Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo treba hitno uvesti zakon o obveznoj ponudi 50% domaćih proizvoda u svim maloprodajnim dućanim u zemlji, kao mnoge članice EU i dobavljači/proizvodači već mogu lakše disati.
Umjesto toga Vlada će građane pozivati u BOJ

Veoma pametno rjesenje!

Filozofija života : 110%

Banke spremne Agrokoru dati 700 milijuna eura u mjesec dana

Ne znam da li je to zakonski moguće bez tužbi, ali postoje u svakom slučaju soft metode kako se to radi:
– šalješ inspekcije,
– detaljno pregledavaš porezne papire,
– detaljnije kontroliraš robu koja se uvozi itd.itd.
I na taj način se mic po mic gomilaju potrebni napori, vrijeme iliti troškovi i onda jednostavno shvate da im je bolje povećati udio domaće komponente.
Ali najvažnije je ići na propisivanje najveće dopuštene starosti proizvoda:
– jaja par dana,
– meso par mjeseci i sl.
– za povrće i voće propisati najvišu dopuštenu koncentraciju konzervansa u kori i da vidiš kako sve što je udaljeno više od parsto km odmah otpada,
i onda najveći dio dampinški problematičnog uvoza odmah otpadne.
To naprosto propisati i objasniti kao kvalitativni standard koji mi kao nacija želimo i koji vrijedi za sve. Na to ti nema tko što reći.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma koji politički komesari ! Pa u USA su vam kompanije uzimale u uprave veterane časnike , jer su znali da ako su se znali nosit sa teškim ratnim situacijama , da će to isto znati primijeniti na kompaniju .Ko da će on sam rješavat sve probleme , za to postoje timovi , a on je isturen koji to sve vodi i koordinira prema vani .

Stvarni razlog tih generala je taj sto su zapravo to ti ljudi koji otvaraju nova trzista sklapaju prve poslove…. prvenstveno mislim na podrucja gdje ratuju … e sad me nemoj sam pitat kako znam iz prve ruke…

pepe7

Banke spremne Agrokoru dati 700 milijuna eura u mjesec dana

Tih 700 milijuna € bi mogao biti prvi nagovještaj debt to equity swap.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Plenki izbacio najveće vjerovnike iz igre(ruse).
A gdje su ovi prije rusa čemu se oni nadaju.
A da ne govorim o budućim kreditorima.
Mogu li porezni obveznici namiriti ove tri grupacije?

Sberbank je izgubio svog “povjerenika” u vidu A3…predsjednika uprave nije bilo na konferenciji za novinare…Po tome bi se reklo da je Plenki kompletno izbacio Ruse iz igre ali tesko ce to bit bez njihovog pristanka izvest.
Sve mi ovo izgleda kao na silu ( izvanredno brzim donosenjem zakona i radom institucija..gdje bi nam bio kraj da uvijek tako rade ) stvaranjem zastitnog zida oko tvrtki Agrokora. Sad se “kupilo” vremena za mjesec..dva..Vidjet cemo reakciju kad brve obveznice stignu na naplatu tko ce ih isplatit…Am revizorske kuce su i dalje u Agrokoru..cesljaju se papiri..tko zna…mozda se ipak pojavi netko nominiran od ujaka Sama

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Sberbank je izgubio svog "povjerenika" u vidu A3…predsjednika uprave nije bilo na konferenciji za novinare…Po tome bi se reklo da je Plenki kompletno izbacio Ruse iz igre ali tesko ce to bit bez njihovog pristanka izvest.
Sve mi ovo izgleda kao na silu ( izvanredno brzim donosenjem zakona i radom institucija..gdje bi nam bio kraj da uvijek tako rade ) stvaranjem zastitnog zida oko tvrtki Agrokora. Sad se "kupilo" vremena za mjesec..dva..Vidjet cemo reakciju kad brve obveznice stignu na naplatu tko ce ih isplatit…Am revizorske kuce su i dalje u Agrokoru..cesljaju se papiri..tko zna…mozda se ipak pojavi netko nominiran od ujaka Sama

Pozdrav

ako se to dogodi, onda znamo i mi i oni da mogu birati iz kojeg dijela Jadrana žele bacati svoje raketice

Ma koji politički komesari ! Pa u USA su vam kompanije uzimale u uprave veterane časnike , jer su znali da ako su se znali nosit sa teškim ratnim situacijama , da će to isto znati primijeniti na kompaniju .Ko da će on sam rješavat sve probleme , za to postoje timovi , a on je isturen koji to sve vodi i koordinira prema vani .

Jesu,generale i visoke casnike koji su upravljali velikim sustavima!
Visoko obrazovane sa znacajnim vojnim rezultatima!
Zar ne primjecujete razlike???

Sberbank je izgubio svog "povjerenika" u vidu A3…predsjednika uprave nije bilo na konferenciji za novinare…Po tome bi se reklo da je Plenki kompletno izbacio Ruse iz igre ali tesko ce to bit bez njihovog pristanka izvest.
Sve mi ovo izgleda kao na silu ( izvanredno brzim donosenjem zakona i radom institucija..gdje bi nam bio kraj da uvijek tako rade ) stvaranjem zastitnog zida oko tvrtki Agrokora. Sad se "kupilo" vremena za mjesec..dva..Vidjet cemo reakciju kad brve obveznice stignu na naplatu tko ce ih isplatit…Am revizorske kuce su i dalje u Agrokoru..cesljaju se papiri..tko zna…mozda se ipak pojavi netko nominiran od ujaka Sama

Pozdrav

Problem je u kamatama, ukoliko neka domaća banka otkupi potraživanja Sberbanke i sa povjerenikom se dogovori neka normalna kamata, Agrokor može nesmetano poslovati, uz naravno prodaju djelova koji mu nisu od ključne važnosti. Svašta je tu moguće

domaće, odnosno one banke koje posluju u RH, mogu napraviti reprogram ovih dugovanja, a razliku u kamati namire kroz oslobađanje plaćanja poreza na dobit. naravno, neki će odmah skočiti da je to pogodovanje bankama i krupnom kapitalu, ali nema baš puno manevarskog prostora

Ante Ramljak poručio Todoriću da ne mora više dolaziti u toranj Cibone, jesam li rekao nedavno da će doći dan kad će zaštitari zabraniti Todoriću ulaz u toranj.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

New Report

Close