Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bisakovi o cemu vi pricate? I sto ako se dokapitaliziraju firme? Zar vi mislite da smo mi zadnju kunu ulozili u te dionice? Mislite da mi nemamo jos novca na zalihama koje smo spremni opet uloziti u tvrtke kao sto su Belje, Ledo, Jmnc?

Gotovo sam siguran da vi necete(mali dionicari)moci sudjelovati u dokapitalizaciji.
Ulaganje u "bure bez dna" i nije bas mudra opcija.Smanjivanjem prosjeka ovdje si necete pomoci,nego bas suprotno,mozete izgubiti samo vise!
No,dakako,to je moje misljenje!
[/quote]

Ovdje se u potpunosti slažem sa bisakovi.

To se dogodilo na DLKV na BPBA na ….
[/quote]

Na DLKV su super prosli oni koji su imali par dionica. U drugom krugu nije bilo limita kolko si mogal uzati po 10 kn i svi su dobili cca 80% iznosa za kojeg su se prijavili.

Bisakovi o cemu vi pricate? I sto ako se dokapitaliziraju firme? Zar vi mislite da smo mi zadnju kunu ulozili u te dionice? Mislite da mi nemamo jos novca na zalihama koje smo spremni opet uloziti u tvrtke kao sto su Belje, Ledo, Jmnc?

Gotovo sam siguran da vi necete(mali dionicari)moci sudjelovati u dokapitalizaciji.
Ulaganje u "bure bez dna" i nije bas mudra opcija.Smanjivanjem prosjeka ovdje si necete pomoci,nego bas suprotno,mozete izgubiti samo vise!
[/quote]

[/quote]

Na DLKV su super prosli oni koji su imali par dionica. U drugom krugu nije bilo limita kolko si mogal uzati po 10 kn i svi su dobili cca 80% iznosa za kojeg su se prijavili.
[/quote]

U trećem krugu su svi mogli kupovati po 10, nije bio uvjet da imaš dionice.

A tko bi normalan stavio novce u equity Agrokora ili ovisnih društava dok se ne utvrdi imovina, obveze i model rjesavanja duga?

Ovdje se najprije mora dogoditi otpis i prolongat odnosno konverzija dugova i preuzimanje drustava (neposredno ili posredno), pa tek onda eventualno dokap ako će firmi nedostajati kapitala. Govorimo naravno o profitabilnim ovisnim društvima i razdoblju od 5 godina.

Ok ja cekam sa dodatnim kapitalom , a imam i vremena.

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Ne, bio je uvjet da si sudjelovao u krugu prije. Pa makar sa 1 dionicom.

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Ne, bio je uvjet da si sudjelovao u krugu prije. Pa makar sa 1 dionicom.
[/quote]

To je sve ok ali govorim vam od dioničarima koji su sticali dionice po 1500 kn komad.
Ako imaš 300 takvih dionica koliko si trebao kupiti po 10 u dokapitalizaciji da danas nisi na gubitku?

Ako bude leda po 50 kuna i ja cu ga kupovati. 🙂

Status Quo: Roll Over Lay Down

Da je ovo na wall streetu onda bi bilo nezgodno, a za nasu burzu se ne bojim .Smijesni ste mi vas par sta mudrujete kako je firma pred propascu a ipak bi je kupili da malo padne cijena. Da mi odgovara torpediranje cijene naravno da je, ali da cu propast ako ode u dokapitalizaciju sigurno necu jer cu i onda uci jer ledo ima budućnost za razliku od vasih pokvarenih misli. Lp 😉

“PJSC “Sberbank” decided to sell the Slovenian asset of Croatia’s largest retailer Agrokor d.d., which has experienced problems with servicing loans since the beginning of the year.

Sberbank began the process of gaining control over the shares of the largest Slovenian retailer Mercator Poslovni Sistem d.d., according to the press service of the bank. The credit organization intends to sell 18.5 percent of the company’s shares at an auction.
The largest bank of the Russian Federation starts selling Agrokor’s mortgaged assets after the Zagreb court rejected his application to ban the company from attracting new financing, which the bank considered “unfair” to be the terms. After that, Sberbank, to which the Croatian retailer should 1.1 billion euros, said that he will continue to protect his rights “in all legal ways.”
The agreement on the pledge of shares was concluded under Slovenian law, so the “Agrokor Law”, which restricts creditors in the possibilities of making claims, does not apply to it, the bank said.

The representative of Agrokor’s authorized manager, Cristina Lazo, did not respond promptly to a request for comment.”

Vaš link …

"PJSC "Sberbank" decided to sell the Slovenian asset of Croatia's largest retailer Agrokor d.d., which has experienced problems with servicing loans since the beginning of the year.

Sberbank began the process of gaining control over the shares of the largest Slovenian retailer Mercator Poslovni Sistem d.d., according to the press service of the bank. The credit organization intends to sell 18.5 percent of the company's shares at an auction.
The largest bank of the Russian Federation starts selling Agrokor's mortgaged assets after the Zagreb court rejected his application to ban the company from attracting new financing, which the bank considered "unfair" to be the terms. After that, Sberbank, to which the Croatian retailer should 1.1 billion euros, said that he will continue to protect his rights "in all legal ways."
The agreement on the pledge of shares was concluded under Slovenian law, so the "Agrokor Law", which restricts creditors in the possibilities of making claims, does not apply to it, the bank said.

The representative of Agrokor's authorized manager, Cristina Lazo, did not respond promptly to a request for comment."

Vaš link …

18,5%….nebitno i pokazivanje mišića

"PJSC "Sberbank" decided to sell the Slovenian asset of Croatia's largest retailer Agrokor d.d., which has experienced problems with servicing loans since the beginning of the year.

Sberbank began the process of gaining control over the shares of the largest Slovenian retailer Mercator Poslovni Sistem d.d., according to the press service of the bank. The credit organization intends to sell 18.5 percent of the company's shares at an auction.
The largest bank of the Russian Federation starts selling Agrokor's mortgaged assets after the Zagreb court rejected his application to ban the company from attracting new financing, which the bank considered "unfair" to be the terms. After that, Sberbank, to which the Croatian retailer should 1.1 billion euros, said that he will continue to protect his rights "in all legal ways."
The agreement on the pledge of shares was concluded under Slovenian law, so the "Agrokor Law", which restricts creditors in the possibilities of making claims, does not apply to it, the bank said.

The representative of Agrokor's authorized manager, Cristina Lazo, did not respond promptly to a request for comment."

Vaš link …

18,5%….nebitno i pokazivanje mišića
[/quote]
Nebitno?
Ne bih rekao!
U Srbiji isto tako!
SBERBANK i VTB su preveliki sistemi koji ce koristiti sva pravna sredstva(i koriste) .

Ja mislim da trebamo pustiti vladu koja se u ovo upustila i da razrijesi do kraja. Situacija je preslozena da bi sada neko novi ulazio u to.
Sto god mislili o Plenkovicu hrabar je. Konacno ce neka vlada raditi na gospodarstvu. I neka nam se nikada vise ne ponovi sto je do sada bilo. A i Plenkovic bi trebao razumjeti da se poljulalo povjerenje tesko vraca . Investitora, gradjana..Ali mislim da zasluzuje sansu. Cinjenica je da se ovo bez drzave ne moze rijesiti.

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close