Nista ja ne lazem nego vi maltretirate iz dana u dan potpuno istim postovima vise puta dnevno i to vec sad traje poprilicno
Smeta vas sto iznosim istinu,ali to je vas problem!
Nemojte citati,ako vam se ne svida!
Da ce belje u prodaju za 1kn nije receno nego je rekao jedan od njih a drugi je rekao da je belje dobra firma koja vrijedi
a tko je to rekao…bivši predsjednik uprave belja koji je naštelao i isporučio belje po 1 kn i proveo dokapitalizaciju pretvaranjem 200M fiktivnig duga u kapital kojime je gazda sa 51 zasjeo na 80%, i koji je za svoje zasluge, isto kao i biši predsjednik uprave konzuma, instaliran u paralelni sustav u HGK!?
i kol. avax10, nikakve on uvjete nije imao osim dokapitalizacije 200M kn koju je samo provukao kroz knjige ali da je u belje kasnije, kada je gazda ušao u poziciju 80% uloženo, uloženo je …a uložili smo i svi mi kroz poticaje i mizerne koncesije na polj. zemljište i druge načine drž. pogodovanja i sve to tamo lijepo izgleda ali što sve to vrijedi kada nema para jer belje konstantno, godinama, radi sa gubitkom, tko se kada su imali dva pozitivna kvartala a kamo li tek pozitivnu godinu a spržili milijarde…beš.ti takvo poslovanje !?
“Ono što je sada već svima jasno jest da se priča s Agrokorom neće riješiti preko noći. Kako kaže jedan konzultant, “bit će tu još suza, plača, žrtava…”. Pritom svi znaju da će nešto morati izgubiti, samo je pitanje koliko.”
Moje je mišljenje ako već nisu zaustavili trgovanje odmah na početku da ga nisu ni trebali zaustavljati!
Zašto, zato što je šteta već učinjena a sa ovim zaustavljenjem je i zaustavljena tržišna arbitraža koja bi ipak dala priliku za izlazak ili ulazak ovisno o procjeni ulagača.
tu navracaju i pisu razne skupine ljudi..nedavni kupci ,dugorcni dokupljivci,prodavaci na dnu prije blokade trgovanja(bisakovi ocit primjer) i ini…svatko vodu na svoj mlin vodi..
mene zanima broj dionica a i b serije i koja je uloga i svrha toga? hvala
..prodavaci na dnu prije blokade trgovanja(bisakovi ocit primjer)
u sridu!
tu navracaju i pisu razne skupine ljudi..nedavni kupci ,dugorcni dokupljivci,prodavaci na dnu prije blokade trgovanja(bisakovi ocit primjer) i ini…svatko vodu na svoj mlin vodi..
[/quote]
He,he Zmajki,zar mislite da sam toliko priglup da kupujem stecajuse?
Da nesto prodas,prije moras kupiti,zar ne,he he!
Todex ostavljam vama da se “zabavljate”!
Samo,vidim,malo ste nervozni pa grintate,ne valja ovo ni ono,ni HANFA,ni uprava ZSE,ni kreditne agencije,ni novinari,ni strucnjaci,he he!Urotili se svi protiv vas,zar ne?
Ali nema veze,bar ste zabavni,a nadam se da cete iz ovoga izvuci odredene pouke!
[/quote]
*ZMAJKI
oznaka a i b bi trebale biti samo oznake serije istog roda dionica,… ali ipak bi trebalo pogledati prospekt
BLJE-R-A: 8.215.487
BLJE-R-B: 37.500.000
Ukupan broj dionica:
45.715.487
inaće, jako dobro pitanje, pogotovo što se tiće prelaska praga u temeljnom kapitalu i obveze za objavu ponude za preuzimanje
Razni interesi,razne skupine,razni ulagaći,razni izlagaći,razni poštenjaci ,razni lažovi,razni istonoljupci,razne lopine itd.itd.I svi buću,da se od buke nikoga ne ćuje.Smirite tenzije,uvažavajmo se,pregorimo gubitke,oćekujmo dobitke, pripremimo se na daljmje gubitke.Najgore je kada zbog vlastitih
grešaka osuđujemo druge.Hanha nije kriva zbog blokade tgovine todexom,ali je bila kriva kada to nije napravila ranije.Bisakovi nije kriv što je Agrokor dao jamstva sa mojom imovinom tj.sa moijim vlasničkim udjelom u Todexu.Saćuvajmo hladnu glavu i nastojimo na uplašenim i paničarima nešto
ušićariti.Tko ne zna gubiti neka napusti ovo bojno polje.Tko misli da je najpametniji brzo će shvatiti da to dugoroćno nije.Tko nema dobre živce i samokontrolu neka se okane ovog teškog posla.
Samo strpljivost i zdrav razum donosi iznadprosjećne prihode.A u ovakvim trenucima se donose bitne odluke.Što gore to bolje,to je moje geslo.Da li je toliko loše da ne može biti lošije,tj bolje.
Kupnja PLJK na 5,50 nije bila loša.
Ni FMPS na 8,ni QUNE na 7 nisu bile loše,HEFA na 1 je izgledala kao loša kupnja a sada dokapitalizacija.Ne grintati već vrebati.Dok nekome ne smrkne teško da će nam svanuti.Teška vremena,ali i najbolje prilike.Pronađite ih,postavite zasjede!!!!!
Nema trejda,ima fratri i komarči.Nađite svoju nišu.
Nema likvidnosti,ode ja pogledati masline i smokve.
Život je uvijek lijep,ako ga mi takvim napravimo.Istina za to treba imati zrele godine.
Meni se čini da sistemski problem leži ovdje, Agrokorova konkurencija Lidl,Kaufland se zadužuje po 0,02% i kad bi se Agrokor mogao tako zaduživati procvjetao bi u tisuće cvjetova i bio bi jači ne ikad i EBITDA bi bio toliki da se bojim i reći.
Meni se čini da sistemski problem leži ovdje, Agrokorova konkurencija Lidl,Kaufland se zadužuje po 0,02% i kad bi se Agrokor mogao tako zaduživati procvjetao bi u tisuće cvjetova i bio bi jači ne ikad i EBITDA bi bio toliki da se bojim i reći.
Quod licet Iovi, non licet bovi.
ili
Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu.
Vecina ljudi ovdje kao da je uhvacena u klopku proslosti. Svi vrte u glavama cijenu LEDA od 10000+ HRK i Bilancu sa kraja 2016. godine. Shvatite ljudi da ce se ovdje dogoditi debt to equity swap i bez obzira da li ste unutra ili vani vasi biased komentari nece promjeniti ono sto ce se ovdje dogoditi.
Iz bilance LEDA na primjer ce biti otpis najveceg dijela kratkoocnih/dugorocnih ulaganja koji su na razini 1,5 milijardi kuna (to vise nece postojati u bilanci)
U Bilancu LEDA ce sjesti zajmovi od preko 2.5 milijarde HRK
Dvije su opcije ovdje:
1. Stecaj i rasprodaja imovine
2. debt/equity swap i nastavak poslovanja (90% vjerojatnost) jer firma ima dobar Cash Flow i stabilan business
Kada se bude dogodio debt to equity swap biti ce po uvjetima kreditora koji se zele naplatiti unutar 10 godina max. To znaci izdavanje par miliona novih dionica po vrlo niskoj cijeni gdje sadasnji dionicari ostaju razrjedjeni (diluted). Drugim rjecima gubitak ce biti preko 90% ulozenog
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/todoric-prodaje-svoj-dragulj-ledo-ide-podravci-20140801
http://republika.eu/novost/63401/hitan-sastanak-agrokorovih-dobavljaca-podravka-kupuje-ledo
Jedna starija i jedna relativno nova vijest vezana za ledo