Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Lopina
Posao banaka i fondova koji imaju obveznice, nije restrukturiranje i cekanje povrata novca “neograniceno ili nepoznato” vrijeme,vec sto brza naplata moguceg!
Banke se jednostavno s tim ne bave na taj nacin!

http://www.seebiz.eu/greguric-kriza-agrokora-je-putinova-kazna-hrvatskoj/ar-156018/

Kao što sam već pisao, mi moramo uspostavit odnose sa rusima i to odmah jer i sad opet uzimamo kredit od sberbanka.

Jesu rekli do kojeg 15 -tog je blokada?

@kanabis
ako je ne produže, danas je zadnji dan blokade, a sutra bi se opet trebalo trgovati todexom….no obzirom na mrtvilo koje tjednima vlada na ZSE, nije sigurno ni da će ponovno trgovanje todexom uspjeti razbuditi burzu

Ignore: KressoM, delux

Možda ljudi čekaju agrokorove dionice pa da počnu kupovat ko ludi :))

@kanabis

ako je ne produže, danas je zadnji dan blokade, a sutra bi se opet trebalo trgovati todexom….no obzirom na mrtvilo koje tjednima vlada na ZSE, nije sigurno ni da će ponovno trgovanje todexom uspjeti razbuditi burzu

Svašta ovdje možeš pročitati.
Poanta ulaganja je povećanje vrijednosti imovine, a ove špekulacije na koje je spalo tržište kapitala imaju koristi najviše brokeri.
Ok, pojedinci su i zaradili, ali je istina da ovo više nema smisla te da je tržište kapitala ZSE najmračnije tržište na svijetu bez ikakve naznake da će stvari krenuti bolje za sve.

@Lopina

Posao banaka i fondova koji imaju obveznice, nije restrukturiranje i cekanje povrata novca "neograniceno ili nepoznato" vrijeme,vec sto brza naplata moguceg!
Banke se jednostavno s tim ne bave na taj nacin!

Bolje naplatiti 1 odmah jedan ili možda 2 za godinu dvije dana?Malo morgen!Pa to je dobit od 100% ili smanjeni gubitak.
Uz ovakve kamate na depozite i plasmane od nekoliko postotaka ,i kada većina banaka ima dobru kapitaliziranost njima se i ne žuri.One bi trebale pričekati i uoucati gorivo da keš mašina proradi.
I tp će se dogoditi,a to ćemo vidjeti uskoro sa novom inekcijom za podizanje likvidnosti.
Ali da je moglo biti to već osigurano sa uvođenjem lex agrokora nema dileme,jer svaki dan kašnjenja
je vjetar u leđa konkurenciji,a borba za tržište je najteži dio u razvoju poduzeće.Osvojeno se ne smije
gubiti,Tržišni udio,naročito,Konzuma bi trebalo vraćati i to radi nas nego radi interesa
velikih vjerovnika.

http://www.seebiz.eu/greguric-kriza-agrokora-je-putinova-kazna-hrvatskoj/ar-156018/

Kao što sam već pisao, mi moramo uspostavit odnose sa rusima i to odmah jer i sad opet uzimamo kredit od sberbanka.

Svaki novi kredit od Sperbanke je dodatni uteg za restruktuiranje,jer ukoliko se Putin želi osvetiti
Plenkoviću i Hrvatskoj svako relativno povečanje ruskog udjela u dugovima Agrokora može biti
pogubno,ako Rusija donese odluku da nije bitno koliko će oni izgubiti,već je bitno da Hrvatska izgubi što više.Normalno da bi pod svaku cijenu trebalo uspostasviti dobre odnose sa Rusijom i pokušati
amortizirati štetu i smiriti medu.

@kanabis

Nadam se da ste svjesni da dionice iz todexa izlistane na burzi predstavljaju rizičnu investiciju,jer
jamstva dana od LEDA.JMNC .BELJE,VUPIK,ZVZD koje se preko aktiviranja tih jamstava mogu odvesti u stećaj.Naravno ne još dok je lex Agrokor na snazi,ali za 11 do 14 mjeseci se to može dogoditi.Ali imati ih u portfelju na ovim cijenama i nije greška,ali nikako ne više od 5 do 10% porfelja.Ukoliko se kroz dokapitalizavije malih dobavljača i mirovinaca,a ako se i malim
dioničarima omogući dokapitalizacija u kešu trebati će nam još keša.Naravno da te dokapitalizirane firme neće biti zadužene kao sada već će postati odlične kompanije koje će biti interesantno dokapitalizirati.Možda se za jednun dionicu neke od Todexa bude moglo dokapitalizirati puno veći broj
dionica,pa nebi bilo mudro previše se izlagati jer najgore će biti ako ne budete mogli imati para za dokapitalizaciju,a ona budu povoljna.Možda to bude povoljnije nego što je bila dokapitalizacija DLKV po 10.
Ja sam izložen malo više od 10 %,jer sam dokupljivao po zadnjim cijenama,najviše.

Eh tržište kapitala a ne razimijete osnove. Vaše dionice Todexa imaju book=0 kuna. To je jasno. Kupujte skupo pa ćete prodavati jeftino. Ali ne znam što ćete kupovati ako neko kupi Ledo pa je pretvori u zasebnu kompaniju sa 100% vlasništvom kao i obično kod nas.
Ima još ljubitelja DIOKIJA na forumu a to je u ovom trenutku uvijek bolje od TODEXA.
Iako je vrijednost ista.
Držte se ako sutra krene trgovina…jer će se naoblačiti a nadam se da ste spremili koju kunu za crne dane.

E pa Đuro ima tešku ruku.

Nadam se da ste svjesni da dionice iz todexa izlistane na burzi predstavljaju rizičnu investiciju,jer
jamstva dana od LEDA.JMNC .BELJE,VUPIK,ZVZD koje se preko aktiviranja tih jamstava mogu odvesti u stećaj.

ne mogu, najprije bi išla PSN, otpisi dugova itd…..

…para za dokapitalizaciju,a ona budu povoljna.Možda to bude povoljnije nego što je bila dokapitalizacija DLKV po 10.

ako i bude dokap ići će najniže po nominali od 10 kn jer je to zakonski minimum

Ignore: KressoM, delux

jamstva dana od LEDA.JMNC .BELJE,VUPIK,ZVZD koje se preko aktiviranja tih jamstava mogu odvesti u stećaj.

ne mogu, najprije bi išla PSN, otpisi dugova itd…..

…para za dokapitalizaciju,a ona budu povoljna.Možda to bude povoljnije nego što je bila dokapitalizacija DLKV po 10.

ako i bude dokap ići će najniže po nominali od 10 kn jer je to zakonski minimum
[/quote]
Po kojem zakonu je 10 kuna po dionici minimum za dokapitalizaciju(neki novi zakon)?
Po koliko je INGRA dokapitalizirana i kako da uopce nema nominalnu vrijednost?

New Report

Close