Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dobavljaci-prestaju-todoricu-isporucivati-sve-osim-kruha-i-mlijeka/962053.aspx

Dobra vijest jer novci više neće ići u vjetar za dobavljače…

Potpisao…dnevnik.hr.
Navali narode

Elementarno gledajući za oporavak je jako bitno povjerenje kupaca u trgovinama i povjerenje u sve proizvode Agrokorovog holdinga .
Pa me zanima , kad kupite 14 ledo-r-a i sl. ovih dana , dali odete u Konzum i kupite nešto i kupite Ledo sladoled , potrošite nešto novaca ??
I obratno , kad prodate dali taj dan idete kod konkurencije ??

“Izjavu Ivice Todorića prenosimo u cjelosti:

„Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti,

želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.“”

potpisao

Drugim riječima uvjeren je u propast Agrokora. Kada je već tako onda je bankama uskratio otimačinu i predao je Vladi Agrokor na iživljavanje nekoga pogodnoga za HDZ.
Mislim da zemlja još nije vidjela gluposti koji će taj povjerenik izvoditi .
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-pokrenuo-lex-agrokor-sve-sto-sam-gradio-40-godina-predajem-hrvatskoj-drzavi-20170407

Ovo će sad biti posljednji čavao u lijes,vidi se kako prolaze one firme gdje oni upravljaju.Uhljebi evo prilike ,dobi i uništi do kraja,sada će vrsni ekonomisti iz HDZ-e pokazati svoja umijeća upravljanja velikim firmama.

Reci će zber ako vi postavljate čovjeka za upravljanje vi platite 300 milja za početak
Nemate.
A onda vraćamo one man band

Drugim riječima uvjeren je u propast Agrokora. Kada je već tako onda je bankama uskratio otimačinu i predao je Vladi Agrokor na iživljavanje nekoga pogodnoga za HDZ.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-pokrenuo-lex-agrokor-sve-sto-sam-gradio-40-godina-predajem-hrvatskoj-drzavi-20170407

Vama izgleda treba tri puta ponovit ! Povjerenik nadzire u ime države , profesionalci vode posao , inače nema love od kreditora !

A jos spekulacije da bi Maric mogel to bit….pa ovo je smjeh…da ovo moze itko progutat

pepe7

Ajmo pokušat polako…

Lex Agrokor je na snazi, večer prije toga sastali su se Alvarez i Plenković. Todorić je potpisao Lex Agrokor. To su činjenice.

Postoje dvije faze Agrokora i svih njegovih firmi:

Jedna faza je ona do prije Lexa (prva faza), a druga je sad, nakon Lexa (druga faza). Stvari će se raditi paralelno za prvu i za drugu fazu.

U drugoj fazi, a to je ova faza, stvaraju se pretpostavke za profitabilno poslovanje:

– Može li Belje poslovati pozitivno? Ne može – prodaj. Može li Vupik – ne može? Prodaj… Lovno gospodarstvo Moslavina – prodaj. Sav teret se prodaje, novac, ako ga bude, ide u masu za namirenje vjerovnika.

– Pola Konzuma je neprofitabilno? Odlično – zatvaraj, prodavaj.

Itd.

Jamnica i Ledo rade odlično? Odlično, ne diraj. Što će biti s njima, odlučit će se kad se razriješi prva faza, a prva faza je da vidimo koliko se vjerovnici mogu namirit.

A što je s dobavljačima?

Oni bi mogli od sada pa nadalje, kao i u stečaju Peveca, imati AVANSNU ISPLATU za robu koju će isporučivati u fazi dva.

E sad, ostaje pitanje što će biti s Alvaerzom i tko će biti vladin povjerenik. Inače, kad je s***e ovakvih razmjera, ne stavljaš za povjerenika Đuku iz Metkovića ili Peru iz … Špičkovine.

Otkud znamo da Plenki i Alvarez nisu one večeri i dogovorili povjerenika?

Bravo Lebowski , ! Napokon jedan razuman komentar.

New Report

Close