Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vlada će restrukturiranje Agrokora povjeriti Branimiru Bricelju i Hrvoju Puljizu

http://www.vecernji.hr/hrvatska/vlada-ce-restrukturiranje-agrokora-povjeriti-branimiru-bricelju-i-hrvoju-puljizu-1162145

Bricelj se ustrtario, pa odustao.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

A kad su izbori za mjesec i pol dana, vjeruj mi, najmanji je problem upumpati par milijardi kuna poreznih obveznika da ispadneš spasitelj Agrokora.

Vrlo brzo ćeš vidjeti kako to izgleda u praksi. Već sutra.

Jer, što će reći oporba na taj potez? Jel će reći: Ja ne želim da spašavate Agrokor, male seljake, hrvatsku prehrambenu industriju?

Kad ti kuća gori, ti se barem ogrij, po tom pravilu sad treba igrati.

Uslijedit će neviđena burzovna euforija.

Lebowski, cijenim vaše mišljenje pa me zanima na temelju čega prognozirate burzovnu euforiju? Na temelju ubacivanja svježeg novca države u Agrokor? Čak i samo s donošenjem ovog zakona vlada se proziva za pogodovanje Todoriću. Kažete da se oporba ne bi protivila, a već sada govore da će osnovati istražno povjerenstvo te da “Građani koji plaćaju poreze i jednom su već platili pretvorbu i privatizaciju neće biti ti koji će platiti sudbinu Agrokora”.

Moje razmišljanje je da bi najavljeno ubacivanje svježeg novca od strane banaka svakako bilo pozitivno, ali da ne bi mogao biti temelj za neki održivi rast. Prvenstveno zato jer bi se svježa likvidnost koristila za plaćanje nove robe, dok bi stara potraživanja koja čine glavni problem ostala najvećim dijelom nenaplativa. Istovremeno se još uvijek ne zna puni opseg izloženosti pojedinih poduzeća (da li Adris stvarno ima preko 100 mil. € danih pozajmica Agrokoru, Kraš 40 mil. € potraživanja, velike banke nekoliko milijarde kn kredita…?). Također, čak i ako se uspostavi ponovna opskrba Konzuma od strane domaćih dobavljača i redovno plaćanje, po najavama o potrebi zatvaranja Konzumovih prodavaonica možemo pretpostaviti da će domaćim dobavljačima pasti prihodi po osnovi tog kanala prodaje, a upitno je kada i hoće li ga uopće moći zamijeniti novima.

Ukratko, čak i ako se ubrizgavanjem svježe likvidnosti (što još nije sigurno) izbjegne najcrnji scenarij, nije baš da nas čeka ružičasta budućnost u idućem razdoblju.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

@Old_Gunner
, znaci kategoricki tvrdite da ce kroz par mjeseci poceti faliti jaja, Coca-Cole i jogurta u Konzumu? Cisto da se vratimo za pola godine na ovu temu i rekapituliramo.

Crobiz, evo prošla su dva mjeseca od posta i ostvario se crni scenarij na koji sam upozoravao:

Nadam se da će se situacija što prije riješiti, ali sad izgleda nevjerojatno kako se prije par mjeseci nije vjerovalo što se može dogoditi.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Kratkoročno sam veliki optimistb
1.Problem blokade računa sa postavljanjem povjerenika riješen.U očekivanju novosti na ZSE. o deblokadi računa sam noćas dobro spavao.
2.Dobavljači će davati robu ili će s njom na smetište.Naravno da će dobiti garancije za nove isporuke,ako treba može im se plačati i avansno,to nebi trebao biti problem
3.Pošto će novi ivestitori biti u prvom redu naplate naći će se para i više nego što je potrebno i to ne uz veliku kamatu,jer novca ima i previše i nema se kome plasirati.Evo prilike za siguran i dobar plasman.
4.Radnici će dobiti plaću.Zamislite koliko će ljudi glasati za HDZ,radnici radi isplate plaće,dobavljaći će trljati ruke jer im nikada isporućena roba nije bila toko brzo plaćena.Svi postaju HDZ glasačka mašina.
Ima i jedna opasnost.Mali dobavljaći će raditi pritisak da im se da kruha vrh pogače.Povjerenika će smatrati za državnog ćinovnika,što nije točno jer ga država ne plaća već dužnik.A oni su motorizirani ,pa bi mogli u blokadu prometnica i to baš u špici turističke sezone.Oni znaju odabrati tajming.
U očekivanju niza pozitivnih vjesti naravno da očekujem i pozitivan pomak u mom portfelju jer bi Todex,napokon,treba biti iznad prosjeka tržišta,kao što je zadnjih mjesec bio ispod prosjeka.

Sve u svoje vrijeme.
Već u petak mi je granulo sunce,a od danas bi trebalo sjati,bez oblačka na nebu!!!!!

Lopina

Nema s u nca u todexu dok se ne riješe jamstva i dugovi.

A to może značiti razvodnjavanje, a u razvodnjavanju zna se kako prolaze dioničari.

I JMNC.i LEDO i BELJE i VPIK i PIVK jednoglasno izjavljuju da se na njih odnosi prinudna uprava.
Posljedica:deblokada računa još danas nakon što saznamo povjertenika.
Posljedica posljedice,netko će dodijeliti financijsku inekciju za plaće i isplatu novih isporuka dobavljača.Keš mašina se pokreće uz zahuktavanje do početka rujana,vezano uz sezonsdke oscilacije
u turizmu.Tajming za reanimiranje fantastičan.Ništa nije slućajno,pa mislim da nije ni tajming.

U očekivanju reanimiranja todex portfelja,pozdravljam vas.

Ma kakav Todex. To ni štapom ne dirati. Dugovi su veći od imovine. Vaše dionice ne da fundamentalno ne vrijede ništa nego biste još i morali plaćati vjerovnicima što ih držite.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

najveći generator problema u Hrvatskoj je isključen, ne vidim u čemu je problem,
ako banke daju novac, neće ga više davati Gazdi, nadam se da će ponovno uključeni generator obasjati cijelu državu, a ne samo Kulmerov dvorac

Todorić bankrotirao ?? Što će biti sa njegovim (sad već bivšim firmama) koje su “pune ” dugova? Što sa dioničarima ? Koliko će trajati oporavak firmi uiz sastava Aagrogora i koliko će biti uspješno? Koliko pitanja a gdje su pravi i iskreni (tko ih želi dati) odgovori ?

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-sef-agrokora-je-ante-ramljak-povjerenik-spasava-uskrs-konzumovi-ducani-ipak-nece-biti-bez-hrane/5884080/

destruktivci na aparatima.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@Old_Gunner
, znaci kategoricki tvrdite da ce kroz par mjeseci poceti faliti jaja, Coca-Cole i jogurta u Konzumu? Cisto da se vratimo za pola godine na ovu temu i rekapituliramo.

Crobiz, evo prošla su dva mjeseca od posta i ostvario se crni scenarij na koji sam upozoravao:

Nadam se da će se situacija što prije riješiti, ali sad izgleda nevjerojatno kako se prije par mjeseci nije vjerovalo što se može dogoditi.
[/quote]

Ha kolega dragi, u Hrvatskoj nista nije nemoguce pa eto ni ovo. Necu vas lagati, potpuno sam sokiran razvojem dogadaja. Razina opce nekompetentnosti te apsolutna nesposobnost u ovoj zemlji me sablaznjava. I to na svim razinama i planovima. Pripadam mladoj generaciji i svakim danom mi je sve jasnije zasto smo gospodarski razorena zemlja.

Trenutno sam vecinom u cashu (iskocio iz vlakica na objavu o laziranim vijestima), imam nesto brodara, nesto nelikvidnih. Cekam bolja vremena, ubijam vrijeme zaradivanjem za bureke trejdajuci kada se pojavi prilika.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Todorić bankrotirao ?? Što će biti sa njegovim (sad već bivšim firmama) koje su "pune " dugova? Što sa dioničarima ? Koliko će trajati oporavak firmi uiz sastava Aagrogora i koliko će biti uspješno? Koliko pitanja a gdje su pravi i iskreni (tko ih želi dati) odgovori ?

Kolega buducnost ce vam dati odgovore..

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close