Ovdje se ne govori o odgovrnosti, već o pokrivanju troškova u slučaju pokretanja pitanja odgovornosti… Prije aneksa bi sam plaćao Prodanovića i Slokovićku te ostale vještake, a ovim aneksom je to prebacio na Agrokor…
A što se tiče Marice i tih dobavljača što postavljaju ultimatume, njima treba dati košaricu, to je posao između njih i faktoring društva, nema Agrokor veze s tim…
Kad dođe dan naplate mjenica, Agrokor će platiti onome tko ima mjenicu i bok… Ne znam što ovaj Ramljak izvodi, i koji kufer se mješa gdje mu nije mjesto, kao da nema svog posla…
@serislav, Ivan1902
pa šta im nije Agrokor mogao platiti policu osiguranja od profesionalne odgovornosti i bok?
@IORESKOVIC
pa zar si sumnjao?
ja sam mislio da imate 100% info
jer ja sam dobio takav ( nece rusi oce HBOR )
@IORESKOVIC
pa zar si sumnjao?
ja sam mislio da imate 100% info
jer ja sam dobio takav ( nece rusi oce HBOR )
HBOR ,znaci Drzava jer nitko nece,zar ne?
Porezni obveznici u konacnici ili ?
Dobavljači zahtijevaju da se produži rok nenaplate mjenica ili će tužiti banke, traže da se Sabor očituje o pojedinim stavkama lex Agrokora te da se Ramljak i ministrica Dalić službeno očituju o statusu svih mjenica te da se prizna da su one Agrokorov dug. Konačno, pritišću Ramljaka da čim prije digne novi kredit i krene s isplatom starih potraživanja.
Domaći ekonomisti takve zahtjeve smatraju nerealnima te se pitaju koga od dobavljača zapravo predstavlja Koordinacija koja je postavila ultimatum.
Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja ocijenila je u utorak da bi se o zahtjevima dobavljača Agrokora trebao postići dogovor bez ultimatuma, jer je svim stranama u interesu da sustav
Goranko Fižulić primjerice, rekao je za N1 televiziju kako Agrokor ima oko 6500 dobavljača, a njih 165 ima mjenice s regresnim pravom naplate. Od tih 165 samo su 48 proizvođači u prehrambenom kompleksu u domaćem vlasništvu, 30 su domaći koji su dijelovi multinacionalki, poput Coca Cole, Megglea i sličnih. Njih isto toliko su distributeri roba, a u ostatak od 53 spadaju svi, od izdavača novina, posrednika u nekretninama, vlasnika poslovnih prostora, pa do manjih faktoring društava. I još su tu četiri dobavljača koja spadaju u državu, dva HEP-a, Opskrba i Plin, Agencija za plaćanje u poljoprivredi i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Koga onda predstavlja ova grupa koja nešto uvjetuje?' pita se Fižulić.
Predstavlja dobavljače bez kojih ti je dućan prazan. Makni van Dukat, Vindiju, Kras, Podravku, Franck i Saponiju i kako će ti izgledati dućan?
Neki novi ti neće dati robu bez avansa ili jakih instrumenata osiguranja kojih Agrokor nema. Nemojmo se zamajavati.
Konzum ima 6500 dobavljača, ovdje se našlo njih 10 koji postavljaju ultimatume… Ne daje Agrokor nikakve instrumente osiguranja, ne prodaje Agrokor jabuke, sve to radi Konzum…
Ti si osobno brojao?
Nabroji ih 20! Kladim se da do 50 nećeš nikad nabrojiti!
Bez robe na policama bankama i ostalim vjerovnicima ostaje ono sto “prek’ dva visi”!
Ti si osobno brojao?
Nabroji ih 20! Kladim se da do 50 nećeš nikad nabrojiti!
Bez robe na policama bankama i ostalim vjerovnicima ostaje ono sto "prek' dva visi"!
Nije baš pametna replika, mogu nabrojati njih 20 koji su samo u sastavu Agrokora… hvala Bogu danas pa svi imamo internet… samo se treba znati služiti…
Vidimo dobre izglede za suradnju naših odgovarajućih institucija u bankarskom sektoru. Kao što se zna, Sberbank i VTB dio su odbora povjeritelja Agrokora. Naravno, uzimajući u obzir probleme s kojima se ova kompanija suočava, naši su bankari zainteresirani za poboljšanje te strukture. Danas smo se dotakli toga, između ostalog i smislu pravnog okvira koji postoji u Hrvatskoj. Siguran sam da to pitanje trebaju rješavati direktni sudionici”, rekao je Lavrov, koji smatra da je “politički aspekt samo jedan – mi ćemo podržati rješenje koje će zadovoljiti naše banke i Agrokor”.
Prije susreta dvojice ministara stigla je i informacija iz Sberbanka da su stvorene sve nužne rezerve za kredite Agrokoru i da se ne planira prodaja duga te je izražena nada da će Agrokor uspjeti konsolidirati financijsku situaciju.
Davor Ivo Stier izrazio je zadovoljstvo što je i u razgovoru u Moskvi potvrđeno da ruska strana “jako dobro razumije ono što čini Vlada Hrvatske s ciljem stabilizacije tog važnog koncerna koji ima sistemsku važnost za hrvatsko gospodarstvo”.
Da li je tko od vas opazio nenormalne guzve u konzumu i to na lokacijama okretiste crnomerec, importanne centar i u hoto centru na cvjetnom trgu?