Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nažalost u Agrokoru više nema "pšenice". Čekaju se Rusi da ponovno napune "silos" a njima se baš i ne da jer su se ispekli sa onih zadnjih 100 milijuna Eura.
U interviju Ramljak kaže: "Prvo što sam pitao financijskog direktora kada sam došao u Agrokor bilo je: Koliko ima novca na računu? A on kaže: 6 kuna!
Krajem mjeseca će biti isto stanje ako Rusi ponovno ne napune silos. "Pšenica" se i dalje brže izvozi nego što se puni u silos. I to je za sada glavni problem.

Što nije točno.Sada je vrijeme ulagalja za pripremu sezone.police su prazne a treba ih popuniti ,bez
mjenica,bez kompenzacija.Najprije treba popuniti silos,a oda ide perpetuum mobile,višak likvidnosti iz koje se može vratiti “pšenica”koju sada pune kreditori i pri tome sigurno zarađuju i kada im se
“pšenica” vrati ili plati silos ostaje pun.Za to nije potrebno ni šest mjeseci.
Naravno da je ovo lako napraviti jer se ne plaćaju stari dugovi.
Konzum mora postaviti ambiciozan plan,a to je u što kraćem roku vratiti tržišni udio od prošle godine.
Što je izgubljeno treba vratiti.Da li to ova uprava može napravit?????

Nažalost u Agrokoru više nema "pšenice". Čekaju se Rusi da ponovno napune "silos" a njima se baš i ne da jer su se ispekli sa onih zadnjih 100 milijuna Eura.
U interviju Ramljak kaže: "Prvo što sam pitao financijskog direktora kada sam došao u Agrokor bilo je: Koliko ima novca na računu? A on kaže: 6 kuna!
Krajem mjeseca će biti isto stanje ako Rusi ponovno ne napune silos. "Pšenica" se i dalje brže izvozi nego što se puni u silos. I to je za sada glavni problem.

Svi želimo isto: poduprijeti kompaniju i dobiti svoj novac natrag – kratko je izjavio Herman Gref, čelnik Sberbanka, čiji smo komentar o tijeku pregovora o Agrokoru zatražili na godišnjoj skupštini i poslovnom forumu EBRD-a koji se pod nazivom “Ciljanje zelenog i uključivog rasta“ održava u Nicosiji na Cipru.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/biznis/gref-svi-zelimo-poduprijeti-agrokor-i-dobiti-svoj-novac-natrag-1169218https://m.vecernji.hr/biznis/gref-svi-zelimo-poduprijeti-agrokor-i-dobiti-svoj-novac-natrag-1169218

lopina@
Stvarno stanje na terenu potpuno demantira Vaš optimizam. Npr.: Živim u gradu veličine oko 35 tisuća stanovnika. Osim Lidla, Kauflanda, Plodina, Bose, ima i jedan veliki Konzumov centar na dobroj lokaciji na ulazu u grad. Frekventna pozicija sa ogromnim parkingom, sve tip, top. Inače ne kupujem često u tom Konzumu jer su najmanje 5 – 10 % skuplji od ostalih trgovačkih centara na većini proizvoda. Ali jučer čisto iz znatiželje odem do centra da malo izvidim situaciju na terenu. Odmah pri ulasku je uočljivo da su proizvodi razvučeni po policama da bi se zakamuflirao prazan prostor. Kolica za kupovinu ima na parkingu ko u priči što odmah daje na znanje da nema kupaca kao nekad u to doba dana. Unutra radi samo jedna blagajna, inače ih ima 8 kom. Na toj blagajni sam bio treći po redu, znači i ona samo je dovoljna. Prvo što sam uočio je da svježe ribe nema ni u tragovima. U škrinjama gdje je nekada bila riba sada su razvučeni Ledovi sladoledi na akciji u pakovanjima od 1 litre. 8 kuna litra sladoleda take twice – čokolada i vanilija. Sireva rezanih i u komadima jako smanjen izbor. Uglavnom većina proizvoda iz tvrtki samog koncerna Agrokor, Zvijezda, Ledo, PIk Vrbovec, Belje, Jamnica. Ima vazda kao nekih sniženja ali i nije baš nešto posebno jeftino osim ovog sladoleda.
Dobavljači morskih plodova, ribe vjerovatno su već našli neke druge kanale za distribuciju jer ta roba se lako trži i tražena je u cijeloj EU. Oni dobavljači čija se roba traži vjerovatno se više nikada i ne vrate jedino ako im ne ponude avansno plaćanje i bolju cijenu. Koliko sam primijetio u trgovini ima i neki novi ekstra voditelj koji kao nešto kordinira i tamo zapovijeda koju će robu izložiti na sniženje. Jadni radnici su se okolo ustrčali kao da im otkaz visi nad glavom. Tješim tu jedinu blagajnicu da se ne brine za posao jer će vjerovatno netko drugi preuzeti te centre pa će mu i dalje trebati radna snaga. A druge radne snage ni nema jer je sve sposobno iz grada već odavno zbrisalo u Njemačku, Austriju i Irsku pa iskreno sumnjam da će se takvi u dogledno vrijeme vratiti da bi radili za 2800 na blagajni.
Imao bih još puno toga za napisati ali mi se ne da. Ako Rusi ne uliju novu likvidnost uskoro neće biti ni onih 6 kuna na računu iz predhodnog posta. A i oni ako ubodu novu lovu bit će osigurani bolje nego lički medvjedi jer im je sada jasno da posluju sa većim lopovima od samih sebe.

I sto je s blokadom? Nastavak ili gledamo masakr u ponedjeljak?

danas vam je u Jutarnjem zbrojeno da sa dugom merkatora Agrokor kao holdin duguje 51 milijardu kuna i sad ako budu isli po kredit od oko 400 mil eura onda ce brojka koju sam ja napisao biti priblizno ta a to je dug oko 55 milijardi kuna ili vi mislite da merkator nije Agrokorov pa onda ce i ovih 45 milijardi biti dosta

Koliko je avansno plaćanje problematično i sa pravne strane objašnjeno je i u linku dole. A bez takvog načina plaćanja barem u prvih 2-3 mjeseca teško da će bilo koja iole ozbiljnija svjetska marka kao npr. Coca cola, Nestle i dr. pristati na punjenje polica. A bez takve “prestižne” robe nema ni kupaca, naročito turista koji su naučili na određene robne marke i samo njih kupuju.

Lex Agrokor trasira model poslovanja ‘na riječ’

Evo Standard&Poors ipak mijenja mišljenje i smatraju da je Agrokor na dobrom putu rješavanja problema . Pogledat video na dnu članka

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2674075/sto-ce-otkriti-dorh-u-poslovanju-agrokora-moguca-kazna-za-otkrivene-malverzacije-i-do-10-godina-zatvora/

Anonimno, 12.05.2017. u 21:05
Evo Standard&Poors ipak mijenja mišljenje i smatraju da je Agrokor na dobrom putu rješavanja problema . Pogledat video na dnu članka

https://www.youtube.com/watch?v=i_c75gZPLnU

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@Grga
Solidarno jamstvo – naglašavamo ovo jamstvo je bez karakteristike sporednosti; jamstvo je kojim se jamac obvezuje kao jamac-platac, to jest vjerovnik može po dospjeću obveze zahtijevati ispunjenje cijele obveze bilo od jamca bilo od glavnog dužnika ili pak od obojice istovremeno. Kada je riječ o obvezi iz trgovačkog ugovora – jamac odgovara kao jamac-platac, ako drugačije nije ugovoreno.

Ovo je pravna definicija solidarnog jamstva.Jasno i odredeno!

Bisakovi, jako si naporan s tim jamstvima. Nije ti jasno da su besmislena? Pa tko ih moze ispuniti? Nijedna firma. Ide se u dogovor pa prodaju pojedinacnih firmi. Nikakva jamstva se nece aktivirati

Ima netko podatak o svim udjelima Agrokora? I koliko bi otprilike vrijedili kada bi se islo u prodaju? Ja cak vjerujem da nece ici sve u prodaju, nego ce nase firme i dobavljaci u zamjenu za dug ulaziti u vlasnistvo pojedinih firmi. To bi bilo odlicno. Zelim Adris u Belju. Podravku, Atlantic,Franck, Kras i ostatak ekipe u Konzumu. Ledo i Jamnica u prodaju.

Sea Bear
Potpuno sim u pravu,a naročito si bio u pravu pred tri mjeseca?To je naša tajna?!.
Kapital ne trpi neizvjesnost.pa bi bilo logično da cijena dionica bude niža.Zato smatram da se trgovanje Todexom odgađa dok ne budu gotova
FI izvješća novog revizora,pa tek tada trgovanje,logično.??

Bilo bi najbolje da se trgovanje dionicom odgodi dok se ne nađe kupac.

Pa da prilikom preuzimanja pojedinačnih firmi ipak nešto dobiju i mali dioničari.

Inače su mali dioničari u velikoj depresiji……….

New Report

Close