Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“Izmjena Zakona o stečaju ne donosi ništa dobro, siguran je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.
– Ponovno će se raditi o zakonu koji je napisan za unaprijed poznate pojedince i siguran sam da će nakon proteka 15 mjeseci isteka zakona i Agrokor ući u taj predstečajni postupak i da je taj zakon o predstečaju namijenjen tvrtkama koje su sad u problemima, a povezane su s Agrokorom.”
Neće se ovo s Agrokorom do kraja razmrsiti ni narednih 10-tak godina!

Nit je propao lanac dućana nit je propao sladoledar ni točionica a niti će bilo što propasti.
Najveći dio privrede ima itekako veze sa ovim jer tu je masu malih dobavljača, tvornica hrane i ostalog.
Kolega zašto pišete stvari koje su van pameti i logike?

Jedno pitanje vezano za turističke dionice, što bi se desilo kada bi se dogodio jedan teroristički napad na jadranu? Ne čak ni na jadranu nego u Zagrebu.
Ili Grčki scenarij radi agrokora koji potegne u stečaj 100 tisuća ljudi?
Ili čak izbiju problemi u Bosni što isto nije nemoguće.

Turizam su staklene noge.

Pišete na temi a niti imate bilo što od agrokora a iz vaših postova se da iščitati da u stvari prezirete tu firmu a opet imate potrebe uvijek nešto reći.

Firma je zasluzila duboki prezir zato sto je osiromasila za najmanje 2, 5 MILIJARDE eura hrvatske porezne obvrznike, a obzirom da jos nema odgovora gdje je nestalo onih 3,5 milijardi kuna za koje ne postoje tragovi, a o kojima je govorio na pocetku svoje kobajagi uprave Ante Ramljak, vjerojatni manjka novca i negativni kapital iznosi i vise.Ti ce se novci vratiti kreditorima iz dzepova poreznih obveznika Puno malih dobavljaca ce propasti. Takav nestanak novca tesko da bi prezivjele puno bogatije zemlje. Zato imamo masovan odljev stanovnistva, prezir prema Rvatskoj, Osijek koji je pao na 70 000 stanovnika !, nemamk novca za djecu koja boluju od raka itd..naravno da me se tice iako nemam dionica ove firme jer ta je firma izvor propasti drzave koju uoravo gledamo..ujedno je izvor sigurnosne ugroze…

Status Quo: Roll Over Lay Down

Osim sigurnosne ugroze tu je i porezna opresija koja masovno vlasnike hrvatskih tvrtki seli izvan zemlje. U Osijeku uglavnom tvrtke sele u Srbiju ili Česku. U Zagrebu sele u Slovacku ili Cesku ili Luxemburg itd. Tko god moze napusta ovu zemlju. Pocelo se iseljavati i iz Zagreba !:
Ta firma je ujedno i uzrok pada vrijednosti dionica na burzi pa cak i onih koje s tom happy line firmom nemaju nikakve veze.

Osim sigurnosne ugroze tu je i porezna opresija koja masovno vlasnike hrvatskih tvrtki seli izvan zemlje. U Osijeku uglavnom tvrtke sele u Srbiju ili Česku. U Zagrebu sele u Slovacku ili Cesku ili Luxemburg itd. Tko god moze napusta ovu zemlju. Pocelo se iseljavati i iz Zagreba !:
Ta firma je ujedno i uzrok pada vrijednosti dionica na burzi pa cak i onih koje s tom happy line firmom nemaju nikakve veze.

Pred Todorićevim dvorcem nema prosvjeda, nema prosvjeda niti pred Vladom, nema prosvjeda niti u Zagrebu, niti u Osijeku, niti u Vukovaru, niti bilo gdje u Slavoniji i Baranji, nitko se nigdje u Hrvatskoj ne buni, pa obzirom na sve navedeno ne dolazim do zaključka da je u Hrvatskoj loše, zapravo izgleda da je svima dobro !?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nit je propao lanac dućana nit je propao sladoledar ni točionica a niti će bilo što propasti.
Najveći dio privrede ima itekako veze sa ovim jer tu je masu malih dobavljača, tvornica hrane i ostalog.
Kolega zašto pišete stvari koje su van pameti i logike?

Jedno pitanje vezano za turističke dionice, što bi se desilo kada bi se dogodio jedan teroristički napad na jadranu? Ne čak ni na jadranu nego u Zagrebu.
Ili Grčki scenarij radi agrokora koji potegne u stečaj 100 tisuća ljudi?
Ili čak izbiju problemi u Bosni što isto nije nemoguće.

Turizam su staklene noge.

Pišete na temi a niti imate bilo što od agrokora a iz vaših postova se da iščitati da u stvari prezirete tu firmu a opet imate potrebe uvijek nešto reći.

Firma je zasluzila duboki prezir zato sto je osiromasila za najmanje 2, 5 MILIJARDE eura hrvatske porezne obvrznike, a obzirom da jos nema odgovora gdje je nestalo onih 3,5 milijardi kuna za koje ne postoje tragovi, a o kojima je govorio na pocetku svoje kobajagi uprave Ante Ramljak, vjerojatni manjka novca i negativni kapital iznosi i vise.Ti ce se novci vratiti kreditorima iz dzepova poreznih obveznika Puno malih dobavljaca ce propasti. Takav nestanak novca tesko da bi prezivjele puno bogatije zemlje. Zato imamo masovan odljev stanovnistva, prezir prema Rvatskoj, Osijek koji je pao na 70 000 stanovnika !, nemamk novca za djecu koja boluju od raka itd..naravno da me se tice iako nemam dionica ove firme jer ta je firma izvor propasti drzave koju uoravo gledamo..ujedno je izvor sigurnosne ugroze…
[/quote]

Da li vam je sigurnosna ugroza što su stane banke do sada izvukle koliko ono miljardi eura iz države?
Što kreditiraju isključivo potrošnju?
Što nam je kompletan financijski sustav u starnim bankama?

Ne vidim vas da se trgate pišući na temi zagrebačke banke.

Vi imatete problem sa todorićem i tu se možemo složiti da je odgovoran za masu toga i da ga treba pošteno kazniti međutim tamo todorića više nema i ne kužim što imate protiv ledo sladoleda, zvijezda majoneze ili jamnica mineralne.

@Twrr
Citiram Vas(odgovor Renci):Vi imatete problem sa todorićem i tu se možemo složiti da je odgovoran za masu toga i da ga treba pošteno kazniti međutim tamo todorića više nema i ne kužim što imate protiv ledo sladoleda, zvijezda majoneze ili jamnica mineralne.
Mislim da pogresno interpretirate sve one koji kriticki pisu o ovoj temi,jer sam uvjeren da nitko “nema nista protiv ledo proizvoda,Jamnice ili Zvijezda majoneze”.
Ja cak vjerujem da ce mnogi brandovi ,a i firme “prezivjeti” “na ovaj ili onaj nacin”.Nije u tome najveci problem sigurno.Problem je sto ce sadasnji dionicari ostati bez cijelog ili velikog dijela uloga jer ce se firme gotovo sigurno morati dokapitalizirati(u najboljem slucaju) i strahovito “razvodniti kapital velikim brojem novih dionica”!
Dakle,to da li ce firme opstati nije sustinski problem za Vas kao dionicara,vec da li ce i koliko vasa dionica uopce vrediti ?

Bisakovi o cemu vi pricate? I sto ako se dokapitaliziraju firme? Zar vi mislite da smo mi zadnju kunu ulozili u te dionice? Mislite da mi nemamo jos novca na zalihama koje smo spremni opet uloziti u tvrtke kao sto su Belje, Ledo, Jmnc?

Kakve to veze ima sa sladoledom i jamnicom ?
Ne pisem na tim dionicama jer ih nemam. Pisala sam nesto na Belju jer je Belje bilo primjer neucinkovitosti i nekonkurentnosti kao posljedici neznanja.
Pisem na ovoj temi jer Agrokor niko nema. Firme ( jmnc i blje… ) ce sigurno opstati, a dugove ce platiti porezni obveznici. Za dionice ne znam.
Radi se o milijardama dugova agrokora za koje cemo morati prodati i hep i sume i vode da ne zavrsimo kao Grcka.
Ne radi se uopce o Todoricu. Nebitno tko je. Isto kao i Sanader. Radi se o nedostatku morala, pohlepi i nedostatku domoljublja koje je dovelo Hrvatsku do toga da se mudriji pribojavaju scenarija iz nekih evropskih ili bliskoistocnih zemalja.

vukovarski župan izabran je ca 17 posto glasova od ukupno birača. izašlo je bilo oko 30 posto.

80 posto ljudi vukovarske županije ne želi opet hdzovca na vlasti. ali 3 /4 tih koji ne žele još 4 godine unišrtavanja ili nisu izasli na izbore ili nisu vise u hrv. tako hdz vlada – etnički očisti prostor, a ostatak kupi ili izmisljenim radnim mjestima i izmisljenim mirovinama. i zato smo tu gdje jesmo

Nisu izašli na izbore pa sada imaju to što imaju.
Da mogu, ja bih uveo novčane kazne za neopravdani nedolazak na izbore, minimum 500,00 kn kazne.
Ponavljam, nitko se nigdje ne buni, znači da je svima dobro !
[/quote]

Tu se silno varate, jubito – kad netko u 40ima pokupi svu obitelj i djedovinu proda u bescjenje, i pobjegne u irsku ili u njemacku ili gdje god, taj se itekako buni protiv postojećeg stanja. taj netko tim svojim postupko je sve politicare hrv poslao u tri lijepe mahterine i donio odluku da nikada više niednu kunu svohg poreznog novca nece dati tim parazitima da trose. i njegov bunt će njemu donijeti bilji i ljepši život. i to je u redu za njega.

[/quote]
Zalosna istina. To se ocito namjerno radi. Na taj nacin su napustili portorikanci svoju drzavu u samo 10 godina ! Svi su ljudi isti. I znalo se da ce i Hrvati napustiti domovinu.
Problem je ujedno sto ima vise interesnih silnica na teritoriju RH. Tako je bilo i u nekim drugim zemljama evrope i bliskog istoka. Ja ne znam kako vama, ali meni smeta kada nema novaca za onkoloske lijekove za 7 ( sedam ) djecice u Hrvatskoj, a tupson se presetava do frizera i nazad, a srculence nadzire RTL i medijske prostore. I uopce se ne osjecam ljevicarkom zato sto me to smeta ! To mi je duboko nemoralno i ogavno. Kao Indija sa nedodirljivima i ljudima koji imaju lepru i spvaju u kartonskim kucama na ulici. Dok je INA u rukama Madjara, a Agrokor pokraden Hrvati salju cirkularna pisma i moljakaju za lijecenje. PIH !

Bisakovi o cemu vi pricate? I sto ako se dokapitaliziraju firme? Zar vi mislite da smo mi zadnju kunu ulozili u te dionice? Mislite da mi nemamo jos novca na zalihama koje smo spremni opet uloziti u tvrtke kao sto su Belje, Ledo, Jmnc?

Gotovo sam siguran da vi necete(mali dionicari)moci sudjelovati u dokapitalizaciji.
Ulaganje u “bure bez dna” i nije bas mudra opcija.Smanjivanjem prosjeka ovdje si necete pomoci,nego bas suprotno,mozete izgubiti samo vise!
No,dakako,to je moje misljenje!

Takve burza i treba! Pogotovo Agrokorove tvrtke će vapiti za ulagačima koji su spremni “smanjivati prosjek”. Samo pitam ja Vas: Koliki je prosjek od nule (0)?

Gotovo sam siguran da vi necete(mali dionicari)moci sudjelovati u dokapitalizaciji.
Ulaganje u "bure bez dna" i nije bas mudra opcija.Smanjivanjem prosjeka ovdje si necete pomoci,nego bas suprotno,mozete izgubiti samo vise!
No,dakako,to je moje misljenje!
[/quote]

Ovdje se u potpunosti slažem sa bisakovi.

To se dogodilo na DLKV na BPBA na ….

New Report

Close