante-todoric-cijelu-svoju-obitelj-seli-u-austriju-533257

” odlazi iz Hrvatske, jer nema posla… baviti se nekretninama ” …ahahahaha

Status Quo: Roll Over Lay Down

Pa istina je, nema posla. Za njega ne.
Zamisli da se javi na neki natjecanja 😨.
A svoj biznis sa svojom lovom ne moze pokrenuti.
Jer ne smije pokazati lovu.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Sposobni su ovisno za sto. Ne mislite valjda da ce u Austriji od jednog kamiona love napraviti 2 kamiona love. Tj nesto zaraditi. Ne, oni ce to u Austriji potrositi.

U Hrvatskoj za bilo sto sto nije bila eruptivna busotina vode, trgovina s monopolom i uvozom, vec postojeca tvornica smrznute hrane – s naglaskom na vec postojeca, nisu bili sposobni.
Za bilo sto pokrenuti ili stvoriti dodanu vrijednost potpuno su nesposobni. Jednostavno su podkapacitirani.

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close