domaće, odnosno one banke koje posluju u RH, mogu napraviti reprogram ovih dugovanja, a razliku u kamati namire kroz oslobađanje plaćanja poreza na dobit. naravno, neki će odmah skočiti da je to pogodovanje bankama i krupnom kapitalu, ali nema baš puno manevarskog prostora
Nije to pogodovanje krupnom kapitalu već udar na djep gradjana…Oslobadjanje plaćanja poreza na dobit je direktno manje novca u proračun a samim time I gradjanima.
Promašeno…
Dečki, ja ću samo ponoviti: izbori dolaze.
A što inače politika radi, ako ne izbija novac iz džepova građana?
Ne samo da Todorić nema pravo ulaza, nego i njegova djeca, zet, Piruška, Ljerka Puljić, Crnjac, i ostali iz uprave i nadzornog, ajme koji dream team, svima zabranjen ulaz od danas u Agrokor.
Ovaj Ramljak je brz. Pravo vojnički.
Ante Ramljak: ‘Stari članovi Uprave više ne moraju dolaziti na posao’
Ovdje postoje samo dvije mogućnosti: stečaj Agrokora ili prodaja nekoliko firmi da bi se platili dugovi. Trećeg po meni nema ako će se gledat čisto ekonomski, tržišno. Ako će bit muljanja, bit će neki reprogrami i slična odgađanja. Prvi na prodaji će bit Konzum, Jamnica, Ledo, Belje i Tisak.
Ovdje postoje samo dvije mogućnosti: stečaj Agrokora ili prodaja nekoliko firmi da bi se platili dugovi. Trećeg po meni nema ako će se gledat čisto ekonomski, tržišno. Ako će bit muljanja, bit će neki reprogrami i slična odgađanja. Prvi na prodaji će bit Konzum, Jamnica, Ledo, Belje i Tisak.
Postoji i debt to equity swap, koji je zapravo i najrealnija opcija, koncern će biti sačuvan, i imat ćemo novi dionički sastav.
Sto se dogadja od danas ako je neka firma jamac za kredit Agrokoru? Jer evidentno:
– aktivacijom zakona sve je dospjelo,
– aktivacijom zakona ne moze se do love,
– bilo koje buduce rjesenje sigurno ukljucuje otpise, a firma jamci za cijeli iznos.
Jel ima itko ideju sta se tu zbiva?
@ivan.zoric, najžalije mi je Piruške, koji kapacitet! Ljerkica je i u socijalizmu i kontroliranoj ekonomiji imala problema, tako da je vjerojatno bila samo Ivičin soldat egzekucije. Nažalot, kao i često u ekonomiji, dogodio se Peter pricipe.
Čitam naslove po portalima, uglavnom svi pišu kako sve pršti od spremnosti da se pomogne Agrokoru A glavni problem nelikvidnost firme se ne rješava spremnošću nego uplatom keša na račun. E to ide malo teže jer kada se treba latiti novčanika i prebacitit te silne milijune Eura na Agrokorov račun svi odreda drhta i nećkaju se. Tko će pokrpati tu silnu rupetinu? Iskreno sumnjam da će do Uskrsa biti isplaćene plaće radnicima. Obećanja su jedno a stvarnost sasvim nešto drugo. Na kraju će država za isplatu plaća (barem ove) nakratko morati posegnuti u novčanike građana. Bankama se ne žuri one samo vrebaju priliku da ovo sve raskomadaju.
Nema kesa, Rusi nedaju 150 mil €….
a sto sada?!
Bakic optimistican, Plenkovic 6 puta spominje burzu na rtl-u sto znaci da je itekako bitna i da ce se vodit briga o investotorima. Konacno malo sunca.
Bakic optimistican, Plenkovic 6 puta spominje burzu na rtl-u sto znaci da je itekako bitna i da ce se vodit briga o investotorima. Konacno malo sunca.
Mislim da nitko ne razmislja o “ulagacima” na nasoj burzi,osim njih samih!
Sto se “Todexa” tice ,dionicari se i ne spominju ,osim u kontekstu promjene vlasnistva i pretvaranja
potrazivanja u kapital!
Ioreskovic može link – izvor?
Ledo je danas bio ok na 4000 i tu izgleda erste ili netko drugi ne želi silit prodaju ispod
Blje je isto tako na 13 bilo ok… Ne trga se prodaja zasad. A ja se počastio s Blje.
Do kraja tjedna bih volio vidjet Ledo na 5500-6000, BLJE oko 16-17 Jmnc oko do 100.000 teško preko.