Morat će sve banke objaviti rezervacije, sad cemo vidjeti u sljedećem izvješću koliko su kod nas zapravo izloženi.
Maksimalna izloženost prema subjektu/grupi je 25 % jamstvenog kapitala Banke. Uzmite taj podatak iz bilance pa nekih 70-80% tog iznosa i nećete previše fulati.
HRT neslužbeno doznaje da vjerovnici ne žele osobu povezanu s politikom, a počela su i nagađanja tko bi mogao biti Vladin povjerenik. Jučer se spominjalo ime Uwe Gregoriusa, bivšeg predsjednika Uprave Siemensa Hrvatska, danas konzultanta.
Stvarno moraš biti ološ najgore vrste tj. gnjida da blokiraš firmu za 12 milijuna, preko
koje si zaradio čiste dobiti 100-tine milijuna i prodao milijarde prometa.
A pogotovo moras bit gnjida da ne placas dobavljacima za robu koju si prodao i naplatio a lovu spremio sebi u džep…….
Postoji li ikakva ozbiljna opasnost da naša lova na racunima u bankama dođe u opasnost zbog izlozenosti banaka Agrokoru?…..znam da imaju ogranicenja ali ipak je sve to band.a s kojom nikad ne znas…..
Gospodin Mario pisete nebuloze!!
Nemojte da radite pomutnju!!
Cak i u slucaju debt to equity deala dug Agrokora se zamenjuje dionicama, a ne Agrokorovih poduzeca!
Dakle i ta situacija ja samo promena vecinskog vlasnika Agrokora-sto moze biti samo pozitivno po meni!!
Nista se ne menja sa vlasnistvom u poduzecima Agrokora u tom slucaju!! A TO VAM ZNAJU I STRANCI KOJU SU POKUPOVALI VECINU DIONICA U OVOME PADU- STO MOZETE DA VIDITE PO STANJU U TOP 10 !
U TAKOVOJ SITUACIJI JAMSTVA SE BRISU JER SE DUG ZAMENJUJE UDELOM I JEDINO ZLO KOJE PREOSTAJE JEST OVIH NEKOLIKO DANA STO SU PREDUZECA BILA U BLOKADI!!
Nemate vi pojma to je tako jasno jer bi vam rezultat bio puno bolji od kad vas pratim.Samo vi slusajte strucnjake koji vas okruzuju i naravno salju tipove na telefon!
Obavezno pratite Top 10 to će vam puno toga reći. (zvrcnite i ove koji znaju tko je kupio da se ne izvlacite na top10)
A to što su stranci kupili to je hebeni lead!!!Znate!
Odite na NYSE pa kad tamo kupite ovi Ameri će se povesti vama jer ste stranac.
[/quote]
E moj Mario..
Znate velika je razlika izmedju nas-gledajuci vase pisanje vidim da imate malo morala pa tako o jednoj dionici jedan dan pisete negativno a kad kupite onda pozitivno! Ne bih se uopste cudio da kupujete ili cekate jos malo pa da uletite! Mene bi bilo sramota na vasem mestu.
Vidite za razliku od vas ja imam sve dionice Agrokora, od petka i jednu Jamnicu,osim Vupika ali sam oko 65 % u novcanoj poziciji. A dokupiti mislim sigurno! Medjutim nebi mi nikada palo na pamet da radim ovo sto vi radite.
U pravu ste da me netko savetuje odnosno par njih.A tih par su takodjer dionicari nekih Agrokorovih kompanija unazad kratko vreme i znaju posao bolje nego vi i ja!
Ne smem da pisem detalje ali ajde da se setimo ove rasprave za kojih par meseci pa da vidimo gde ce biti cene-moze?
A ovih dana ce biti zanimljivo na portalima verujem-o ovome scenariju ovakvog pada cena i njihovim scenaristima.Pricekajmo samo malo.
Ja vam zelim svu srecu bez obzira na vas prizeman stil pisanja.
Model koji čisti bilancu i diže Agrkor iz pepela:
Dobavljači otpisuju 10-15% potrživanja, 20-25% pretvaraju u equity Agrokora, a preostalih cca 65% dobivaju u ratama u idućih 3-4 godine. Banke im ta potraživanja priznaju kao garanciju plaćanja i daju kredit na taj iznos uz kamatu ispod 2%. Banke na to pristaju budući da im HNB osigurava namjenska sredstva za taj aranžman s kamatom 0,5%.
“Prema informacijama kojima ja raspolažem, postojeći kreditori spremni su u vrlo kratkom roku, koji se mjeri danima, osigurati svježu likvidnost, kako za plaćanje dobavljača tako i za pokretanje poslovanja u Agrokoru. Ako ne oni, uz njih na tržištu ima i drugih financijskih institucija zainteresiranih za ovaj projekt.”
Gospodin Mario pisete nebuloze!!
Nemojte da radite pomutnju!!
Cak i u slucaju debt to equity deala dug Agrokora se zamenjuje dionicama, a ne Agrokorovih poduzeca!
Dakle i ta situacija ja samo promena vecinskog vlasnika Agrokora-sto moze biti samo pozitivno po meni!!
Nista se ne menja sa vlasnistvom u poduzecima Agrokora u tom slucaju!! A TO VAM ZNAJU I STRANCI KOJU SU POKUPOVALI VECINU DIONICA U OVOME PADU- STO MOZETE DA VIDITE PO STANJU U TOP 10 !
U TAKOVOJ SITUACIJI JAMSTVA SE BRISU JER SE DUG ZAMENJUJE UDELOM I JEDINO ZLO KOJE PREOSTAJE JEST OVIH NEKOLIKO DANA STO SU PREDUZECA BILA U BLOKADI!!
Nemate vi pojma to je tako jasno jer bi vam rezultat bio puno bolji od kad vas pratim.Samo vi slusajte strucnjake koji vas okruzuju i naravno salju tipove na telefon!
Obavezno pratite Top 10 to će vam puno toga reći. (zvrcnite i ove koji znaju tko je kupio da se ne izvlacite na top10)
A to što su stranci kupili to je hebeni lead!!!Znate!
Odite na NYSE pa kad tamo kupite ovi Ameri će se povesti vama jer ste stranac.
[/quote]
E moj Mario..
Znate velika je razlika izmedju nas-gledajuci vase pisanje vidim da imate malo morala pa tako o jednoj dionici jedan dan pisete negativno a kad kupite onda pozitivno! Ne bih se uopste cudio da kupujete ili cekate jos malo pa da uletite! Mene bi bilo sramota na vasem mestu.
Vidite za razliku od vas ja imam sve dionice Agrokora, od petka i jednu Jamnicu,osim Vupika ali sam oko 65 % u novcanoj poziciji. A dokupiti mislim sigurno! Medjutim nebi mi nikada palo na pamet da radim ovo sto vi radite.
U pravu ste da me netko savetuje odnosno par njih.A tih par su takodjer dionicari nekih Agrokorovih kompanija unazad kratko vreme i znaju posao bolje nego vi i ja!
Ne smem da pisem detalje ali ajde da se setimo ove rasprave za kojih par meseci pa da vidimo gde ce biti cene-moze?
A ovih dana ce biti zanimljivo na portalima verujem-o ovome scenariju ovakvog pada cena i njihovim scenaristima.Pricekajmo samo malo.
Ja vam zelim svu srecu bez obzira na vas prizeman stil pisanja.
[/quote]
U pravu ste velika je razlika izmedju nas nadasve ogromna.
Za Vas nedostižna!
I ja vama isto želim sreću s obzirom na vaš intelektualni stil pisanja!
Nadam se da Vlada nece postaviti za prinudnog upravitelje nikoga povezanog sa politikom i da ce ostaviti Alvareza.
Ako ne,mislim da nece biti dobro!
Model koji čisti bilancu i diže Agrkor iz pepela:
Dobavljači otpisuju 10-15% potrživanja, 20-25% pretvaraju u equity Agrokora, a preostalih cca 65% dobivaju u ratama u idućih 3-4 godine. Banke im ta potraživanja priznaju kao garanciju plaćanja i daju kredit na taj iznos uz kamatu ispod 2%. Banke na to pristaju budući da im HNB osigurava namjenska sredstva za taj aranžman s kamatom 0,5%.
I dodatak:
Banke isto tko dio otpisuju (10-15%), a dio pretvaraju u vlasništvo Agrokora (20-25%). Ovo što sad ulazi idući tjedan ima prioritet sukladno zakonu, a ostalo počinju povlačit nakon 2 godine počeka uz otpis 30% kamata.
Sve male dobavljače riješe sa cca 1,5 milijardi kuna. I vjerojatno će se i ići u tom smjeru…
Još ako i radnici preuzmu dio tereta za bolje sutra, možda je ovo najbolje što se RH moglo dogoditi…