Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa tko je tu lud oni opet jamce firmama koje nemaju niti lipe vrijednosti za male dionicare R.I.P

https://lider.media/aktualno/danko-sucevic-zao-mi-je-ali-placanje-starih-dugova-dobavljacima-unistit-ce-agrokor/

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

ovo je bolna istina i sto je pprije prihvatimo osvima ce biti puno tog jasnije i realnije mozemo pristupiti rijesavanju problema

Što mislite da nam nisu već dobro skratili frizuru.Ledo sa 10 tis. 3 tis. ,BELJE sa 20 na 9,Vpik sa 50 na 25,
ZVZD sa 4000 na 1600,JMNC sa 120 tis. na 50 tis.Da li ćemo na nulericu.Mislim da će frizura rasti/kosa/.Pa sadašnji izgledi za nastavak poslovanja su puno bolji nego prije desetak dana.Kešmašin
se upalila,istina polako ali kao i svakom motoru potrebno je zagrijavanje da bi mogao u punu brzinu.
Izvjesno,slijedećih petnaest mjeseci neće stati.
Obveznice rastu.Rusi igraju ruski rulet,ali hrvatski rulet je rizićniji,jer mi smo uglavnom na petini
knjigovodstvene vrijednosti.
P/BV
BELJE 0,21…VPIK 0,17 ZVZD 0,18 LEDO 0,52 JMNC 0,58
Mislim da je ruski rulet opasniji jer je u ovisnosti od našeg hrvatskog ruleta.Da bi se u ruskom ruletu
zaradilo,najprije mi u Hrvatskoj trbamo sačuvati glavu.

Da li Vi doista mislite to sto pisete “Lopina” ili se samo dobro “zekate”?
Firme o kojima pisete su dale jamstva oko 3 Milijardi EURA solidarno!!!
Nijedna se nije uspjela sama deblokirati (samo blokade dijela dobavljaca)nedavno bez intervencije Drzave s “LEX Agrokor”.Dakle i bez jamstava,te firme su prezaduzene i duguju velike iznose dobavljacima!
Ja mogu shvatiti da ce neke firme mozda u izmjenjenom obliku opstati,ali ne mogu shvatiti sto je tu dobro za male dionicare!!!
Oni su uvijek zadnji u” naplatnom redu”!!!

kao ni Vupik

Nažalost, nije točno
u seriji VPIK_R_A 1.Agrokor 655.288 dionica
u seriji VPIK_R_B 1.Agrokor3.033.333 dionicar
Ukupno udio Agrokora je 3.668.621 dionica prema ukupnom broju dionica redovnih dionica serije A i B koje imaju jednaka prava,ukupno 4.836.387.
Ukupno Agrokor ima 76,26%(3.688621:4836382) i to ostaje zabetorino u slijedećih 15 mjeseci prinudne uprave.
Bilo bi bolje da je udio niži
JMNC Agrokor 75,92%…jedna serija
BLJE AGROKOR 66,57&(R-A 2.396.157,R-B 30.433.157,Ukupno 30.433.157 Agrokor,A iB 45.717.487)
LEDO Agrokor 48,11%,odlično
ZVZD Agrokor 51,84 %,vrlo dobro
Što manji udio Agropkora veći utjecaj malih dioničara.Ledo mi po tom izgleda kao najbolja kupnja,ZVZD vrlo dobro,U BELJU se lako dobija 75%.Nagora situacija u Jamnici i Vupik jer je udio Agrokora iznad 75%.
U slućaju dokapitalizacija treba uzeti obzir i nominalu.
Koliki je sadašnja cijena dionica u odnosu na nominalu u slijedećem obraćanju forumskoj zajednici.

[/quote]VPIK
Ispravak na bolje,atomatski u seriji A zbrojio prvog dioničara a to nije Agrokor pa je ukupan udio Agrokora u Vupiku manji,ukupno 3.142.444 dionica u seriji Ai B .točno 64,98%.

Za male dioničare Vupika puno povoljnije jer sa 65% nema denominacija,dokapitalizacija i sl.Treba imati 75% glasova za takve odluke.I za delisting treba 75%.

Što mislite da nam nisu već dobro skratili frizuru.Ledo sa 10 tis. 3 tis. ,BELJE sa 20 na 9,Vpik sa 50 na 25,
ZVZD sa 4000 na 1600,JMNC sa 120 tis. na 50 tis.Da li ćemo na nulericu.Mislim da će frizura rasti/kosa/.Pa sadašnji izgledi za nastavak poslovanja su puno bolji nego prije desetak dana.Kešmašin
se upalila,istina polako ali kao i svakom motoru potrebno je zagrijavanje da bi mogao u punu brzinu.
Izvjesno,slijedećih petnaest mjeseci neće stati.
Obveznice rastu.Rusi igraju ruski rulet,ali hrvatski rulet je rizićniji,jer mi smo uglavnom na petini
knjigovodstvene vrijednosti.
P/BV
BELJE 0,21…VPIK 0,17 ZVZD 0,18 LEDO 0,52 JMNC 0,58
Mislim da je ruski rulet opasniji jer je u ovisnosti od našeg hrvatskog ruleta.Da bi se u ruskom ruletu
zaradilo,najprije mi u Hrvatskoj trbamo sačuvati glavu.

Da li Vi doista mislite to sto pisete "Lopina" ili se samo dobro "zekate"?
Firme o kojima pisete su dale jamstva oko 3 Milijardi EURA solidarno!!!
Nijedna se nije uspjela sama deblokirati (samo blokade dijela dobavljaca)nedavno bez intervencije Drzave s "LEX Agrokor".Dakle i bez jamstava,te firme su prezaduzene i duguju velike iznose dobavljacima!
Ja mogu shvatiti da ce neke firme mozda u izmjenjenom obliku opstati,ali ne mogu shvatiti sto je tu dobro za male dionicare!!!
Oni su uvijek zadnji u" naplatnom redu"!!!
[/quote]
Kakav naplatni red,
Vi ste LEDO,JMNC,BELJE.ZVZD,VPIK itd-svrstali u stećajuše.Agrokor može i u stećaj,ali tek za petnaest mjeseci ako reanimacija ne uspije.Ova društva neće u stećaj,samo mogu mjenjati vlasnika bilo prodajom ili dokapitalizacijama a budući novi vlasnici će nastojati platiti što manje,a vjerovnici će
nastojati prodati što skuplje da bi što više naplatili.Naći će se,ne brinite jer ova društva su jako vrijedna.Naravno da će i mali dionićari nešto izgubiti,a ja smatram da je na ovim cijenama to već i previše diskontirano.Da li znate da mirovinci nisu prodali ni jednu dionicu Leda spod 7.xxx kn.Zašto????

@Lopina
Sva nabrojana drustva vrlo lako mogu u stecaj aktiviranjem jamstava!!!
‘Lex Agrokor” nije, niti moze skinuti jamstva na tim drustvima!
Ta i bez jamstava,ta drustva nisu mogla “skinuti blokade racuna” bez Zakona!!!!
Nadam se da se stecajevi mogu izbjeci,bar u nekim drustvima,ali mislim da nikome,pa ni drzavi nije “do zastite interesa” sadasnjih dionicara vec radnika i dobavljaca i sigurnosti bankarskog sustava!
Sjecam se da ste tako branili i Dakovstinu prije stecaja,zar ne?
Ovdje su obaveze i dugovi daleko veci!
Zasto je netko prodavao dionice,a zasto netko nije je apsolutno nebitno!

http://www.seebiz.eu/petrov-agrokor-je-monstrum-koji-je-gusio-hrvatsko-gospodarstvo/ar-154267/

Nikad mi nije bio drag drug Bozo, ali ovo je in medias res. To je ujedno i preduvjet demokracije kao takve, dinamicka ravnoteza snaga, a ne petrificirana struktura u kojoj jedan debeli gazda sve davi svojim dugovima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Malo je netocno to sto pisete lopina da mirovinci nisu prodavali Ledo ispod 7000. Prodavali su neki od njih i po 3000 ali to je njima na dusi!!
Da budem iskren mene malo plasi utorak i trgovanje u utorak-sada smo saznali tko je novi prodavac na Agrokorovim dionicama-Podravska banka skrbnicki racun. Na Belju su 1. dionicar a u Ledu imaju jos preko 4 hiljade komada. Za pretpostaviti je da su to dionice stecene temeljem repo ugovora.No padne li cena eto nam opet prilike za smanjiti ulaze!

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Može pomoć ? Malo sam istraživao i naletio na ovo (vidi prilog) da skratim Agrokor je vlasnik Rivijere dd
e sad moje pitanje da li je to ova “rivijera”

Početna

http://www.poslovna.hr/lite/rivijera/317706/subjekti.aspx

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Malo je netocno to sto pisete lopina da mirovinci nisu prodavali Ledo ispod 7000. Prodavali su neki od njih i po 3000 ali to je njima na dusi!!
Da budem iskren mene malo plasi utorak i trgovanje u utorak-sada smo saznali tko je novi prodavac na Agrokorovim dionicama-Podravska banka skrbnicki racun. Na Belju su 1. dionicar a u Ledu imaju jos preko 4 hiljade komada. Za pretpostaviti je da su to dionice stecene temeljem repo ugovora.No padne li cena eto nam opet prilike za smanjiti ulaze!

Zašto vas plaši? Imate dionice todexa?

interesantno …

New Report

Close