Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Djizs ! Dragi investitori : Wellcome to the Croatian Rullet.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Dobar dio naprijed napisanog zvuči logično.
Ali, znate za onu: pravi majstori ne igraju po šemi.
Zato Expect the unexpected!

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Neka plijene. Pokusali su iscimati roll-up za to, a sad se vidi da je Ramljak ok odigrao kad ih je otfikario. Neka se naplate od Todinog zaloga.
Takodjer je jako dobro da krece ustimavanje profitabilnosti. Kad Konzum izbaci ok rezultate najesen te kad se krene s planovima prodaje firmi to ce biti jak, vrlo jak signal da se stvar blizi kraju i da se ulagaci mogu vratiti bez straha od neugodnih iznenadjenja. A ako jos u medjuvremenu i rejting odradi to je kec na 11.

Koliko se meni cini SBERBANK i VTB ce pokrenuti stecaj-eve cim to bude moguce.Bez dogovora s kljucnim vjerovnicima ,stecajevi(pokusaji predstecajeva prethodno) ce biti jedina opcija."Rusi" su vec poceli koristiti prava sredstva za naplatu i cini se da nisu ni malo zadovoljni .
Nemojte zaboraviti da bez dogovora s vjerovnicima nema rjesenja.Povjerenik je tu nemocan.
[/quote]

Neće i ne mogu pokrenuti stečaj jer je to regulirano zakonom. izmisljas priču tamo gdje je nema. Aktivirali su jamstvo koje im je Todorić dao na Agrokor BV, al ne mogu do ničeg osim tog udjela u Mercatoru i pola njegovog dvorca.

Uz sve uvazavanje svih kolega na forumu,moramo shvatiti da bez dogovora sa kljucnim vjerovnicima,dakle onima koji drze najveci dio duga nema “rjesenja”!Prinudni povjerenik ne moze donositi odluke o restrukturiranju bez vjerovnika.Oni su ti koji odlucuju.
Ocito da sada postoji “spor” sa ruskim bankama,a to ne vodi “pozitivnom ishodu”!
Izvan Hrvatske ,ruske banke vec preko sudova “plijene” imovinu agrokora u tvrtkama-kcerima,a nakon isteka tzv “lex Agrokora” ce vjerovatno to ciniti i u Hrvatskoj.Imaju jamstva na LEDU,JAMNICI,BELJU i drugima.Zar vi mislite da ih nece aktivirati, ako im se ne plati dug ili ne pronade za njih razumno i prihvatljivo rjesenje?

@bisakovi
Jedan od “razumnijih” postova.

P. S. Ne znači da su ti prijašnji bili nerazumni.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Uz sve uvazavanje svih kolega na forumu,moramo shvatiti da bez dogovora sa kljucnim vjerovnicima,dakle onima koji drze najveci dio duga nema "rjesenja"!Prinudni povjerenik ne moze donositi odluke o restrukturiranju bez vjerovnika.Oni su ti koji odlucuju.
Ocito da sada postoji "spor" sa ruskim bankama,a to ne vodi "pozitivnom ishodu"!
Izvan Hrvatske ,ruske banke vec preko sudova "plijene" imovinu agrokora u tvrtkama-kcerima,a nakon isteka tzv "lex Agrokora" ce vjerovatno to ciniti i u Hrvatskoj.Imaju jamstva na LEDU,JAMNICI,BELJU i drugima.Zar vi mislite da ih nece aktivirati, ako im se ne plati dug ili ne pronade za njih razumno i prihvatljivo rjesenje?

Ma nist Rusi ne odlučuju. To je sve sredstvo pritiska. Oni su zaplijenili to sto su mogli i s ostalim se mogu slikati. I s potraživanjima i s jamstvima i ostalim.

Oni će vjerojatno kao i ostali biti najprije ošišani za odredjeni postotak, a onda će vjerojatno dobiti udjele u Agrokoru ili ovisnim firmama i tu će priča završiti. S postojecim jamstvima se mogu slikati. Ako će naravno htjeti pristati na takve uvjete, ako neće alternativa je klasičan stečaj, al tu će se vrlo vjerojatno još puno manje naplatiti.

I u jednoj i u drugoj varijanti, dionicari ovisnih društava su truba, iako u ovoj zadnjoj moguće manja truba!

Tu se stalno polazi s maksimalističke pozicije, kao da dug se mora u cjelosti vratiti i jednokratno – ne mora. I banke zapravo ne žele jednokratno vraćanje duga nego da nastave živjeti od svojih posudbi. I tom će se smislu dug najprije vjerojatno ošišati, zatim refinancirati, a dio duga moguće i pretvoriti u equity ili pokriti vlasničkim udjelima, a ne kao do sada pro forma garancijama koje defacto uopće nisu naplative.

Svi ste jako pametni….pa daj vauvau barem procitaj Ramljakovo izvjesce za 10.5.-10.6. pa na primjeru super senioriteta vidi kako ce se stvari odvijati….

Ja pišem o starim dugovima do uvodjenja uprave. To sto je Ramljak napravio sa tom travestijom supersenioriteta, to neka on kusa. I zbog toga bi i Agrokor i Hrvatska mogli završiti na sudovima u dugotrajnim i skupim sudskim postupcima.

No, činjenicama jest da su Rusi uzeli to sto su uzeli i da sto se tiče njihova uzimanja, tu priča završava.

Pred toga, Mercator je relativno čista imovina koja na sebi nema jamstava. Jel tome uistinu tako, pitajte Ramljaka.

Nema aktiviranja jamstava u RH. Zakon ne dozvoljava. Ne kazem da je to dobro ili pravedno, ali je tako. Crno na bijelo.
Opet, restrukturiranje i izglasavanje (preglasavanje) na vjerovnickom vijecu ce se obaviti krajem ove godine ili pocetkom iduce, mozda i u zadnji tren. I to je to.
Tko ne bude zadovoljan ima pravne mehanizme po inozemnim sudovima i sretno mu bilo.
A Toda je zeznuo Ruse. I oni su rekli da imaju osobni problem s njim. To mu nije najbolja stvar za odlazak u penziju.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Serislav
Ima aktiviranja jamstava po Hrvatskim zakonima.Zakon to dakako dozvoljava.Trenutno,tzv . “Lex Agrokor”to ne dozvoljava 12-15 mjeseci (vec 2 i pol prosla).
U slucaju sporova sudit ce ugovoreni strani sudovi,a oni su brzi i konkretni u takvim i slicnim slucajevima,tako da nece biti odugovlacenja.
Jos jednom,treba se dogovoriti s rusima,a ne “svaditi”!
Tek uzgred,kako se mozete dogovoriti bez rusa o restrukturiranju ako drze veci dio duga(procitati zakon)?

Rusi su popušili tj popušit će ali tu su sami krivi.
Ja sam više puta pisao da trebamo dobre odnose sa njima ali kad su već krenuli kako su krenuli ja sam za to da izgube što više.
Što se tiče zatvaranja dućana tu ih je već oko 30 zatvoreno plus ove nove najave, nažalost puno kvalitetnih ljudi odlaza a ne odlaze todorićevi ljudi, i razni izmišljeni direktori tako da će na kraju ostat dva direktora na jednog radnika.
Kad se takvih počne riješavat onda možemo govorit da stvari idu u pravom smjeru.

@bisakovi

Ovih dana je quattro na sniženju po 16kn pa čisto da se malo ohladiš 🙂

Tako je. Lex ne dozvoljava, a kad Lex istekne bit ce sve gotovo. Prodano i razdijeljeno. Rusi ne drze vecinu duga, vec oko trecinu ili manje. I preglasat ce ih. Oni su sad ti koji mogu plijeniti van RH ono na sto imaju zalozno pravo, a za ostalo se pokusati dogovoriti. Imaju slabije papire od drugih, ali racunam da ce im se izaci ponesto u susret upravo radi odnosa. Ne previse, ali da se nesto napravi, tek toliko.
Ako misle tuziti, ok, sudovi su ugovoreni za sporove prema ugovorima izmedju Rusa i Agrokora d.d. a koji po isteku Lexa vise nece postojati, barem ne kao vlasnik ikakve ovrsive imovine. Odgovornost RH u svemu tome tek treba dokazati. A onda tek ustanoviti iznos stete i razliku izmedju onog sbbkbb i efekata Lexa po njih. A to nije uopce lako, makar mozda na prvu izgleda. Zato kazem da je to dugogodisnji pravni put. I mnogo skup. Takodjer, da bi tuzili, moraju potpuno odustati od naplate unutar RH od imovine Agrokora d.d. na dogovorni nacin. Zato tvrdim da ce pristati na dogovor. Golub na grani vrabac u ruci, ne?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close