“amaramananab”
Ta “keš mašina”nije proizvodola balone nego keš manny.CCA 50 mlrd kn,sada nešto manje zbog zastoja.
Problem je bio što je materijal gorivo bilo skuplje/kamate od 10%/nego drugima kao npr.LIDLu i Kauflandu 0,2% pa je to lihvarenje trebalo prekinuti jer se sve svodilo da su tu razliku plaćali hrvatski
dobavljaći i radnici kroz male plaće.I gosp.Todorić je u listopadu 2015.stranim lihvarima odbio kredit
po tim velikim kamatama vjerujući da kao velika kompanija,strateški bitna za HRvatsku će prebroditi
kratkoroćnu nelikvidnost uz pomoć Hrvatske države.Habor je odobrio jadnih 68 mil kn da se prebrodi,ali trebalo je više, jer upravo krajem zime keš mašina najslabije radi ,a treba i dodatna inekcija za pripremu turističke sezone.Sa ukupnom inekcijom od cca 2 mlrd kn u veljaći,ili barem
pripremljenih u trenutku donošenja lex agrokora.Tada bi se sa tih pripremljenih 1,5 do 2 mlrd kn
izbjegla ovako velika šteta,kao ZVCV.zastoj proizvodnje u Saponiji,muka ježova od kraša,kršenje
zakona lex agrokor u isplati OPG iza ćega slijede sudski sporovi.Ali blokada Mosta da se pomogne Agrokoruje vezala ruke vladi pa su im zato dali nogu.trebalo je to napraviti i prije,ali ovi lokalni izbori su to malo produžili rok ostanka Mosta u vladi.Smatram da je državotvorna stranka kao HDZtrebala pomoći Agrokoru,naravno ne i Ivicu Todoriću.Ne zaboravite da je Agrokor najveća kompanija
Jugoistočne Europe i kada gos- Todorić kaže da vrijedi više od dugova ja mu vjerujem.Normalno
da se ta vrijednost smanjuje ako keš mašina šteka zbog nedostatka goriva.
Božo,Božo,crni Božo,što ućini Božo.Naravno da Most ne treba linčovati,oni jednostavno nisu bili kompetentni da bi sagledali sveobuhvatnost problema zvanog Agrokor.
Bez njih u vlasti,šanse su nam veće da bi se ovaj problem riješio.Možda je velika koalicija moguća,
konsenzus u slućaju Agrokor,pa kada se to riješi možemo i na nove izbore!!!!!
Prema novim najavama TODEX dionice sele s redovnog tržišta.
Obzirom da sam relev. nov ovdje kako funkcionira trgovina izvan redovnog tržišta ? Vidio sam da neke dionice, milsim u podne, se protrguju ? To znači trgovina u jednom trenutku ili kako ?
Ovdje nema oporavka.. hdz odugovlaci radi izbora a onda sljedi stecaj..otpustanja..hapšenja. . Al bitno da se hdz hvali u kampanji kako su spasili agrokor
Još je bitnije da je Most blokirao državnu inekciju za pomoć Agrokoru koliko bi bilo dovoljno da keš mašina ne stane.Za istu stvar sada već je potrebno gotovo 400 mil EUR tj.duplo,a neg efekti su još daleko veći.Božo, vrati 1,5 mlrd kn.Tolika je šteta.
Kada izađe god.izvješće 2016. treba pripremiti barem jedan par lisica.Gosp.Ante Ramljak tvrdi da je
zamagljeno 3,4 mlrd.kn.Gosp Todorić tvrdi da je zamagljeno nula kn.Netko laže.Onaj tko laže u Remetinac!!!!
[/quote]
Most? Božo ???? … jbte svakake gluposti ovdje se mogu pročitati,,
ajde da je netko napisao da se todorića i povezanu ekipu strpa u Remetinac i isprazne im se računi po svijetu na koje su iskrcavali $$$$$,, ali tko to može napraviti, pa političari tu imaju prste u pekmezu :),
a ekipa koja je prebacila $$$ sigurno ne rade za par milja kn kao ovi u dorhu/uskoku, nego sigurno za N % te vrijedsnosti pa i bolje znaju kako to “legalno” oprati i odraditi 🙂 pa i ministra MUPa su makli da se ne kopa i čačka, blokirali trgovanje na ZSE, jer bi CROBEX bio na apratima
@biskaovi
u slucaju brodogradnje , brodogrtadilista su u gubitku koje drzava sanira zbog drugih malih dobavljaca i proizvodjaca koji zive na ustrb istog
Tako ce se primjeniti i ovdje
sto se tice tvojeg
u krivu si
drzava ce financirati samo mozda ne direktno vec kroz HBOR
no ti to znas jer je ranije napisao @oreskovic
al volis drukat
to ti je u krvi
i zasto bi to bilo krivo?
kako njemacka financira DB grupu?
zasto se na nju ne primjenjuje da se drzava nesmije uplitati?
Naravno da se promet smanjuje
negativni publicitet je svoje napravio
Obzirom da sam relev. nov ovdje kako funkcionira trgovina izvan redovnog tržišta ? Vidio sam da neke dionice, milsim u podne, se protrguju ? To znači trgovina u jednom trenutku ili kako ?
To je nesto poput “magarece klupe”,he he!
Te dionice nemaju uvjete da se s njima redovno trguje,a drustva nemaju niti obaveze kao dionice na redovnom trzistu!
Da,stave se nalozi -bid i ask u odredeno vrijeme i sukladno tome se trenutno protrguje!
i tako se njima neće trgovati još 2 mjeseca zbog ove gl.pe odluke HANFE….no ono što je najgore je što se može očekivati da u iduća 2 mjeseca još 80% dionica sa ZSE zbog nedovoljnog broja dana trgovanja prijeđe u takav poseban režim trgovanja (tj. jednom u 13.00 sati)
“bravo” HANFA, pravi ste grobari ZSE, skupa sa upravom burze koja šutke prihvaća vaše “pametne” odluke koje ZSE vode u propast!!!
p.s. raduje me samo što nećete skupiti niti za platiti režijske troškove, a kamo li za plaće!
Pa to bi po meni bilo odlično, poseban režim, fino dođeš u 13.00(trinaest -nula- nula) opališ po kupnji ili prodaji i onda kud koji mili moji.
Pa to bi po meni bilo odlično, poseban režim, fino dođeš u 13.00(trinaest -nula- nula) opališ po kupnji ili prodaji i onda kud koji mili moji.
I opališ tako desetak puta u prazno…..jedanaesti puta nešto pogodiš:))
U posebnom režimu trgovanja, rijetko se poklope bid i ask….a ponekad bida i nema.
To je nesto poput "magarece klupe",he he!
Te dionice nemaju uvjete da se s njima redovno trguje,a drustva nemaju niti obaveze kao dionice na redovnom trzistu!
Da,stave se nalozi -bid i ask u odredeno vrijeme i sukladno tome se trenutno protrguje!
[/quote]
Vi da išta znate, a posebno u zadnje vrijeme vidimo da samo lupetate gluposti, onda u najmanju ruku ne bi trebali biti svakom loncu poklopac…
To je nesto poput "magarece klupe",he he!
[/quote]
Vi da išta znate, a posebno u zadnje vrijeme vidimo da samo lupetate gluposti, onda u najmanju ruku ne bi trebali biti svakom loncu poklopac…
[/quote]
Lijepo sto me kritizirate,ali Ivane ,sto sam ja to krivo napisao ili prognozirao?
Pustite napade “ad hominem” i recite mi sto ne stoji?
Ovdje sam pokusao objasniti na malo saljiviji nacin!
Pa kakve veze ima kotacija sa vremenom trgovanja (likvidnosti)? Pa imamo npr ZVCV koje je u boljoj kotaciji od npr. PRFC pa se trguju u istom periodu, ili KODT i PRFC gdje je KODT u PRT-u a PRFC nije…
Dakle, kotacija: Vodeće tržište, Službeno tržište, Redovito tržište + bivši MTP (sada CE Enter)…
Likvidnost: Redovno trgovanje, PRT (Poseban režim trgovanja)
Pa kakve veze ima kotacija sa vremenom trgovanja (likvidnosti)? Pa imamo npr ZVCV koje je u boljoj kotaciji od npr. PRFC pa se trguju u istom periodu, ili KODT i PRFC gdje je KODT u PRT-u a PRFC nije…
Dakle, kotacija: Vodeće tržište, Službeno tržište, Redovito tržište + bivši MTP (sada CE Enter)…
Likvidnost: Redovno trgovanje, PRT (Poseban režim trgovanja)
Ima veze i sa vremenom trgovanja i sa likvidnosti!
Posebni režim trgovine odvijat će se svakog trgovinskog dana u vremenu od 11 do
13 sati sukladno algoritmu koji definira predotvaranje.
Manje likvidnima dionicama trguje se u posebnom režimu trgovine – isključivo
putem postupka analognom postupku predotvaranja.