Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaki dan vijesti kako je sve farsa, novinari ne spominju 17 000 malih dioničara i mirovinske fondove koji su popušili samo doktora Iveka koji im je zapaprio preko svojih odvjetnika. Što sad gospodo, gdje je ramo i ekipa spasitelja? Fortenaova plus i opet ispočetka, borg plus. Sve propalo, dugovi ogromni, kamata 18%, iveku država milijarde, malima šipak kao uvijek… Bitno da se fond manageri slažu sa financijskim izvještajima i da su prihvatili jamstva, 👏👏👏🙌 boli ih uho….

Na pitanje u vezi arbitraže je li stigao dokument iz Washingtona i piše li dokle je Arbitražni sud išao: “Naravno da imam, ima i država i mi. Dobili smo sve, ali ne smijemo o tome govoriti jer je država zabranila. Oni nisu dali pa ne mogu o tome govoriti, ali je profesionalno napravljeno. RH je nekoliko puta tražila da se ne objavi dokument, a mi smo inzistirali da bude javan proces, ali moramo poštovati odluku suda.”

Ivica Todorić: Sve im se srušilo kao kula od karata! Sto posto dobivam i arbitražu

Nebitan je ivek on će se naplatiti, mediji ne spominju jamstva i milijarde koje je ramo priznao i napravio nepopravljivu štetu. Pisali su godinama gluposti i opravdavali cijeli slučaj, sada također ne spominju ljude koji su izgubili životne ušteđevine zbog nesposobnosti rame i čitavog tog procesa. IT spominje 5 milijardi duga koje su se mogle prodajem samo recimo leda pokriti. Katastrofa, slučaj će se završiti tako da će IT dobiti naknadu, slučaj će biti tajno i gotovo, mediji ne pišu ništa. Nema nas ovdje u ovoj priči… Cica mica gotova prica…

bbkk0000, 03.11.2023. u 19:23

Ako Ivica dobije spor mislim da je zapravo svima otvoren put , i koji jesu i nisu tužili..

Doći će Vam Plenki osobno vratiti novce i ispričati se zbog greške. Jer tako to inače tako ide, to je praksa. Pogotovo za one koji ne tuže jer im se neda.

Jel ima netko od malih dioničara da je tužio državu i ako je preko kojeg odvjetnika??

Naravno da ima malih dioničara koji su tužili državu. Rok za tužbu je bio 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe, dakle do 18. listopada 2021. Odvjetnik vam više ne treba, jer je zakonski rok za tužbu prošao.

Nisam tužio.

350 komada LEDO.

i mirno spavam, radije prebolim u trenu, nego da se mučim po sudovima, na meni svi ( od mene svi ) super žive i rastežu parnicu, a ja čekam ? Koga , što… u ovoj državi , od ove države , nema prava mi pravde .

Ako neprijatelja ne možeš pobijediti, pridruži mu se . Lakše ću zamračiti taj iznos, pa nek oni mene tuže.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Paulie, 07.11.2023. u 11:34

Naravno da ima malih dioničara koji su tužili državu. Rok za tužbu je bio 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe, dakle do 18. listopada 2021. Odvjetnik vam više ne treba, jer je zakonski rok za tužbu prošao.

Možda je vaša konstatacija točna, ali ukoliko udruga manjinskih dioničara Agrokora još postoji i nije ugašena i već je poduzela sve potrebne pravne radnje te pokrenula tužbu prije 2021. godine, ne bi trebalo biti zastare na tužbu. To je ključno kako bi se osiguralo da se pravda postigne za sve dioničare koji su pretrpjeli gubitke. Iako udruga manjinskih dioničara tradicionalno zastupa interese svojih članova, to ne bi trebala ograničavati na samo članove. Odluke i akcije udruge trebale bi uvijek imati na umu interese svih dioničara tvrtke. Na kraju, zajednički interes svih dioničara je postizanje pravednog rješenja, bez obzira na članstvo u udruzi. Postizanje takvog rješenja moglo bi rezultirati podjelom dobitaka pravnih radnji udruge sa svim dioničarima koji su pretrpjeli gubitke. To bi svakako bila najpoštenija i najkorisnija opcija za sve dioničare koji dijele istu borbu za postizanje pravde u situacijama poput ove.

Možda netko tko je bio na skupštini Udruge manjinskih dioničara KONCERNA AGROKOR, održanoj 15. lipnja. 2023. u 12 sati u sjedištu udruge, Ulica grada Vukovara 74, Zagreb, pa zna nešto više? Možda griješim, ali nadam se da sam u pravu.

Evo danas već skoro ništa o Agrokoru. Da nebi opet sve pod tepih. Pišite barem na forumu.

NEŠ UDRUGE….

nisu poslali nikakav poziv, a da i pošalju ,makar na e-mail neki info, čisto da znamo da su  ( smo ) živi…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment

Sučević o Agrokoru: Presnažna reakcija ljudi koji se ne razumiju u poslovanje

Igor Martinović, prof. Pravnog fakulteta u Rijeci

Profesor prava o slučaju Agrokor: DORH se nakon svega treba dobro pogledati u ogledalo

Dostupno na web stranici ICSID-a

Odluka o prigovoru nadležnosti unutar EU (31. listopada 2023.)

https://icsid.worldbank.org/cases/case-database/case-detail?CaseNo=ARB/20/6

Profesor prava o slučaju Agrokor: DORH se nakon svega treba dobro pogledati u ogledalo

Prof kaze zastara ne prije 20 god zbog specifičnosti slučaja…..

drukeri na ignore: bisakovi, serislav,, neumoran, https://www.youtube.com/watch?v=VKlf7Llcl5U&list=LLzzxP81UKsk5js-Yy0dtuHw&index=79

New Report

Close