Dobra vijest jer novci više neće ići u vjetar za dobavljače…
Elementarno gledajući za oporavak je jako bitno povjerenje kupaca u trgovinama i povjerenje u sve proizvode Agrokorovog holdinga .
Pa me zanima , kad kupite 14 ledo-r-a i sl. ovih dana , dali odete u Konzum i kupite nešto i kupite Ledo sladoled , potrošite nešto novaca ??
I obratno , kad prodate dali taj dan idete kod konkurencije ??
“Izjavu Ivice Todorića prenosimo u cjelosti:
„Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti,
želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.“”
Drugim riječima uvjeren je u propast Agrokora. Kada je već tako onda je bankama uskratio otimačinu i predao je Vladi Agrokor na iživljavanje nekoga pogodnoga za HDZ.
Mislim da zemlja još nije vidjela gluposti koji će taj povjerenik izvoditi .
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-pokrenuo-lex-agrokor-sve-sto-sam-gradio-40-godina-predajem-hrvatskoj-drzavi-20170407
Ovo će sad biti posljednji čavao u lijes,vidi se kako prolaze one firme gdje oni upravljaju.Uhljebi evo prilike ,dobi i uništi do kraja,sada će vrsni ekonomisti iz HDZ-e pokazati svoja umijeća upravljanja velikim firmama.
Reci će zber ako vi postavljate čovjeka za upravljanje vi platite 300 milja za početak
Nemate.
A onda vraćamo one man band
Drugim riječima uvjeren je u propast Agrokora. Kada je već tako onda je bankama uskratio otimačinu i predao je Vladi Agrokor na iživljavanje nekoga pogodnoga za HDZ.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-pokrenuo-lex-agrokor-sve-sto-sam-gradio-40-godina-predajem-hrvatskoj-drzavi-20170407
Vama izgleda treba tri puta ponovit ! Povjerenik nadzire u ime države , profesionalci vode posao , inače nema love od kreditora !
A jos spekulacije da bi Maric mogel to bit….pa ovo je smjeh…da ovo moze itko progutat
Ajmo pokušat polako…
Lex Agrokor je na snazi, večer prije toga sastali su se Alvarez i Plenković. Todorić je potpisao Lex Agrokor. To su činjenice.
Postoje dvije faze Agrokora i svih njegovih firmi:
Jedna faza je ona do prije Lexa (prva faza), a druga je sad, nakon Lexa (druga faza). Stvari će se raditi paralelno za prvu i za drugu fazu.
U drugoj fazi, a to je ova faza, stvaraju se pretpostavke za profitabilno poslovanje:
– Može li Belje poslovati pozitivno? Ne može – prodaj. Može li Vupik – ne može? Prodaj… Lovno gospodarstvo Moslavina – prodaj. Sav teret se prodaje, novac, ako ga bude, ide u masu za namirenje vjerovnika.
– Pola Konzuma je neprofitabilno? Odlično – zatvaraj, prodavaj.
Itd.
Jamnica i Ledo rade odlično? Odlično, ne diraj. Što će biti s njima, odlučit će se kad se razriješi prva faza, a prva faza je da vidimo koliko se vjerovnici mogu namirit.
A što je s dobavljačima?
Oni bi mogli od sada pa nadalje, kao i u stečaju Peveca, imati AVANSNU ISPLATU za robu koju će isporučivati u fazi dva.
E sad, ostaje pitanje što će biti s Alvaerzom i tko će biti vladin povjerenik. Inače, kad je s***e ovakvih razmjera, ne stavljaš za povjerenika Đuku iz Metkovića ili Peru iz … Špičkovine.
Otkud znamo da Plenki i Alvarez nisu one večeri i dogovorili povjerenika?