Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tako smo svojevremeno imali temu đakovština pa onda validus. čak u ovoj prvoj je gazda izvukao njihovu pšenicu iz silosa. mali su sve popušili u obje. eee tako će sad i ovdje da bude. žao mi je ovih iz leda i jamnice ali takav je život. možda dobiju neke mrvice. više sreće drugi put. moj zadnji post na ovoj temi jer niti imam interes niti se tu ima više šta za reći. ramljak je večeras rekao sve što se je naziralo davnih dana.

who dares, wins

Covjek sve rekao
Agrokor za 12mjeseci vise nece postojati
Prvo rasprodaja non core business a
Onda svega ostaloga.

Nije tako rekao!
Rekao je da ce firme -kceri jamci vjerovatno dobiti nove vlasnike i nastaviti sa radom sto prakticno znaci da ce dosadasnji dionicari biti razvlasteni-brisani !Ja sam,a vjerujem i ogromna vecina drugih,to tako shvatio!
I nisam siguran da HANFA nece nakon ovoga produziti blokadu “do daljnjega”!

@Chico
Ja iznosim cinjenice, a ne “nikakve poglede”!
Sto prije prihvatite stvarno stanje,bolje za vas!

Pongy
Što se dogodilo? Dogodilo se pucanje cash flow-a. Dok je bilo voljnih davati novce za nastavak lanca sreće uz neku naknadu sve je nekako klapalo, a dugovi se skrivali od investicijske javnosti, frizirali itd. Kad su neki počeli odustajati počela su i jača šaputanja i sve se brzo zakoturalo.

Ostali
Pa svi tvrdite jedno te isto, a uspijete se posvađati. Prodavat će se, da, i to sve osim Konzuma, u najboljoj varijanti, da se namiri Ruse i ostale strance. Kako će tu proći mali dioničari, ne znam, ovisno o modalitetu. Ako bude čista prodaja, dobro, a ako bude razvodnjavanja pa prodaje, jadno. A ako prođemo kao država bez tužbi zbog nužnih otpisa gladi bradu. Svi ostali, znači naše banke, dobavljači, mjeničari itd. će se stati u red u Konzumu i šta dobiju dobro dobiju u roku kojem dobiju. Neki udjele u Konzumu, a drugi neke novčiće i “majke mi” da će dobiti još neke. Država tu može pomoći poreznim olakšicama, ne mora se jašiti baš jako po rezervacijama, mogu ići i neki poticaji, a nije loše sjeo niti ovaj Tolušićev zakon, već skoro svi bilježe 10-30% veće narudžbe.
Nekako će se raspetljati. Ono što je sigurno da ovaj koncern više neće postojati, a da će svi još dugo lizati rane.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kako je nestala likvidnost.
1.Proljeće tj predsezona je vrijeme kada se u Agrokoru najviše troši
2.kako napuniti police,jednostavno,,dobavljačima treba plaćati “iz ruke u ruku”
3.naravno,da takvo plaćanje podrazumijeva jeftiniju nabavu i jeftiniju prodaju..muving je bitan pa makar
se i ne zarađuje
4.Za to je trebalo cca 400 mil EUR,plativo kao seniorski kredit tj.naplativo u prvom redu
to je trebao biti revolving kredit,s time da su kontrolu i namjenu plačanja trebali odobravati vjerovnici,a ne privremeni upravitelj,da ne bi neki vjerovnici imali prioritet u naplati.Državu,
treba maknuti od kase
Ovo je trebalo biti napravljeno,a nije.Dakle,početak je vrlo loš.Ruski investitori,kao najveći vjerovnik je
odustao od kreditiranja,jer mu kredit od 100 mil EUR nijer priznat kao prioritetna tražbina.Za to Ramljak nije imao kompetencije već vjerovničko vijeće.Ali imao je kompetencije da upali alarm u trenutku kada je bilo jasno da Rusi odustaju.Teško bolesnom Agrokoru trebala je odmah u početku
jaka infuzija svježeg kapitala,a ne na kapaljku jer to samo produžava agoniju i ne lijeći.

Moja ocjena je da je lex Agrokor bio jedina i odlična ideja,ali provođenje jako loše.
Naravno,da ćete se pitati kako vratiti tih 300 do 400 mil EUR.
Do septembra bi se to namirilo kroz zaradu,a kako bi se sa avansnog plaćanja postepeno prelazilo na zakonski rok od 60 dana(poslije i duže tj.metoda Jovo nanovo) i tu bi se namaknula sredstva za povrat ove financijske inekcije.Još nije kasno,ali svaki dan je jako skup i to za sve.Osim za ostale
trgovačke lance.Nikada nisu bolje poslovala.Porast potrošnje,a oi povećaaju svoj udio.A to se i htjelo,
uništit Hrvatsko i prodavaj svoje.
Ne dajmo se,i mi konja za trku imamo.I to treniranog za pobjeduSamo zeru pameti!!!!!

Bilo kako bilo agrokorove perijanice tj bivse perijanice u pon idu zna se u kojem smjeru..
Tko bi pametan kupovao nesto gdje su lazirana fi

MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE

Premijera su pitali o Agrokorovu dugu, a on kaže kako je Zakon omogućio upravljanje krizom i da je sad sve OK
Rekao je da kompanijau ovom trenutku funkcionira normalno

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da je Vlada Zakonom o izvanrednoj upravi u sistemski važnim tvrtkama sačuvala hrvatsko gospodarstvo od posljedica krize u Agrokoru i da zahvaljujući njegovoj provedbi upravlja krizom u tom koncernu i njegovim oporavkom.

Upitan ometa li današnja objava iznosa Agrokorovih dugovanja Vladin plan za tu tvrtku i hoće li Agrokor uspjeti na vrijeme vratiti dugove, premijer je uzvratio pitanjem što bi se dogodilo da nije bilo Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH? Kazao je kako je cilj Vlade i bivšeg HDZ-ova partnera Mosta bio da se tim zakonom spriječi “gospodarski i financijski tsunami” koji bi pogodio sve.

“Mislim da smo to ostvarili”, rekao je Plenković i dodao da je temeljna zadaća izvanredne uprave bila prvo pogledati poslovne knjige i financijska izvješća i dati jasne podatke o čemu je riječ. “Zakonom smo napravili svojevrsni zid oko kompanije”, rekao je Plenković, dodavši kako je time omogućeno mirovanje starih obveza i pružena šansa izvanrednoj upravi da koncernu osigura svježu likvidnost.
‘Proces će trajati, a važno je da njime upravljamo’

Istaknuo je da su zaposleni dobili plaće, a dobavljači isporučuju robu i da im se za sve što isporučuju od 10. travnja normalno plaća.”Kompanija i sustav u ovom trenutku funkcioniraju s normalnim poslovanjem”, ustvrdio je te rekao da su istodobno došli renomirani svjetski konzultanti koji će u godini dana nastojati načiniti održivi plan.

“Taj proces će trajati, a ono što je važno jest da mi njime upravljamo”, poručio je. Vlada je stvorila instrumente koji joj to omogućuju, kaže Plenković, koji smatra da je to ključna razlika između “demagogije, populizma i ozbiljnih stranaka i ozbiljne vlade”.

telegram.hr

Ignore: KressoM, delux

@snupy

Na moju i mozda Vasu zalost, malo je to! Ipak prije ce se cifra zaustaviti izmedu 8,5-9 milijardi eura…

glupost, jučer je Ramljak izjavio da je to – to što se tiče dugova sustava Agrokor i da može biti maksimalno 1 milijarda kuna gore ili dolje na tih 40 milijardi kuna

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Sea Bear
Potpuno sim u pravu,a naročito si bio u pravu pred tri mjeseca?To je naša tajna?!.
Kapital ne trpi neizvjesnost.pa bi bilo logično da cijena dionica bude niža.Zato smatram da se trgovanje Todexom odgađa dok ne budu gotova
FI izvješća novog revizora,pa tek tada trgovanje,logično.??

@snupy

Na moju i mozda Vasu zalost, malo je to! Ipak prije ce se cifra zaustaviti izmedu 8,5-9 milijardi eura…

evo dokaza da pišeš neistine jer iz Ramljakove izjave je jasno da će dug ostati na oko tih 40 milijardi kuna:

“Što se tiče obveza, tj. dugova i kredita, na pasivnoj strani bilance Agrokora, mislim da će ova brojka biti vrlo blizu stvarnoj brojci. Mislim da ona neće mnogo varirati”.
“Kad kažem neće puno varirati onda kažem – milijardu kuna gore, milijardu kuna dolje. To zvuči stvarno previše, ali na ovakvoj cifri to je i ne tako puno. Tako da mislim da ona neće varirati više od milijardu kuna“.

http://www.24sata.hr/news/prije-godinu-dana-znao-sam-da-je-stanje-u-agrokoru-ozbiljno-524104

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Gref: Svi želimo poduprijeti Agrokor i dobiti svoj novac natrag

O Agrokoru je mnogo važnije postaviti pitanje vašoj Vladi nego meni. Ne mogu reći nešto novo. Mislim da je situacija pod kontrolom Vlade, a mi vrlo usko surađujemo s njom i pokušavamo naći kompromis između kreditora i dobavljača. Svi želimo isto: poduprijeti kompaniju i dobiti svoj novac natrag – kratko je izjavio Herman Gref, čelnik Sberbanka, čiji smo komentar o tijeku pregovora o Agrokoru zatražili na godišnjoj skupštini i poslovnom forumu EBRD-a koji se pod nazivom “Ciljanje zelenog i uključivog rasta“ održava u Nicosiji na Cipru.

https://www.vecernji.hr/biznis/gref-svi-zelimo-poduprijeti-agrokor-i-dobiti-svoj-novac-natrag-1169218

Ignore: KressoM, delux

Nažalost u Agrokoru više nema “pšenice”. Čekaju se Rusi da ponovno napune “silos” a njima se baš i ne da jer su se ispekli sa onih zadnjih 100 milijuna Eura.
U interviju Ramljak kaže: “Prvo što sam pitao financijskog direktora kada sam došao u Agrokor bilo je: Koliko ima novca na računu? A on kaže: 6 kuna!
Krajem mjeseca će biti isto stanje ako Rusi ponovno ne napune silos. “Pšenica” se i dalje brže izvozi nego što se puni u silos. I to je za sada glavni problem.

New Report

Close