Puno ti toga ne razumiješ, bisakovicu, a najviše ne razumiješ da su izbori za mjesec i pol dana.
A kad su izbori za mjesec i pol dana, vjeruj mi, najmanji je problem upumpati par milijardi kuna poreznih obveznika da ispadneš spasitelj Agrokora.
Vrlo brzo ćeš vidjeti kako to izgleda u praksi. Već sutra.
Jer, što će reći oporba na taj potez? Jel će reći: Ja ne želim da spašavate Agrokor, male seljake, hrvatsku prehrambenu industriju?
Kad ti kuća gori, ti se barem ogrij, po tom pravilu sad treba igrati.
Uslijedit će neviđena burzovna euforija.
Moguce da Drzava “upumpa neki novac “za dobavljace prije izbora,slazem se!
Onda ce rjesavati “sam problem” poslije izbora???
U burzovnu euforiju vise ne vjerujem,jer mislim da “veci igraci” nece ozbiljnije participirati!
Puno ti toga ne razumiješ, bisakovicu, a najviše ne razumiješ da su izbori za mjesec i pol dana.
A kad su izbori za mjesec i pol dana, vjeruj mi, najmanji je problem upumpati par milijardi kuna poreznih obveznika da ispadneš spasitelj Agrokora.
Jer, što će reći oporba na taj potez? Jel će reći: Ja ne želim da spašavate Agrokor, male seljake, hrvatsku prehrambenu industriju?
@ Lebowski
Otkad ste Vi postali hlebinac?
Građane na izborima će zanimati reforme koje su HDZ i MOST obećali.
A ne spašavanje privatne firme, čiji se utjecaj i važnost na gospodarstvo Hrvatske preuvelićava.
Možda će se samo zabrinuti razni sineki i kćerkice koje je Ivica zapošljavao zbog raznih usluga koje su mu tatice davali.
Većina Hrvata će biti protiv.
Što više upumpaju novaca u Agrokor to će manje glasova na izborima dobiti.
Pa Marić je dao 300 milijuna kuna već Agrokoru kredita.
A to što nije plaćao porez da ne spominjemo.
Pa koliko bi još trebalo dati?
Ako bude burzovna euforija, ona će biti samo da Vam po drugi put uvale dionice dok još mogu.
Ja bi baš u tom slučaju bio oprezan.
Ako burza padne još 40 %, onda kupuj brate!!!!
Lp
Moguce da Drzava "upumpa neki novac "za dobavljace prije izbora,slazem se!
Onda ce rjesavati "sam problem" poslije izbora???
U burzovnu euforiju vise ne vjerujem,jer mislim da "veci igraci" nece ozbiljnije participirati!
[/quote]
Vidjet cemo.
Ja mislim da neće biti euforije zbog svih problema koji su iznenada došli.
Sentiment je kompromitiran.
Ja se osobno nisam dobro osjećao u pozicijama , pa sam izasao.
Tko god prodaje sada Agrokor, prodaje sa minusom. Dakle, neki namjerno gutaju minus.
Minus nikada nije dobar,
posebno kod nas gdje se Market ne moze shortati.
Drzava nece dati nista jer ne moze. Nema potpora privatnim firmama, bez pravne osnove (poljopoticaji, EU fondovi i sl.). To je drzavni i europski zakon.
Osim toga, vecina ljudi se zapravo ne slaze s novim zakonom i uopce ga ne percipira kao spasavanje privrede (paradoksalno jer zapravo donekle jest) vec Todorica. Diskurs raje je da je ostavio dugove i utekao. Sto je tocno. I sad utuci jos drzavnih novaca? Pred izbore? Mislim da ne.
Bit ce dovoljno da krene redovno placanje, mozda isplata nesto sitno starog duga, a dotle su izbori vec prosli. Nema sanse da se uopce utvrde trazbine do tada. Jedino ce upravnik dobiti upute da do izbora ne dijeli otkaze, a poslije neka radi sto Rusi kazu. Ili ce biti po prstima.
Evo jedne pričice za pobornike zavjera.
Kao što znamo Todorić nije volio male dioničare. Vidi Tisak, Konzum, Belje.
I onda je jedne noći usnuo super plan.
Kako da izbaci iz vlasničke strukture male dioničare, a za male novce.
Lijepo se dogovorio s bankarima da uzima kredite koje neće vraćati.
Riješio se i dobavljača koje ne mora platiti.
Onda sve firme odu na bubanj i prodaju se za 40 % vrijednosti.
Tada Todorić s posuđenim kapitalom koji ne mora vratiti ulazi u igru i kupuje Zvijezdu, Ledo, Jamnicu …
Ako država ulazi u ovo sr.anje, onda je nužno da za sve troškove se naplati od Ivice Todorića, njegove djece, njegove rodbine i prijatelja.
Svih koji imaju poduzeća a poslovali su s Agrokorom. Papire na uvid, da li su davali robu ili su im samo fiktivno plaćani računi.
Naprosto DORH mora provjeriti tok novca.
Neka država plati dobavljačima, a ona neka se naplati od obitelji.
Hrvati ne smiju plaćati pohlepu i nesposobnost jednog čovjeka.
Da za godinu dana ne bi imali neki FONDIĆ za kojeg se ne zna tko mu je vlasnik (na nekom otoku a nije smokvica) a postane jedini vlasnik navedenih firmi koje će u stečaju na prodaju.
Ne bih volio vidjeti takav scenarij i nadam se da će ostati SF.
Lp
Upumpavanje novca u privatne tvrtke nije dozvoljeno jer se to u EU smatra nedozvoljenim potporama jedio što se može napraviti da se Agrokor kupi za 1kunu pa da država jamči za kredite, slično kao na Petrokemiji
Da, nedozvoljeno je, baš spominješ i Petrokemiju, odlično. Po njoj se vidi koliko je to nedopušteno – Dođe Pavo, zašarafi plin, dođe Andrej, Pavo odšarafi plin. Idemo dalje. Mi volimo kad država plaća tuđe greške, mi to obožavamo, za to se borimo i za to ćemo poginuti.
“A svaku upravljačku ulogu izgubio je aktivacijom zakona. Kada se napravi ukupna analiza obveza i potraživanja, a taj će posao trajati najmanje šest mjeseci, pa kada se odluči što prodati, koje udjele možda zamijeniti za dug, znat će se je li išta od koncerna preostalo Todoriću. Vjerojatno ništa ili vrlo malo.”
Ako je njemu ostalo ništa ili vrlo malo koliko će ostati malim dioničarima?
U burzovnu euforiju vise ne vjerujem,jer mislim da "veci igraci" nece ozbiljnije participirati!
[/quote]
Kako mislite da veći igrači ne će participirat ? Oni već dobrano participiraju , pa ko je kupovao ovih svih dana pri onolikom prometu i plus one velike blok transakcije !? Zato mislim da će nakon kratke stagnacije i akumuliranja , tržište nastaviti di je stalo , a posebno ako ovo oko Agrokora bude išlo u dobrom smjeru . Pa i sama zadnja objava standard &poora vam sve govori .
““Nije nam vidljiv neprijatelj, ne znamo tko ga je napao, pao je sam jer su temelji bili truli”, kaže naš izvor te dodaje da se takav sustav kad-tad morao urušiti. Nitko sve ove godine zapravo nije remetio Todorićevo carstvo jer je hranilo ne samo taštinu predsjednika Uprave, nego i više od nekoliko desetaka tisuća obitelji u zemljama regije, pa i djecu, prijatelje, rodbinu političara, moćnika.”
“Ta kampanja najbolje pokazuje da oni ne razumiju što im se događa, oni žive u nekom paralelnom svemiru”
““Sad samo treba gledati kako će se svi veliki prijatelji obitelji Todorić razbježati”.”
A što više reći…
[/quote]
Zadnja objava kreditne agencije govori da ce aktiviranjem posebnih mjera AGROKOR imati oznaku D -default ,sto znaci da nije sposoban placati svoje obaveze,zar ne?To je jako lose!!!!
Pratite trziste obveznica i dionica slijedecih dana i tjedana i vjerujem da ce sve biti jasno!
Kako mislite da veći igrači ne će participirat ? Oni već dobrano participiraju , pa ko je kupovao ovih svih dana pri onolikom prometu i plus one velike blok transakcije !? Zato mislim da će nakon kratke stagnacije i akumuliranja , tržište nastaviti di je stalo , a posebno ako ovo oko Agrokora bude išlo u dobrom smjeru . Pa i sama zadnja objava standard &poora vam sve govori .
[/quote]
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/secirali-smo-sto-sve-cini-todoricevo-poslovno-carstvo-20170319
jedan članak od prije 2 tjedna, na jednom mjestu sve pobrojano.