Puno ti toga ne razumiješ, bisakovicu, a najviše ne razumiješ da su izbori za mjesec i pol dana.
A kad su izbori za mjesec i pol dana, vjeruj mi, najmanji je problem upumpati par milijardi kuna poreznih obveznika da ispadneš spasitelj Agrokora.
Vrlo brzo ćeš vidjeti kako to izgleda u praksi. Već sutra.
Jer, što će reći oporba na taj potez? Jel će reći: Ja ne želim da spašavate Agrokor, male seljake, hrvatsku prehrambenu industriju?
Kad ti kuća gori, ti se barem ogrij, po tom pravilu sad treba igrati.
Uslijedit će neviđena burzovna euforija.
Uslijedit će neviđena burzovna euforija…
Ha, Ha, Ha:)
Nemrem vjerovat da ovo piše.
Kolega jeste Vi svjesni da ce do kraja tjedna Konzum imati poluprazne police i samim time poceti drasticno gubiti market share!
No i to ce biti zanemarivo prema kolicini od nekoliko desetaka tisuca zaposlenika u RH koji zbog blokada racuna firmi u kojima rade nece dobiti placu za treci mjesec (NAZALOST).
Jeste li svjesni da nam slijede PRIJEVREMENI PARLAMENTARNI IZBORI???
Ma kakvi izbori. Za njih bi Most trebao imati interesa, a toga nema. Bolje receno, onaj put je nalog iz Buzina bio da Tomo ide proc, a sad je nalog da se osigura da Rusi ne udju preduboko. Situacija je losa, ali stabilna.
Anketa: Dobra ili loša vijest
Ako je dobra palac gore kod ocjene komentara ako je loša palac dolje
hrvatska građevina Tim Orešković spominje sa kao mogući kandidat, što bi značilo da su šanse za oporavak velike, jer kada on i mali od zaduživanja sjednu s banksterima, rješenje je sigurno na stolu, što će svojim prisustvom sigurno potvrditi i guverner, glavom i brdom, više bradom nego glavom
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-kako-je-todoric-prozivio-sedam-najtezih-dana-u-zivotu-u-uzasnom-sam-stanju-mogao-bih-ostati-bez-svega-kuce-posla-zavrsiti-kao-podstanar/5881812/
"“Nije nam vidljiv neprijatelj, ne znamo tko ga je napao, pao je sam jer su temelji bili truli”, kaže naš izvor te dodaje da se takav sustav kad-tad morao urušiti. Nitko sve ove godine zapravo nije remetio Todorićevo carstvo jer je hranilo ne samo taštinu predsjednika Uprave, nego i više od nekoliko desetaka tisuća obitelji u zemljama regije, pa i djecu, prijatelje, rodbinu političara, moćnika."
"Ta kampanja najbolje pokazuje da oni ne razumiju što im se događa, oni žive u nekom paralelnom svemiru”
"“Sad samo treba gledati kako će se svi veliki prijatelji obitelji Todorić razbježati”."
A što više reći…
prema ovome članku može se zaključiti da se Ivica najviše boji Bože Petrova, a znamo i zašto, jer Božo je psihijatar i ovaj se boji da ga ne provali, jer prema riječima sugovornika, ako je samo pola istine, on je već davno morao posjećivati njegove kolege, a ne nikakve frizere, jer takve probleme glave, ne rješavaju frizeri, netko ga je i tu krivo savjetovao,
što se tiče drugih dijelova članka, vidim prilično velike šanse, da se sada od koncerna napravi stvarno ugledna i jaka regionalna kompanija, koja u vrlo kratkom vremenu može povaratiti ugled i profitabilno poslovanje, jer ako se izbaci iz tornja 2/3 nesposobnih ulizica, uvlakača, uguza, nesposobnjakovića, dupelizaca, prijatelja, kumova i raznorazne djece političkih uhljeba, s vjerojatno 3-4x iznadprosječnim plaćama, onda bi u nekom razumnom roku i blagajnice mogle poželjeti ići na more,
kapaciteti postoje, sada je samo pitanje hoće li ih bankari, dobavljači, Vlada i svi dionici procesa prepoznati i da li svi imaju zajednički interes
…Ako bude burzovna euforija, ona će biti samo da Vam po drugi put uvale dionice dok još mogu.
Ja bi baš u tom slučaju bio oprezan.
Ako burza padne još 40 %, onda kupuj brate!!!!
Lp
burza je od ovogodišnjeg vrha pala mjereno crobexom 20%?
meni je to bilo i više nego dovoljno.
sretno u lovu na još veće diskonte ali
neće biti kvalitetnog izgovora za SŽJ u budućnosti,baš kako ga nije bilo niti za one koji su propustili istih tih vaših 40% u zadnjih godinu dana.
možda i griješim nebi bilo….
Puno ti toga ne razumiješ, bisakovicu, a najviše ne razumiješ da su izbori za mjesec i pol dana.
A kad su izbori za mjesec i pol dana, vjeruj mi, najmanji je problem upumpati par milijardi kuna poreznih obveznika da ispadneš spasitelj Agrokora.
Jer, što će reći oporba na taj potez? Jel će reći: Ja ne želim da spašavate Agrokor, male seljake, hrvatsku prehrambenu industriju?
Moguce da Drzava "upumpa neki novac "za dobavljace prije izbora,slazem se!
Onda ce rjesavati "sam problem" poslije izbora???
U burzovnu euforiju vise ne vjerujem,jer mislim da "veci igraci" nece ozbiljnije participirati!
[/quote]
Zadnja objava kreditne agencije govori da ce aktiviranjem posebnih mjera AGROKOR imati oznaku D -default ,sto znaci da nije sposoban placati svoje obaveze,zar ne?To je jako lose!!!!
Pratite trziste obveznica i dionica slijedecih dana i tjedana i vjerujem da ce sve biti jasno!
Kako mislite da veći igrači ne će participirat ? Oni već dobrano participiraju , pa ko je kupovao ovih svih dana pri onolikom prometu i plus one velike blok transakcije !? Zato mislim da će nakon kratke stagnacije i akumuliranja , tržište nastaviti di je stalo , a posebno ako ovo oko Agrokora bude išlo u dobrom smjeru . Pa i sama zadnja objava standard &poora vam sve govori .
[/quote]
[/quote]
Nisam mislio na ocjenu S&P-a Agrokoru , već njihovo zadnje mišljenje za državu , gdje je rečeno da ovo oko Agrokora ne će imati utjecaja na rejting RH. Izveli ste krivi zaključak .
dobavljači za sada ustraju pri svojem stajalištu da ne pristaju na nikakve otpise,čak niti na minimalne.
mudro,pametno?
vrlo nemudro ako se mene pita jer imaju oni mnogostruko više za potencijalno izgubiti od minimalnog otpisa.
da još jedna" krava" neće završiti kod mesara radi šnicle?
expertni smo narod za takve kombinacije.samo skupilo se toga puno do sada pa hodamo po rubu provalije tražeći krave a krave ni za lijek,nikome ništa čudno u tome?
kuc,kuc?
ima koga doma?
ili ćemo po staroj balkanskoj navadi praviti se da glavom kroz zid nije neki problem,umjetnost….
e moj dancerski narode….
ha ništa i evolucija ima alternativu
svakome po njegovom izboru,neznam za poštenije.
nama sada treba čudo!
kolega migra, otkad ste vi počeli slušat Thompsona ja vjerujem da su čuda moguća 🙂
Ne znam što će se desiti sa Crobexom, ali mislim da je rizično ulagati u Todex dionice, jer doista ne znamo kako će se cijela priča raspetljati. Tko nije unutra, rekao bih da je bolje da ni ne ulazi. A tko je unutra, ne znam, vrijeme će pokazati kako će to proći… Ima dosta dionica koje su pale kao kolaterale i te dionice vidim kao priliku u ovom trenutku…
interesantno kako nitko ne komentira današnji Nu2, vjerojatno najintresantniji od kada se emitira??
Nedjeljom u 2 Mislav Kolakušić o Lex Todorić i Rajko Dondur o pljački Vindije 09.04.2017.
Kolakušić: Lex Agrokor krši Ustav! Reakcija burze i odgovornih osoba je bila katastrofalna.
Predsjedniku Fonda za privatizaciju Kovaču odnio sam kuvertu sa 20.000 maraka
Dondur: Vindija je u 4 godine državni proračun oštetila za 80 milijuna kuna
@ Lebowski
Otkad ste Vi postali hlebinac?
Građane na izborima će zanimati reforme koje su HDZ i MOST obećali.
A ne spašavanje privatne firme, čiji se utjecaj i važnost na gospodarstvo Hrvatske preuvelićava.
Možda će se samo zabrinuti razni sineki i kćerkice koje je Ivica zapošljavao zbog raznih usluga koje su mu tatice davali.
Većina Hrvata će biti protiv.
Što više upumpaju novaca u Agrokor to će manje glasova na izborima dobiti.
Pa Marić je dao 300 milijuna kuna već Agrokoru kredita.
A to što nije plaćao porez da ne spominjemo.
Pa koliko bi još trebalo dati?
Ako bude burzovna euforija, ona će biti samo da Vam po drugi put uvale dionice dok još mogu.
Ja bi baš u tom slučaju bio oprezan.
Ako burza padne još 40 %, onda kupuj brate!!!!
Lp
[/quote]
Da i zbog tih 300 milja bi maric trebal ohho odgovarat….jer je znao jako dobro sto je u pitanju…. a da ne govorimo kako je tesko i koliko cisto poslovanje treba bit za Haborove kredite…. a sada se i javno vidi u kojoj dubiozi je ustvari a do prije par mjeseci se je vec sve to znalo… al ipak mu se dalo pare… a sad mali glumi kao nemam pojma …