serislav@
Ma dajte, svaki iole ozbiljan i racionalan, razuman investitor koji ne živi u oblacima već odavno je zaključio kuda ova priča o Lex Agrokoru vodi. Takvi više ni ne računaj na tu imovinu u dogledno vrijeme.
Vladajuća garnitura jednostavno nema hrabrosti da izađe pred investitore i stare ulagače i da iznese stvarno stanje, nego ovako pomalo na kapaljku pripremaju raju na neizbježan scenarij. Probajte bilo kome od njih postaviti direktno pitanje o sudbini dioničara i trgovanju na ZSE-u tim dionicama. Zašto ni jedan novinar ne postavi direktno pitanje Ramljaku o tome. Čovjek bi samo progutao knedlu, okrenuo se i odšeto dalje bez da išta suvislo odgovori jer odgovora i nema. To sve skupa je toliko nakaradno da čak i njima u određenom momentu bude neugodno iako imaju debel obraz ko seljački opanak.Pojela maca!
Amarananab
Sve sto ste rekli je tocno. Sve.
Kako ce stvari ispasti po vjerovnike i dionicare? Lose, nedvojbeno.
Medjutim mi ulazimo u zonu prognoza.
Tehnicki gledano, i pravno, trgovanje nije blokirano zbog losih rezultata firmi niti zbog naglog i velikog pada cijene. Nego zato jer se nisu stekli uvjeti za informirano trgovanje. Falsificirani izvjestaji itd.
Kad se izdaju revidirani izvjestaji, kakvi god da bili, pa i najgori na svijetu, Hanfa nema izbora nego otvoriti trgovanje. Naprosto nema. Prosto ko pasulj.
Smijesno mi je gledati kako konstatno pisete kao da ce sve propasti i nikako ne navodeci da postoji mogućnost pobijanja ili nekog drugog rješenja u vezi jamstva. Ovdje se ne pita ni bananu ni bisakova ni mene vec amere.A vas profil napravljen prije nepunih 5 mjeseci govori sve o vašim namjerama.I da , koliko god da padne cekam u cashu , a vremena imam, a sto je najbitnije i jedan jako pozitivan info .Ovo je upuceno dezurnim pesimistima i katastroficarima .Lijep pozdrav sa juga .
Amarananab
Sve sto ste rekli je tocno. Sve.
Kako ce stvari ispasti po vjerovnike i dionicare? Lose, nedvojbeno.
Medjutim mi ulazimo u zonu prognoza.
Tehnicki gledano, i pravno, trgovanje nije blokirano zbog losih rezultata firmi niti zbog naglog i velikog pada cijene. Nego zato jer se nisu stekli uvjeti za informirano trgovanje. Falsificirani izvjestaji itd.
Kad se izdaju revidirani izvjestaji, kakvi god da bili, pa i najgori na svijetu, Hanfa nema izbora nego otvoriti trgovanje. Naprosto nema. Prosto ko pasulj.
Hanfa ima mogucnosti izbora nakon objave revidiranih izvjesca i ne mora otvoriti odmah trgovanje dok se ne obavi restrukturiranje ili ,recimo,dok ne prestane prinudna uprava!
Hanfa ima potpuno diskreciono pravo u tom pogledu.
Dakle nije bas sve “prosto ko pasulj”,kako vi sugerirate.
Kod Vupika se recimo cekalo nakon objave izvjesca,jos dugo,dok nije obavljena privatizacija,a i nakon toga se nije bas brzo dozvolilo trgovanje.To je trajalo najmanje 2 godine ako se dobro sjecam.Vupik je opet u blokadi danas .
Mislim da nema šanse da se to dogodi, blokirali su ljudima jako puno novca i mislim da za njih ne bi dobro prošla još jedna obustava a pogotovo jer obustavu nisu radili onda kad je trebalo tj kad je počeo veliki pad.
Možda bi obustava i bila dobra što se cijene dionice tiče ako ne počnu dolazit dobre vijesti ali mislim da se neće desit.
Pričao sam sa par brokera što se cijene konkretno leda tiče i kažu da ne misle da će cijena pasti na cifre koje su ovdje izošene od 500 ili 1000 kn.
Mislim ne znači to ništa ali opet znaju više od nas.
Ok, neka padne na 1000 mada nebi volio, ali tu budemo kupili 50 tak komada i cekali. A napominjem , vremena imam… 😉 Samo ako se dogode pozitivne vijesti, u sto ne sumnjam , e onda cete je gledat na 8-9000 vrlo brzo.
Ok, neka padne na 1000 mada nebi volio, ali tu budemo kupili 50 tak komada i cekali. A napominjem , vremena imam… 😉 Samo ako se dogode pozitivne vijesti, u sto ne sumnjam , e onda cete je gledat na 8-9000 vrlo brzo.
Uvijek je bolje ne hvatati padajuce nozeve vec sacekati razrjesenje i cistu situaciju
Pozlatile vam se riječi za ovaj drugi dio, odmah bi bisakoviju poslao 100 kila smrznutog oslića bez glave
Mislim da nema šanse da se to dogodi, blokirali su ljudima jako puno novca i mislim da za njih ne bi dobro prošla još jedna obustava a pogotovo jer obustavu nisu radili onda kad je trebalo tj kad je počeo veliki pad.
Možda bi obustava i bila dobra što se cijene dionice tiče ako ne počnu dolazit dobre vijesti ali mislim da se neće desit.
Pričao sam sa par brokera što se cijene konkretno leda tiče i kažu da ne misle da će cijena pasti na cifre koje su ovdje izošene od 500 ili 1000 kn.
Mislim ne znači to ništa ali opet znaju više od nas.
Naravno da nema.
To bi de facto bio financijski državni udar. Nema nikakvog načina da to ne opravdaju. Ničim. Da, prosto ko pasulj. Napisali su da obustavljaju do revidiranih izvješća. I to je to.
Zatvaram temu.
Uvijek je bolje ne hvatati padajuce nozeve vec sacekati razrjesenje i cistu situaciju
[/quote] slazem se za padajuce nozeve
Sto bi mogli reci pametnoga? Ako ista.
http://www.seebiz.eu/agrokoru-veceras-sjeda-kredit-od-480-milijuna-eura/ar-159013/
To je onda znači to. I VTB je unutra, potvrđeno. Vjerovatno i Sberbank. A možda i ne. Good cop, bad cop…