ovo je bolna istina i sto je pprije prihvatimo osvima ce biti puno tog jasnije i realnije mozemo pristupiti rijesavanju problema
Što mislite da nam nisu već dobro skratili frizuru.Ledo sa 10 tis. 3 tis. ,BELJE sa 20 na 9,Vpik sa 50 na 25,
ZVZD sa 4000 na 1600,JMNC sa 120 tis. na 50 tis.Da li ćemo na nulericu.Mislim da će frizura rasti/kosa/.Pa sadašnji izgledi za nastavak poslovanja su puno bolji nego prije desetak dana.Kešmašin
se upalila,istina polako ali kao i svakom motoru potrebno je zagrijavanje da bi mogao u punu brzinu.
Izvjesno,slijedećih petnaest mjeseci neće stati.
Obveznice rastu.Rusi igraju ruski rulet,ali hrvatski rulet je rizićniji,jer mi smo uglavnom na petini
knjigovodstvene vrijednosti.
P/BV
BELJE 0,21…VPIK 0,17 ZVZD 0,18 LEDO 0,52 JMNC 0,58
Mislim da je ruski rulet opasniji jer je u ovisnosti od našeg hrvatskog ruleta.Da bi se u ruskom ruletu
zaradilo,najprije mi u Hrvatskoj trbamo sačuvati glavu.
Da li Vi doista mislite to sto pisete “Lopina” ili se samo dobro “zekate”?
Firme o kojima pisete su dale jamstva oko 3 Milijardi EURA solidarno!!!
Nijedna se nije uspjela sama deblokirati (samo blokade dijela dobavljaca)nedavno bez intervencije Drzave s “LEX Agrokor”.Dakle i bez jamstava,te firme su prezaduzene i duguju velike iznose dobavljacima!
Ja mogu shvatiti da ce neke firme mozda u izmjenjenom obliku opstati,ali ne mogu shvatiti sto je tu dobro za male dionicare!!!
Oni su uvijek zadnji u” naplatnom redu”!!!
Nažalost, nije točno
u seriji VPIK_R_A 1.Agrokor 655.288 dionica
u seriji VPIK_R_B 1.Agrokor3.033.333 dionicar
Ukupno udio Agrokora je 3.668.621 dionica prema ukupnom broju dionica redovnih dionica serije A i B koje imaju jednaka prava,ukupno 4.836.387.
Ukupno Agrokor ima 76,26%(3.688621:4836382) i to ostaje zabetorino u slijedećih 15 mjeseci prinudne uprave.
Bilo bi bolje da je udio niži
JMNC Agrokor 75,92%…jedna serija
BLJE AGROKOR 66,57&(R-A 2.396.157,R-B 30.433.157,Ukupno 30.433.157 Agrokor,A iB 45.717.487)
LEDO Agrokor 48,11%,odlično
ZVZD Agrokor 51,84 %,vrlo dobro
Što manji udio Agropkora veći utjecaj malih dioničara.Ledo mi po tom izgleda kao najbolja kupnja,ZVZD vrlo dobro,U BELJU se lako dobija 75%.Nagora situacija u Jamnici i Vupik jer je udio Agrokora iznad 75%.
U slućaju dokapitalizacija treba uzeti obzir i nominalu.
Koliki je sadašnja cijena dionica u odnosu na nominalu u slijedećem obraćanju forumskoj zajednici.
[/quote]VPIK
Ispravak na bolje,atomatski u seriji A zbrojio prvog dioničara a to nije Agrokor pa je ukupan udio Agrokora u Vupiku manji,ukupno 3.142.444 dionica u seriji Ai B .točno 64,98%.
Za male dioničare Vupika puno povoljnije jer sa 65% nema denominacija,dokapitalizacija i sl.Treba imati 75% glasova za takve odluke.I za delisting treba 75%.
Što mislite da nam nisu već dobro skratili frizuru.Ledo sa 10 tis. 3 tis. ,BELJE sa 20 na 9,Vpik sa 50 na 25,
ZVZD sa 4000 na 1600,JMNC sa 120 tis. na 50 tis.Da li ćemo na nulericu.Mislim da će frizura rasti/kosa/.Pa sadašnji izgledi za nastavak poslovanja su puno bolji nego prije desetak dana.Kešmašin
se upalila,istina polako ali kao i svakom motoru potrebno je zagrijavanje da bi mogao u punu brzinu.
Izvjesno,slijedećih petnaest mjeseci neće stati.
Obveznice rastu.Rusi igraju ruski rulet,ali hrvatski rulet je rizićniji,jer mi smo uglavnom na petini
knjigovodstvene vrijednosti.
P/BV
BELJE 0,21…VPIK 0,17 ZVZD 0,18 LEDO 0,52 JMNC 0,58
Mislim da je ruski rulet opasniji jer je u ovisnosti od našeg hrvatskog ruleta.Da bi se u ruskom ruletu
zaradilo,najprije mi u Hrvatskoj trbamo sačuvati glavu.
Da li Vi doista mislite to sto pisete "Lopina" ili se samo dobro "zekate"?
Firme o kojima pisete su dale jamstva oko 3 Milijardi EURA solidarno!!!
Nijedna se nije uspjela sama deblokirati (samo blokade dijela dobavljaca)nedavno bez intervencije Drzave s "LEX Agrokor".Dakle i bez jamstava,te firme su prezaduzene i duguju velike iznose dobavljacima!
Ja mogu shvatiti da ce neke firme mozda u izmjenjenom obliku opstati,ali ne mogu shvatiti sto je tu dobro za male dionicare!!!
Oni su uvijek zadnji u" naplatnom redu"!!!
[/quote]
Kakav naplatni red,
Vi ste LEDO,JMNC,BELJE.ZVZD,VPIK itd-svrstali u stećajuše.Agrokor može i u stećaj,ali tek za petnaest mjeseci ako reanimacija ne uspije.Ova društva neće u stećaj,samo mogu mjenjati vlasnika bilo prodajom ili dokapitalizacijama a budući novi vlasnici će nastojati platiti što manje,a vjerovnici će
nastojati prodati što skuplje da bi što više naplatili.Naći će se,ne brinite jer ova društva su jako vrijedna.Naravno da će i mali dionićari nešto izgubiti,a ja smatram da je na ovim cijenama to već i previše diskontirano.Da li znate da mirovinci nisu prodali ni jednu dionicu Leda spod 7.xxx kn.Zašto????
@Lopina
Sva nabrojana drustva vrlo lako mogu u stecaj aktiviranjem jamstava!!!
‘Lex Agrokor” nije, niti moze skinuti jamstva na tim drustvima!
Ta i bez jamstava,ta drustva nisu mogla “skinuti blokade racuna” bez Zakona!!!!
Nadam se da se stecajevi mogu izbjeci,bar u nekim drustvima,ali mislim da nikome,pa ni drzavi nije “do zastite interesa” sadasnjih dionicara vec radnika i dobavljaca i sigurnosti bankarskog sustava!
Sjecam se da ste tako branili i Dakovstinu prije stecaja,zar ne?
Ovdje su obaveze i dugovi daleko veci!
Zasto je netko prodavao dionice,a zasto netko nije je apsolutno nebitno!
http://www.seebiz.eu/petrov-agrokor-je-monstrum-koji-je-gusio-hrvatsko-gospodarstvo/ar-154267/
Nikad mi nije bio drag drug Bozo, ali ovo je in medias res. To je ujedno i preduvjet demokracije kao takve, dinamicka ravnoteza snaga, a ne petrificirana struktura u kojoj jedan debeli gazda sve davi svojim dugovima.
Malo je netocno to sto pisete lopina da mirovinci nisu prodavali Ledo ispod 7000. Prodavali su neki od njih i po 3000 ali to je njima na dusi!!
Da budem iskren mene malo plasi utorak i trgovanje u utorak-sada smo saznali tko je novi prodavac na Agrokorovim dionicama-Podravska banka skrbnicki racun. Na Belju su 1. dionicar a u Ledu imaju jos preko 4 hiljade komada. Za pretpostaviti je da su to dionice stecene temeljem repo ugovora.No padne li cena eto nam opet prilike za smanjiti ulaze!
Može pomoć ? Malo sam istraživao i naletio na ovo (vidi prilog) da skratim Agrokor je vlasnik Rivijere dd
e sad moje pitanje da li je to ova “rivijera”
Malo je netocno to sto pisete lopina da mirovinci nisu prodavali Ledo ispod 7000. Prodavali su neki od njih i po 3000 ali to je njima na dusi!!
Da budem iskren mene malo plasi utorak i trgovanje u utorak-sada smo saznali tko je novi prodavac na Agrokorovim dionicama-Podravska banka skrbnicki racun. Na Belju su 1. dionicar a u Ledu imaju jos preko 4 hiljade komada. Za pretpostaviti je da su to dionice stecene temeljem repo ugovora.No padne li cena eto nam opet prilike za smanjiti ulaze!
Zašto vas plaši? Imate dionice todexa?