Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neda Most uć u Orbico 🙂

Stvarno moraš biti ološ najgore vrste tj. gnjida da blokiraš firmu za 12 milijuna, preko
koje si zaradio čiste dobiti 100-tine milijuna i prodao milijarde prometa.

Ajmo pokušat polako…

Lex Agrokor je na snazi, večer prije toga sastali su se Alvarez i Plenković. Todorić je potpisao Lex Agrokor. To su činjenice.

Postoje dvije faze Agrokora i svih njegovih firmi:

Jedna faza je ona do prije Lexa (prva faza), a druga je sad, nakon Lexa (druga faza). Stvari će se raditi paralelno za prvu i za drugu fazu.

U drugoj fazi, a to je ova faza, stvaraju se pretpostavke za profitabilno poslovanje:

– Može li Belje poslovati pozitivno? Ne može – prodaj. Može li Vupik – ne može? Prodaj… Lovno gospodarstvo Moslavina – prodaj. Sav teret se prodaje, novac, ako ga bude, ide u masu za namirenje vjerovnika.

– Pola Konzuma je neprofitabilno? Odlično – zatvaraj, prodavaj.

Itd.

Jamnica i Ledo rade odlično? Odlično, ne diraj. Što će biti s njima, odlučit će se kad se razriješi prva faza, a prva faza je da vidimo koliko se vjerovnici mogu namirit.

A što je s dobavljačima?

Oni bi mogli od sada pa nadalje, kao i u stečaju Peveca, imati AVANSNU ISPLATU za robu koju će isporučivati u fazi dva.

E sad, ostaje pitanje što će biti s Alvaerzom i tko će biti vladin povjerenik. Inače, kad je s***e ovakvih razmjera, ne stavljaš za povjerenika Đuku iz Metkovića ili Peru iz … Špičkovine.

Otkud znamo da Plenki i Alvarez nisu one večeri i dogovorili povjerenika?

Leb kapital je negativan I lex je drugo ime za stecaj.

Nema tu pomoći, osim pokušaja saniranja štete.
Ono što mi nije jasno da mali dioničari kao "dionici"(koji novi kret.enski termin) su zajedno sa većinskim vlasnikom Ivicom Todorićem potpisali kapitulaciju i još uvijek I'm nije jasno.
Drugim riječima agrokorove sastavnice 0(nula).
Vjerovnici pritom mislim na Banke I dobavljače jedan ozbiljan haircut od 50-60%.
Pretvaranje duga u kapital I tek onda novi početak.

A vi mali dioničari kao "dionici" ovog procesa ostalih ste bez ičega…

Ako treba dotatno pojasniti samo pitajte!
[/quote]

Ma, ja nisam dioničar dionica firmi iz Agrokora, niti to namjeravam postati. Mene Agrokor zanima u kontekstu ostalih dioničkih društava, dakle na koji način će se stečaj odvijati, kojom brzinom i slično.

Konkretno – ako Podravka nije toliko izložena Agrokoru, a vjerujem da nije, može li ovo biti dobra stvar za Podravku?

Jer, naime, bez dobavljača nema Konzuma, a dobavljača nema bez avansnog plaćanja. Tako je bilo i u Pevecu. Nema više na đemdo, nema regresnih mjenica, rat je gotov. Jedino se ne zna tko ga je preživio. 😀
[/quote]

Ni ja nisam dioničar Agrokorovih sastavnica.Podravka je izložena ali najmanje od svih onih koji su činili ekipu velikih dobavljača.Sva sreća da je Podravka Imala savjestan nadzorni odbor kad je Todorić žicao lovu pa mu nisu odobrili za razliku od ostalih koji su hazarderski izložili svoje kompanije, zato se I Pucar onako smješka na sastancima dobavljača.
Kako će se razvijati na tržištu kapitala, mislim loše jer će se preliti negativni sentiment a I izgubit će dio prodajnog kanala kojeg je Imala u okviru konzuma no po mojih procjenama trebala bi to nadoknaditi u 2 do 3 kvartala.Ostatak nam ostane za vidjeti…

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Kakva je to racunica? Sta dobijem, da su obaveze vece od kapitala?

Gospon topalov nemojte me zezati.Ako mislite da je stvar u valuciji imovine….Je…
I da nema je za pokriti sve dugove tako da će postojići dioničari(Agrokor I ekipa malih) dobit 0(nula) a oni budući kad pretvore potraživanja u kapital, oni će nešto dobiti samo je pitanje koliko će on tada vrijediti.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/banke-do-srijede-daju-250-milijuna-eura-nakon-toga-jos-gotovo-pola-milijarde-todoricev-odlazak-otvorio-put-za-nuznu-financijsku-injekciju/5878750/

Dakle, ako banke upumpaju novac za novu robu koju će isporučivati dobavljači, to otprilike znači da je riješen problem nelikvidnosti u Hrvatskoj. Ni manje ni više, s obzirom da Agrokor drži 30% maloprodaje.

Tko je preživio, a tko će umrijeti, to će se isto vrlo brzo vidjeti – dobavljači će dobivati novac samo za robu koji će isporučivati sada, a ne za onu koju su isporučivali prije. Oni koji su se previše izložili, završit će u stečaju. Bit će, dakle, puno šansi za one koji se nisu previše izložili.

Što se Agrokora tiče, odnosno njegovih firmi, ove loše će nestajati/mijenjati vlasnika jedna po jedna, od najgorih prema najboljima.

A što se tiče potraživanja vjerovnika koja su nastala prije Lexa Agrokor, njih će se na kraju, u najgorem slučaju, u većini otpisati, a ostatak isplatiti u dionicama. Možda ne Agrokora, Agrokor možda neće ni postojati, nego u dionicama nekakvog Konzuma.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/banke-do-srijede-daju-250-milijuna-eura-nakon-toga-jos-gotovo-pola-milijarde-todoricev-odlazak-otvorio-put-za-nuznu-financijsku-injekciju/5878750/

Dakle, ako banke upumpaju novac za novu robu koju će isporučivati dobavljači, to otprilike znači da je riješen problem nelikvidnosti u Hrvatskoj. Ni manje ni više, s obzirom da Agrokor drži 30% maloprodaje.

Tko je preživio, a tko će umrijeti, to će se isto vrlo brzo vidjeti – dobavljači će dobivati novac samo za robu koji će isporučivati sada, a ne za onu koju su isporučivali prije. Oni koji su se previše izložili, završit će u stečaju. Bit će, dakle, puno šansi za one koji se nisu previše izložili.

Što se Agrokora tiče, odnosno njegovih firmi, ove loše će nestajati/mijenjati vlasnika jedna po jedna, od najgorih prema najboljima.

A što se tiče potraživanja vjerovnika koja su nastala prije Lexa Agrokor, njih će se na kraju, u najgorem slučaju, u većini otpisati, a ostatak isplatiti u dionicama. Možda ne Agrokora, Agrokor možda neće ni postojati, nego u dionicama nekakvog Konzuma.

Za sada sve su to novinarska naklapanja.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Ne kuzim jednu stvar. Znaci Agrokomerc na celu s Babom nije mogao poslovat pozitivno sa ovoliko dobivenih kredita i subvencija koliko ih je ima i dovuka se u stanje opce nelikvidnosti. Sad ce banke upumpat jos 250 pa onda jos 500 miljuna evra samo za rijesit tekucu likvidnost i odblokirat racune. Valjda Vi koji se nadate rastu mislite da je to donacija??? Ovih 15 mjeseci je nekakvo kupljeno vrijeme da se pripremi teren za stecaj s preustrojem. Pokusat ce se spasit sta se spasit da.Prodat ce se sta se moze prodat i to je to. Ovde slijede masovni otkazi i zatvaranje svega sto radi s minusom. Od butiga do kompanija. ovo ce biti pushing nevidjen do sada u regionu.

Ivica Todorić-"Dugujem,dakle jesam."

Gospodin Mario pisete nebuloze!!
Nemojte da radite pomutnju!!
Cak i u slucaju debt to equity deala dug Agrokora se zamenjuje dionicama, a ne Agrokorovih poduzeca!
Dakle i ta situacija ja samo promena vecinskog vlasnika Agrokora-sto moze biti samo pozitivno po meni!!
Nista se ne menja sa vlasnistvom u poduzecima Agrokora u tom slucaju!! A TO VAM ZNAJU I STRANCI KOJU SU POKUPOVALI VECINU DIONICA U OVOME PADU- STO MOZETE DA VIDITE PO STANJU U TOP 10 !

U TAKOVOJ SITUACIJI JAMSTVA SE BRISU JER SE DUG ZAMENJUJE UDELOM I JEDINO ZLO KOJE PREOSTAJE JEST OVIH NEKOLIKO DANA STO SU PREDUZECA BILA U BLOKADI!!

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Cak i u slucaju debt to equity deala dug Agrokora se zamenjuje dionicama, a ne Agrokorovih poduzeca!
Dakle i ta situacija ja samo promena vecinskog vlasnika Agrokora-sto moze biti samo pozitivno po meni!!
Nista se ne menja sa vlasnistvom u poduzecima Agrokora u tom slucaju!! A TO VAM ZNAJU I STRANCI KOJU SU POKUPOVALI VECINU DIONICA U OVOME PADU- STO MOZETE DA VIDITE PO STANJU U TOP 10 !

U TAKOVOJ SITUACIJI JAMSTVA SE BRISU JER SE DUG ZAMENJUJE UDELOM I JEDINO ZLO KOJE PREOSTAJE JEST OVIH NEKOLIKO DANA STO SU PREDUZECA BILA U BLOKADI!!

Sto je sa jamstvom,primjerice Jamnice ili Belja za kredit dan Banci xxxx koje se aktivira?
Ta cime su ta drustva jamcila nego li svojim kapitalom?
Jamstvo se odnosi na CIJELO DRUSTVO,a ne na dio vlasnistva Todorica!
Po Vama ,stecaj tih drustava je jedino rjesenje?
Ne kazem da ce “Lex Agrokor” nuzno uspjeti(ako ne stecaj jedino rjesenje),ali ne slazem se sa vasim zakljuckom!!!

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gdje-i-kako-ce-vlada-pronaci-covjeka-koji-moze-upravljati-najvecom-privatnom-korporacijom-koja-je-u-tako-teskoj-krizi-spominju-se-dva-kandidata/5878758/

Razmišljaju staviti Antu Ramljaka, uhljeba koji radi u CEI-u, čačićevoj uhljebničkoj službi u ministarstvu gospodarstva, ili Uwe Gregorius iz Siemensa.

Kako god okreneš ovi stranci su bolji od svih naših nazovitostručnjaka.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Nemate vi pojma to je tako jasno jer bi vam rezultat bio puno bolji od kad vas pratim.Samo vi slusajte strucnjake koji vas okruzuju i naravno salju tipove na telefon!
Obavezno pratite Top 10 to će vam puno toga reći. (zvrcnite i ove koji znaju tko je kupio da se ne izvlacite na top10)
A to što su stranci kupili to je hebeni lead!!!Znate!
Odite na NYSE pa kad tamo kupite ovi Ameri će se povesti vama jer ste stranac.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Glavna stvar je ….. dobiti JEFTIN NOVAC a to znači kamata između 1-2 % i riješio si 99 % problema ….. hoding je ima profit oko 4-5 miljardi kuna i većinu je dava na isplatu kamata koje su kod Todorićevih kredita bile oko 10 % ……… recimo rusi su ušli zato što su ponudili niže kamate ali nedovoljno .
Vlada RH to ne može dobiti ……… jedina šansa da Agrokor ostane “naš” je da njih nekoliko ( da ih bar ima 200-njak) bogatih ( recimo končar , lukšić itd. našlo bi se a tu bi vlada mogla pomoći ) prikupe bar 2-3 milijarde eura i preuzmu holding a ostatak duga se može servisirati bez problema.

Ovdje nije stvar loš ustroj holdinga nego nemogućnost dobivanja jeftinog novca ……… jedino ako ove informacije o visini prihoda i profita nisu LAŽNE .

DAJ PET !!!

New Report

Close