A sto će reci drugo američki pravni savjetnici nego da država plati… Platit će im figu. Da i ima za platiti, ne treba im platiti.
Ako su se kockali i kamatarili Agrokor sa +10% bili su svjesni rizika. Sad kad su se rizici materijalizirali rizici neka dijele sudbinu ostalih vjerovnika!
Ne treba im niti im se smije dati ni lipe, ni centa povrh onog sto će i ostali dobiti konverzijom duga u kapital i od prodaje imovine.
Marica iz Kraša kaže u dnevniku da dobavljači pripremaju tužbu protiv banaka, faktoringa, i HNB-a.
Marica iz Kraša kaže u dnevniku da dobavljači pripremaju tužbu protiv banaka, faktoringa, i HNB-a.
Po kakvom osnovu?Ja sam stekao dojam da “teta Mara” samo malo pokusava “pokazivati,kao,eto i mi nesto mozemo”i malo “se grozi”,ali mislim da tu nema nista znacajno!
http://www.seebiz.eu/nesluzbeno-agrokorov-dug-postaje-dug-hrvatske/ar-156439/
Htjeli ne htjeli , država će platiti
je, je, tak’ su platili i Proficiju i Slavoncu! frišku figu
bravo za ramljaka
mogao bi uskoro novi ruski kredit agrokoru
Ova blokada i sve oko Agrokora dosla u super vrijeme. Uzivanje u lijepom vremenu i skupljanje casha za dokup. Pozz svima
To samo govori da je ekipa i te kako znala da su do grla u gov..nima i da su svjesni svojih sra..nja
*johnny_w, naravno da su znali, pa i pripremili su se na to… samo prošlu godinu su natukli 6 milijardi,najblaže rečeno, “nejasnog” zaduženja i pokušali su cjelokupnu situaciju prebaciti na državu ali im se dogodio Most koji im je u velikom dijelu shebao planove…tko zna kako bi taj zakon izgledao i koliko bi milijardi izvukli iz Habora da nije bilo koalicije sa Mostom
samo je pitanje, tko je stvarno do grla u gov..nima, ja vidim da su svi drugi u problemu i agrokor i dobavljaći i kreditori, i država i TK i svi mi, samo oni koji su natukli tolike neobjašnjive milijarde duga nisu, svi oni su i dalje u svojim dvorcima, u svojim foteljama po HGK, ministarstvima i institucijama , pa gostovanja po Otvorenom i sl. emisijama, skupovima, forumima, i sl okupljanjima u najskupljim hotelima, pa medijska pozornost…i td…i još se pri tome dobro zabavljaju na tu temu kao prije nekih mj. dana, ministrica Dalići i bivši predsjednik uprave Konzuma, sada podpredsjednik HGK Zaher…
Dobavljači zahtijevaju da se produži rok nenaplate mjenica ili će tužiti banke, traže da se Sabor očituje o pojedinim stavkama lex Agrokora te da se Ramljak i ministrica Dalić službeno očituju o statusu svih mjenica te da se prizna da su one Agrokorov dug. Konačno, pritišću Ramljaka da čim prije digne novi kredit i krene s isplatom starih potraživanja.
Domaći ekonomisti takve zahtjeve smatraju nerealnima te se pitaju koga od dobavljača zapravo predstavlja Koordinacija koja je postavila ultimatum.
Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja ocijenila je u utorak da bi se o zahtjevima dobavljača Agrokora trebao postići dogovor bez ultimatuma, jer je svim stranama u interesu da sustav
Goranko Fižulić primjerice, rekao je za N1 televiziju kako Agrokor ima oko 6500 dobavljača, a njih 165 ima mjenice s regresnim pravom naplate. Od tih 165 samo su 48 proizvođači u prehrambenom kompleksu u domaćem vlasništvu, 30 su domaći koji su dijelovi multinacionalki, poput Coca Cole, Megglea i sličnih. Njih isto toliko su distributeri roba, a u ostatak od 53 spadaju svi, od izdavača novina, posrednika u nekretninama, vlasnika poslovnih prostora, pa do manjih faktoring društava. I još su tu četiri dobavljača koja spadaju u državu, dva HEP-a, Opskrba i Plin, Agencija za plaćanje u poljoprivredi i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Koga onda predstavlja ova grupa koja nešto uvjetuje?’ pita se Fižulić.