Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tigrus
Ja sam za domacu proizvodnju (i uopce tvrditi da to ne kuzim, a radim u izvoznoj proizvodnoj firmi je smijesno), ali ne po svaku cijenu i ne na nacin da svi sjede na lovorikama od prije 30 godina, ne trude se oko izvoza i gule samo ovdje. Ovo ce biti pozitivan sok, garantirano.
Kakve veze ima koliko je Orbico zaradio? Nisu mu platili i nisu ni mislili u skorije vrijeme. Pustio je zaduznicu i bok. Svatko spasava sebe. Lijepo je rekao dan prije.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Serislav,

Naravno da ima veze koliko si novca sa svojim poslovnim partnerom zaradio.

Ovo Prase iz Orbica kao da je jedva čekalo da Agrokor dođe u problem da ga pokuša gurnuti niz provaliju.

Treba ga šutnuti Nogom u guzicu kad se negdje pojavi slijedeći put . Smrad od čovjeka

G. Tigrus. Uz svo dugo postovanje
Al smeće je jedva dočekalo da zezne smeće

Malo je netocno to sto pisete lopina da mirovinci nisu prodavali Ledo ispod 7000. Prodavali su neki od njih i po 3000 ali to je njima na dusi!!
Da budem iskren mene malo plasi utorak i trgovanje u utorak-sada smo saznali tko je novi prodavac na Agrokorovim dionicama-Podravska banka skrbnicki racun. Na Belju su 1. dionicar a u Ledu imaju jos preko 4 hiljade komada. Za pretpostaviti je da su to dionice stecene temeljem repo ugovora.No padne li cena eto nam opet prilike za smanjiti ulaze!

Zašto vas plaši? Imate dionice todexa?

[/quote]

Imam sve sem Tiska i Vupika.
Nije me sramota napisati da se plasim. U isto vremene sam i optimista!

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Nemam ništa, nikada nisam ni imao.
I nisam optimist. Ovo ima razmjere zagađenja, širi se………
Još se ne zna koliko je iznos duga. Jutarnji list je pisao da se pomišljalo na potrebu dolazaka konzultanata koji će obaviti forenzično knjigovodstvo.
Svaka bi domaćica rekla da je kuća preprodana puno previše puta.
Sentiment je pozitivan, novaca ima u opticaju, i to odlaže suočavanje sa istinom, da je ovo papala maca. Svi žmirimo. U sebi se nadamo najboljem.
Godina je savršeno počela. Izvješća bisernice. A onda…….
Šteta. Umjesto godine snažnog gospodarskog rasta imamo ovu pošast..
Pošteno kažem da nemam ideje kako će ovo završiti. Nadaj se najboljem, pripremi se za najgore.

Nekako sam bio mirniji dok je svirao A3.

Serislav,

Čudim se da ne vidis koliko je važna domaća proizvodnja ?!
Zar ne vidis da su zapadne firme došle naoruzane do zuba sa jeftinim novcem, super proizvodima i iskustvom u kapitalizmu od 50 godina? To ostavlja spaljenu zemlju iza sebe. Odi u Bosnu pa ces vidjeti sto to znaci.

Agrokor je jedan od rijetkih koji je pružio iznenađujuće dobar otpor.

Drugo, sto se tiče Orbica – neka Prase malo pogleda koliko je para zaradio na Agrokoru. To nije 12 miliona, to su milijarde zarade. I onda ovo napravi. Ovaj forum ne dozvoljava proste rijeci, pa ne mogu napisati sto mislim o Prasetu.

Slazem se sa tigrusom ali todoric se nije pokazao kao domoljub. Turisticki djelatnici profesionalci znaju tko je suvlasnik bisera jadrana zivogosca i otoka kolocepa. Ujedno zanemarivanje hrvatske poljorivrede uvozom je i divelo do ovoga. Sto je dizao kredite i kupovao po bosni i srb i slov umjesto da ulaze u hrv ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Serislav,

Čudim se da ne vidis koliko je važna domaća proizvodnja ?!
Zar ne vidis da su zapadne firme došle naoruzane do zuba sa jeftinim novcem, super proizvodima i iskustvom u kapitalizmu od 50 godina? To ostavlja spaljenu zemlju iza sebe. Odi u Bosnu pa ces vidjeti sto to znaci.

Agrokor je jedan od rijetkih koji je pružio iznenađujuće dobar otpor.

Drugo, sto se tiče Orbica – neka Prase malo pogleda koliko je para zaradio na Agrokoru. To nije 12 miliona, to su milijarde zarade. I onda ovo napravi. Ovaj forum ne dozvoljava proste rijeci, pa ne mogu napisati sto mislim o Prasetu.

kolega pišete svašta. u bosni konzum u poštenoj i fer tržišnoj utakmici gubi od domaćih trgovačkih lanaca tipa bingo, fis, tropic, moj market i td. da kojim slučajem nije preuzeo merkator nikad ne bi ni imao toliki tržišni udio jer je skup i nepopularan. ako se od nekud povuku onda će se to prvo desiti u bosni. pogledaj malo šta o agrokoru pišu tamo.
Stvarne razmjere kreditnog duga Agrokor mogu se sagledati u poređenju s ukupnim dugom države BiH, izvještava Dnevni list. Na kraju 2016. godine, ukupni dug države BiH, unutrašnji i vanjski, iznosio je oko 5,9 milijardi evra, pri čemu 80 odsto tog duga otpada na dugoročne kredite koji će sukcesivno dospijevati na naplatu tokom narednih 30 godina. Agrokor je dakle nominalno zaduženiji od cijele BiH, i pri tome će sav dug Agrokora na naplatu dospjeti tokom narednih pet godina!

a ovaj link bolje da ti i ne dajem ali ajde kad si već zapeo Vaš link …
dodik kakav god da je seljak sigurno zna nešto više. sve u svemu ovdje za male dioničare sreće neće biti jer će se tu sjatiti svi lešinari ovog svijeta i razgrabiti imovinu. i ne nadaj te se da će hr zakoni štititi imovinu koja se nalazi van nje. već se sad vidi kako ruski špekulanti kupuju obveznice u berlinu. da vidimo šta ima u nizozemskoj, pa onda redom srbija, slovenija, bosna i td.

who dares, wins

Verdi,

Vi pisete o dugu kao da je neka sveta krava.
Kladim se da je Agrokor imao poštenu kamatu već bi otplatio dobar dio glavnice od kredita.

Ovako je Agrokor otplaćivao kamatu i sad je problem.

Ne mozete tvrditi da firma koja napravi 2.000.000.000 kn dobiti (to je 2 milijarde kune) , losa i da je treba razbiti.

U emisiji sa Kardumom i Adrovićem iz udruge banaka kaže Adrović, dobavljači nisu knjižili u svoje bilance regresne mjenice i time su skrivali razmjer duga. Upravo ono što sam i ja govorio ovdje. Išli su taktikom ide dokle ide, a sad se svi prave kao da ništa nisu znali.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

gospon @tigrus o kakvoj vi poštenoj kamati pričate? kamata je odraz visine rizika. stvarno je nepošteno da je prinos na njemačke obveznice negativan a na hr bar 5%. zamisli te koliko je netko financijski nepismen pa daje švabama silne milijarde da bi na njima još i izgubio !? mogli su to sve na balkan srokati po hohohoo %. jedino što bi im to vratili nikad, a možda čak ni tad.

who dares, wins

U emisiji sa Kardumom i Adrovićem iz udruge banaka kaže Adrović, dobavljači nisu knjižili u svoje bilance regresne mjenice i time su skrivali razmjer duga. Upravo ono što sam i ja govorio ovdje. Išli su taktikom ide dokle ide, a sad se svi prave kao da ništa nisu znali.

Znali ne znali, nije vazno. Postar uvijek donese racun. Dobili su odgodu dok se ne vidi stvarno stanje, a onda sto se ne naplati iz Agrokora naplatit ce se od njih i bok. Nema ni drugog ni treceg.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close