Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zahuktava-se-najveca-istraga-u-povijesti-rh-istrazitelji-zauzeli-kompletan-prvi-kat-agrokorova-tornja-kako-bi-utvrdili-je-li-todoric-lazirao-bilance/6344467/

Mada nemam jamnicu vec ledo, prema mojim saznanjima radi jace 10-15% bolje u odnosu na lani.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vec-tri-mjeseca-traje-najveca-pravosudna-istraga-tko-je-sani-ljubicic-zena-na-celu-tima-od-20-tuzitelja-koji-istrazuju-poslovanje-agrokora/6346414/
Jedna poslovica kaže: “Kad jedna bud.ala baci kamen u bunar onda sedam mudraca sedam dana mudruje kako ga izvaditi.”
Preko 20 godina ovaj pohlepnik iz Agrokora naočigled svih zatrpava bunar kamenjem a ovi istražitelji “mudraci” kao nešto će novoga otkriti što se kao nije znalo. Veća je šteta tih dodatnih 5 milijuna kuna što su im odobrili nego svih desetaka milijardi što je do sada pobacano u bunar Agrokor.

Kolega slažem se ali od pisanja po forumu nema ništa, pa pogledajte kazne koje daje pravosuđe, di to ima??? Treba nam se desit Hamburg jer ovo što se dešava kod nas nema nigdje.

Evo jedna pozitivna vijest

Dobavljači su više nego zadovoljni dogovorom s Agrokorom

@twrr
Kolega “twrr”,mogu se sloziti s Vama da je isplata dijela duga dobavljaca Agrokora dobra vijest za njih.Tu nema dvojbe,ali kako to moze biti dobra vijest za dionicare?Umjesto u restrukturiranje ,novi dug se koristi za placanje dijela starog duga dobavljacima,a dug se nominalno (i jamstva) za tvrtke-kceri povecavaju!!!
Za “dobar ishod” treba potpuno restrukturiranje ,pozitivno poslovanje,dokapitalizacije(jer jedino tako se dug moze kompenzirati).Za sada se odrzava “socijalni mir”,a restrukturiranje se samo deklarativno spominje.

Ne mogu riskirat opet prazne police pa prema tome dio duga se mora platiti.
Ne znam da li znate u kakvim problemima je recimo Franck.

Restrukturiranje traje već par mjeseci, kao što sam napisao zatvoreno je već dosta dućana, hrpa ljudi je otpuštena iz upravne zgrade konzuma koja je brojala preko 1000 ljudi, jedino ne znam što čekaju sa otpuštenjem raznih todorićevih direktorčića za koja su izmišljana radna mjesta.

Kao što ste imali priliku pročitati Ledo i Jamnica rade izvrsno.
Sam Ledo unatoč padu prometa u konzumu ima bolje rezultate što znači da je praktički neosjetljiv na sam konzum.
Vezano za preuzeta jamstva vidjeli ste što je PIK jamčio Ledu, možda je i Ledo nekom jamčio isto, to treba vidjeti i raspetljati. Koliko je to sve održivo i koliko će se politika u sve upetljat nitko ne zna.
Prodaja samih firmi iz koncerna se spominje sve manje.
Sustav je sada stabilan što je velika razlika od prije tri mjeseca.

bisakovi
Točno. To za dioničare nije dobra vijest.
Međutim dobra je za ukupni kontekst, suradnju s firmama iz koncerna, proizvodnju i punjenje polica.
I tek u sklopu dobrog rezultata firmi dioničari se mogu nadati manjem razvodnjenju.
Ali to ste već rekli, samo drugim riječima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mali dobavljači dobit će sve pa tako vjerovatno i kolega Pongy, veliki 30% i eto ti restrukturiranja, možda dobiju nešto kasnije još neki dio ali otpisa će morati biti.
Koliko sam shvatio Maricu njima je u interesu da nastave prodavat preko konzuma a da bi se to nastavilo mora biti otpisa.
Nije to neka lova ali preko miljarde kuna će sigurno biti.

@twrr
Imate pokusaj prodaje oko 19% MERCATORA od strane SBERBANK u Sloveniji,bez zainteresiranih kupaca.
Sto se tice LEDA i Jamnice koji “rade izvrsno” ,je dobra vijest,ali rade tako jer su sva dugovanja zamrznuta,zar ne?
Da se “odmrznu obaveze” ili aktivira neko jamstvo,sve se moze “urusiti kao kula od karata”!
Jednostavno,nema druge,vec se mora dio duga pretvoriti u kapital(dokapitalizacije),a dio otpisati ako je moguce i tek tada ima
razloga optimizmu.
Ni LEDO ni Jamnica (i druge tvrtke jamci)ne mogu dobro(ili uopce) poslovati pod takvim teretom dugova.
To je isto kao da covjeku od 50 kg stave na leda teret od 100 kila i kazu “trci maraton” ili kao da je vlasnik firme raspikuca ,kockar i pijanac koji potrosi svaki dan vise nego firma zaradi.Kako god vi radili ili se trudili,ne ide.

Opet, to je sve jasno.
Debt-to-equity swap je nužnost.
Što bolji rezultati to manje razvodnjenje.
A jamstva drže oni kojima su dužni lovu.
I jedino je operacija moguća ako se pristane na otpis i maknu jamstva.
Inače ništa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolega,
Ledo i Jamnica su uvijek dobro radili ali nikad nisu imali svoje novce, dakle sve je pokupio agrokor.
Toga više nadam se neće biti.
Ja sam optimist, naravno ja Ledo nisam kupio na 11000 kuna nego višestruko manje tako da to i nsu moji ciljevi ali moglo bi to sve završit dobro.
Za teret jamstava nitko ne zna što će se dogoditi, također vidjeli ste što je pik jamčio za Ledo, pa samo to je 3 miljarde kuna.

Mada nemam jamnicu vec ledo, prema mojim saznanjima radi jace 10-15% bolje u odnosu na lani.
“Rezultatima proizvodnih i poljoprivrednih kompanija vrlo smo zadovoljni. Otkada im je osigurana likvidnost, rade punom parom i sada se pokazuje da su to zdrave, dobre kompanije, koje će sigurno imati perspektivu ako uspijemo u restrukturiranju financijskog duga, kojim su opterećene praktički sve te kompanije. U njih je investiran ozbiljan novac. Za vrijeme izvanredne uprave radit ćemo naravno i na unapređenju operativnog poslovanja kako bi se realizirala njihova puna vrijednost i kako bi u prodaji za svaku od njih mogla biti postignuta najviša moguća cijena“, odgovorio je na pitanje što će biti s ‘perjanicama’ Agrokora, poput Belja, Jamnice, Leda i dr.

Osvrnuo se i na poslovanje koncerna u prvih pet ovogodišnjih mjeseci rekavši da je ukupan rezultat Agrokora u tom razdoblju pozitivan, s pozitivnom EBITDA

jedva cekam otvaranje trgovanja..omf su srusili cijenu po nalogu buducih vlasnika perjanica ..to je jasno

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

New Report

Close