https://www.express.hr/top-news/drzava-ostaje-bez-605-milijuna-kuna-koje-je-dala-gazdi-11401
A nitko da napiše bez koliko će milijardi a ne milijuna ostati postojeći dioničari!
HBOR je godinama bio “krava muzara” samo za podobne. Za projekte koji su imali neki ekonomski model otplate kredita nije bilo para i teško se ili nikako dodjeljivali krediti a Veliki Gazda je i na “časnu pionirsku” riječ mogao dobiti koliko poželi.
Tko je zaglavio u Todexu ima jednu perspektivu. Ja imam sasvim drugu. Ja sam se vec prelio sa stednjom. U fond koji svoj Todex pise kao nulu. S prvim danom trgovanja to vise nije nula… Meni je dobra svaka cijena. I Ledo po 500.
Bio je Ramljak jučer u Temi dana iza Dnevnika, ponovio je da proizvodne kompanije rade odlično, rasprodaja non core počije vrć u 9 mjesecu, izgleda da ima dosta interesa za sve kompanije u koncernu rekao je da je svaki dan u kontaktu sa potencijalnim investitorima, za za PIK-ove je rekao da rade oko 33 tisuće hektara zelje i da su najveća takva proizvodna kompanije u širem okruženju i da će se tu jako pazit dali će se ( moja procjena )i kome prodati. Niti jedna kompanija se neće prodati prije dogovora s vjerovnicima odnosno nagodbe i SKIDANJA JAMSTVA
@Ispraviti cu te samo u jednoj sitnici, najveca poljoprivredna zemljista pod jednom kapom u cijeloj Zapadnoj Europi
ioreskovic , da u Zapadnoj Europi ali kažu i šire i to je kao loša stvar a zamislite da zaista netko preuzme ta tri PIK-a pa taj je kupio Slavoniju i Baranju najbogatiju zemlju zauvijek. E kada bi bilo u ovo trenutku dovoljno mudrosti da se spase sve te najbolje kompanije u Agrokoru, država zadrži najmanje 25 plus jednu a ostatak da na IPO građanima, profi uprava… naterat male opg-ove u zadruge pa im dati dio kvadrature u Konzumu… samo kroz porast turizma ta priča drži vodu gotovo bi se okladio/kupio dionice
Bio je Ramljak jučer u Temi dana iza Dnevnika, ponovio je da proizvodne kompanije rade odlično, rasprodaja non core počije vrć u 9 mjesecu, izgleda da ima dosta interesa za sve kompanije u koncernu rekao je da je svaki dan u kontaktu sa potencijalnim investitorima, za za PIK-ove je rekao da rade oko 33 tisuće hektara zelje i da su najveća takva proizvodna kompanije u širem okruženju i da će se tu jako pazit dali će se ( moja procjena )i kome prodati. Niti jedna kompanija se neće prodati prije dogovora s vjerovnicima odnosno nagodbe i SKIDANJA JAMSTVA
Kako ce se nagoditi sa SBER bankom ?
Puno lijepih zelja,ali kako ih ostvariti?
Bok forumaši,
A posebno —–SERVISALU —– koji ti je vrag dečko kad pričaš da nemaš ni jedne dionice Leda, Jamnice, Zvijezede,…a kupio bi ledo na petsto,…..ma kakve gluposti ti pišeš, odi na naše lipo more in popij koju pivu in ohladi se,
Ramljak in Plenkovič kako je sada sve pod kontrolom, i siguran sam, da če sve napraviti, da bude na kraju sve OK in tako če biti i cijena Leda, Jamnice, Zvijezde, ,……ok,
Sačekajmo do izvješča in otvaranja pa čemo onda pričati kako stoje stvari a da drukaš samo na dole in ništa drugo, uopšte te ne razumem, lp
Bok forumaši,
A posebno —–SERVISALU —– koji ti je vrag dečko kad pričaš da nemaš ni jedne dionice Leda, Jamnice, Zvijezede,…a kupio bi ledo na petsto,…..ma kakve gluposti ti pišeš, odi na naše lipo more in popij koju pivu in ohladi se,
Ramljak in Plenkovič kako je sada sve pod kontrolom, i siguran sam, da če sve napraviti, da bude na kraju sve OK in tako če biti i cijena Leda, Jamnice, Zvijezde, ,……ok,
Sačekajmo do izvješča in otvaranja pa čemo onda pričati kako stoje stvari a da drukaš samo na dole in ništa drugo, uopšte te ne razumem, lp
Intrigantan je taj naš serislav….. 🙂
Sastavnice AGROKORA će imati fantastične rezultate…vidim BELJE sjajna žetva, ZVJEZDA danas u Južnoj Koreji, LEDO I JAMNICA ruše sve rekorde….. složit ćemo se
ALI…..
Te perjanice su dale jamstva AGROKORU i bile pokrića za zaduženja …. a on je oko 40. milijardi kuna…
Slažem se da će sastavnice Agrokora imati sjajne rezultate ali od toga će imati koristi samo budući novi vlasnici. Postojećim dioničarima ostaju udjeli koje su kupovali po astronomskim cijenama koje su dostižne u budućnosti za jedno 100 godina dobrih rezultata poslovanja. Procjenjujem da otprilike toliko godina trebati tim firmama da vrate iznose za koje su jamčile Agrokoru ne uzimajući pri tome u obzir buduća pretvaranja potraživanja vjerovnika u kapital po nekim mizernim cijenama. Vjerovnici se raduju dobrom poslovanju, trljaju ruke jer će i poslije određenih otpisa duga pobrati vrhnje kroz ulazak u vlasništvo.
Još jedna napomena postojećim vlasnicima tih firmi. Što više vjerovnici otpišu duga to će Vas više oderati u pretvaranju potraživanja u udjele. I ovako i onako slijedi teška prevara postojećih malih ulagača.