Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odlicno. Sad kad jos revidirana izvjesca pokazu da su kompanije poslovale puno bolje nego je to bilo prikazivano, nebo je granica.
Bit ce ovo na kraju svega jos jako dobra prica.
GAZDA i ekipa u prdekanu, a kompanija u nebo

Revidirana za 2016 i Q1 2017 vjerovatno neće, ali Q2 2017 bi mogao biti indikativan za budući smjer.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Sto bi ovo znacilo za sustav jamstava? Rusi nemaju jamstva, koliko sam ubrao.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dobavljači su jako zainteresirani kakvi su poslovni izvještaji Agrokora jer je to znak da će u budućnosti moći dobivati svoje isplate. Podaci govore, objavljeno je, da su prehrambeno-poljoprivredne kompanije ostvarile jako dobre rezultate, dok je maloprodaja imala malo manje dobre rezultate.

Razlog tome su većinom visoki najmovi za prostor, koji su u međuvremeni smanjeni.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/iz-agrokora-objavili-novac-iz-roll-up-kredita-sjeda-na-racun-vec-veceras-u-aranzmanu-sudjeluje-20-ak-kreditora-ramljak-nema-vise-straha-od-stecaja/6336022/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Hm. Kako on to misli nema stecaja
Agrokor ce preživjeti?
Ali bisakovi je reko da nece.
Skroz sam zatecen
A jamstva?

@Chico
Nema stecaja jer je prinudna uprava,zar ne?
Napisano je da nece biti stecaja Konzuma,koliko sam ja procitao!Za ostale i nije bio decidiran,zar ne?
No,bitno je da je najavljeno, konacno ,restrukturiranje,a nakon toga ce sve biti jasnije!
Jamstva,dakako ostaju.Ta to je jasno,samo sto su sada znatno povecana(480 Mil. EUR)!

Prinudna uprava se uvijek moze i produljiti, sve dok svi akteri ne shvate da je ovo take it or leave it.

Sve ce biti ok….bull run se nastavlja….sve brojke na to upucuju…nakon sezone, svi ce biti puni casha, gradani, tvrtke, fondovi, svi….a sto mogu sa tim novcem nego ulagati na TK….

Ponoviti ce se taj run sa pocetka 2017 godine, prvi put sam ga propustio, e ovaj put sudjelujem:)

Jedna stvar mi nikako nije jasna, Agrokor je dužan X milijardi €, vlasnik Agrokora je još uvijek više-manje Todorić, kada i kako se misli napraviti taj debt to equity swap ili što se tu planira!?

Apsolutno sam mišljenja da na kraju svega ovoga Todorić i dalje bude većinski vlasnik Agrokora, a koliko će mu ostati, 1% ili 5%, apsolutno me nije briga…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Jedna stvar mi nikako nije jasna, Agrokor je dužan X milijardi €, vlasnik Agrokora je još uvijek više-manje Todorić, kada i kako se misli napraviti taj debt to equity swap ili što se tu planira!?

Apsolutno sam mišljenja da na kraju svega ovoga Todorić ne bi smio biti i dalje većinski vlasnik Agrokora, a koliko će mu ostati, 1% ili 5%, apsolutno me nije briga…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/sberbank-postao-dionicar-mercatora-dionice-su-zaplijenili-todoricu-potom-ih-danas-pokusali-prodati-na-aukciji-u-ljubljani-ali-kupaca-nije-bilo/6341842/
Na današnjoj javnoj aukciji na kojoj je Sberbank prodavao 18,53 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercator nije se pojavio nijedan kupac
Založene su bile za kredit od 100 milijuna eura koji je Sberbank početkom godine dao Agrokoru.
Cijena tog paketa dionica na aukciji je bila 40,58 milijuna eura.

VRH

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Pa naravno da nitko nece dati hrpu love da ti s tvojih 18% upravlja Plenkijev upravnik. To se sve mora rjesavati paketno. Pod palicom upravnika, v sodelovanju z vjerovnicko vijece.
Svima je sve jasno.
P.S.
Nadam se da je i kolegi bisakovicu jasno kakvi vjetrovi pusu.;-)

New Report

Close