Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Spominju se i poticaji koji su pristigli i pristizu u Agrokor. Ja tebi ti meni! Ovdje je zavsilo hrpa ljudi svih saziva sabora i vlada i
njihovih clanova obitelji, svi moguci preskupo placeni uhljebi od kojih nikakve koristi samo ogromni troskovi. Pa ima li ijedna firma na svijetu koja to moze izdrzati. To bi i Sberbank i JPMorganna koljena vacilo a kamoli ne cvjecara Ivicu!

http://www.seebiz.eu/ramljak-potpisao-zavrsnu-verziju-promemorije-o-mjenicama/ar-154438/

Mislim si ma šta će Ramljak… U ono Leglo ga bacili.
Samo se nastavlja politika države koja je dovela do Todorića tj Agrokora ovakvog.
Još će mu vlada diktirati što se može i ne može prodati. To su igre bez granica.
Ta firma je gigant za naše HR pojmove, tko će to raspetljati

http://www.vecernji.hr/hrvatska/banke-ce-preuzeti-dugove-agrokora-od-dobavljaca-1164126

http://www.vecernji.hr/hrvatska/banke-ce-preuzeti-dugove-agrokora-od-dobavljaca-1164126

NE, nece preuzeti… faktoring drustava ce traziti da se naplate regresnim mjenicama vise nego sigurno je to!

Kojeg “izmisljenog” resora je ovaj Maric ministar? Ja stvarno ne mogu shvatiti! Mozda gosodarstva ili financija ili mozda prometa ili “su u sumi”?
https://lider.media/aktualno/g-maric-ugovore-izmedu-agrokora-povezanih-drustava-treba-trenutno-raskinuti/

Gledaj pongy, Marić se grebao da dobije neko gospodarstvo i “zasluženo” je dobio resor u kojem ima posla otprilike koliko i povjerenik Agrokora Ramljak. U svojem resoru Marić do sad nije mrdnuo prstom osim što iznosi teze šta bi trebalo napraviti evo sad na primjeru Agrokora, sutra nešto drugo a da napravi nešto po pitanju konačne privatizacije hotela u državnom vlasništvu to očito nije na dnevnom redu jer je najteže početi rješavati problem u “svojem dvorištu.”

Plan restrukturiranja će ići svakako u smjeru optimizacije poslovanja, smanjenja nebrojenih menađerčića i njihovih plaća, izlazak iz nekih djelatnosti, ali onaj dio koji mene najviše zanima je prikupljanje novog kapitala, ili kroz pretvorbu duga u kapital, prodaju duga za kapital novim ulagačima ili IPO.

Vlada RH je jako dobra u optimizaciji poslovanja tako da ce rezultati restruktuiranja zasigurno biti fantasticni.

Bit ce uspjeh ako se broj managera u Agrokoru ne poveca za 20%.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Plan restrukturiranja će ići svakako u smjeru optimizacije poslovanja, smanjenja nebrojenih menađerčića i njihovih plaća, izlazak iz nekih djelatnosti, ali onaj dio koji mene najviše zanima je prikupljanje novog kapitala, ili kroz pretvorbu duga u kapital, prodaju duga za kapital novim ulagačima ili IPO.

Vlada RH je jako dobra u optimizaciji poslovanja tako da ce rezultati restruktuiranja zasigurno biti fantasticni.

Bit ce uspjeh ako se broj managera u Agrokoru ne poveca za 20%.
[/quote]

Rad povjerenika nadzire i odobrava vjerovničko vijeće. Sad je Agrokor u rukama vjerovnika a ne vlade. Ramljak je samo ovlašten za potpisivanje odluka, koje prije toga svi moraju potvrditi.

Što se duže budu gledale knjige i ugovori to će više biti čišćenja. Sad su isplivali ovi ugovori za poslovno upravljanje, sutra će nešto drugo…

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

ne mogu vjerovati, ovo za ugovore i što g. Marić lupeta li ga lupeta..

sva holding društva, odn. one grupacije koje su ustrojene tako da imaju krovnu kompaniju, imaju sklopljene takve ugovore; ne radi izvlačenja novca nego zaista neke funkcije (nabava, marketing pa eto i kreditiranje kod Agrokora…) trebaju biti centralizirane radi lakšeg praćenja potreba, i ako recimo Agrokor taj silni posao ne naplati od svojih društava, tko će to platiti? Marić?
jučer je u Otvorenom g. Munjiza govorio u sličnom tonu: ako je takav ugovor ‘težak’ recimo 0,3% god. prihoda i ako se pri tome ušpara prilikom jeftinije nabave ili marketinga (čista ekonomija obujma) recimo 1% god. prihoda, tko tu ima što za osporavati?

međutim g. Marić, koji je dobar dio vijeka bio nogometni sudac i onda čudom doktorirao na ekonomiji, to izgleda ne zna?!
čudi me da i ovaj puta nije okrivio HNB, tu očigledno ima nekog svog štičenika za uhljebljenje…

ne mogu vjerovati, ovo za ugovore i što g. Marić lupeta li ga lupeta..

sva holding društva, odn. one grupacije koje su ustrojene tako da imaju krovnu kompaniju, imaju sklopljene takve ugovore; ne radi izvlačenja novca nego zaista neke funkcije (nabava, marketing pa eto i kreditiranje kod Agrokora…) trebaju biti centralizirane radi lakšeg praćenja potreba, i ako recimo Agrokor taj silni posao ne naplati od svojih društava, tko će to platiti? Marić?
jučer je u Otvorenom g. Munjiza govorio u sličnom tonu: ako je takav ugovor 'težak' recimo 0,3% god. prihoda i ako se pri tome ušpara prilikom jeftinije nabave ili marketinga (čista ekonomija obujma) recimo 1% god. prihoda, tko tu ima što za osporavati?

međutim g. Marić, koji je dobar dio vijeka bio nogometni sudac i onda čudom doktorirao na ekonomiji, to izgleda ne zna?!
čudi me da i ovaj puta nije okrivio HNB, tu očigledno ima nekog svog štičenika za uhljebljenje…

Da, točno je da zajedničke funkcije koje holding obavlja za ovisna društva moraju platiti ovisna društva.
Međutim, 500 mil. kuna je dobit Leda i Jamnice, zar to nije previše. Pitanje je i koliki su troškovi holdinga, tko je sve tamo uhljebljen. Spominju se mnoga zvučna imena bivših dužnosnika (Rohatinski, Mikša,Kuštrak….), a ti ne rade za prosječnu plaću. A ne bi me čudilo i da se je preko holdinga izvlačila dobit za većinskog vlasnika.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/trag-novca-pod-istragom-teske-optuzbe-gorana-marica-je-li-todoric-naplacivao-milijarde-za-upravljanje/5930562/

New Report

Close