Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li itko ovdje, dobronamjeran naravno, moze napisati, prepisati , dati neke linkove/izvore o cijeloj kronologiji slucaja Agrokor. Takodjer me zanima vase misljenje o Agrokoru, zasto smije/ne smije bankrotirat, koja je njegova vaznost za cijelokupno gospodarstvo, itd.

ja bih to jednostavno preveo kao Ruska okupacija u 26 slika, pogledajte samo gdje su sve već stvorili uporišta, čime i kolikim kapitalom su već ovladali, ako se dočepaju INE, PTKM, LKPC, građevine, a što im više treba, malo Jadrana za odmor, pa nije Vučić Plenkiju poklonio slučajno baš čokoladu Galeb, ma kakve oni imaju veze s galebovima, osim nostalgije za bivšom državom, gdje smo imali zajedničko more, a ovaj kaže; Nema problema, pojesti ću je, a onaj se smješka i misli, samo jedi, i ja ću jednu sebi ponijeti u Karlobag

Ne želim prejudicirati ništa, a kamoli ishod ove aktualne te tzv. RH drame da ne kažem možebitne zalosne sapunice za gro gradjanina lijepe naše …ali budite mudri , jer naime aktualni Ustav RH je više nego jasan… https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske
shodno navedenome tko god odnosno bilo koji državljanin RH, mislio da će mu novi Lex Agrokor Zakon uskratiti bilo kakva prava iz Ustava, a koji je nota bene, uvijek iznad bilo kojeg Zakona, a koji nije možda usvojen u skladu sa Ustavom…. će možda zbog novog lex agrokor zakona, možda imati: manja primanja zbog možda budućih većih poreza (dijela ili svih istih) , možda manje mirovine, manje socijalne te ine ili sl naknade, veće prireze, … ostati bez posla… može od Ustavnog Suda po svom građanskom pravu zatražiti ocjenu ustavnosti novog tzv. Lex Agro Zakona…
sve prethodno je samo moje mišljenje… tj. ako osobno možda budem negativno involviran u svezi predmetnog, znat ću zatražit te osigurat moja prava … po osnovi Ustava RH…jeli je zakonodavac )(naš ovlašteni predstavnik, a koji je dobio zadnji mandat većine građana RH da isključivo dijelujue u interesu svih građana RH ) razmišljao o takvim ishodima, možda budućih pojedinih zahtjeva ocjene ustavnosti, od bilo koje strane … te da bi takvi ev. zahtjevi ocjene ustavnosti predmetnog… moglo otežati i to više nego dugoročno, možda pozitivno riješenje, predmetne te aktualno negativne gospodarske situacije u RH … i to zbog koga ili čega …?
Lp

Za donošenje odluke od ustavnosti npr. Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece trebalo je 26 godina. Pa probajte i vi;)

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Problem br.1.riješen
Banke unose svježi keš.Računi moraju biti deblokirani da bi radnici dobili plaće do 15.Možda se bude i kasnilo koji dan,ali ako plaće sjednu jedan dan ranije …to bio mrak,ne TaritašTekuća likvidnost postignuta.Kotač se pokreće.

Svi vjerovnici u redu ćekaju barem 15 mjeseci da bi naplatili svoja potraživanja.
Problem br.2.dobavljači koji prijete da više neće davati robu,više nisu problem Neka je nose na smetište ili će za nju
dobiti novac u roku od 30 dana.Pa to je najbolja ponuda u Hrvatskoj.
Naravno da bi HNB i HBOR trebale pomoći da dobavljaći prebrode trenutne financijske probleme.

Za početak odlićno.Drago mi je da sam u Todexu.

Dakle,sutra bi špinat mogao biti glavnas namirnica na ZSE,barem u Todexu.

Kapa do zemlje vladi Andreja Plenkovića i gospodinu Alvarezu III.Ma koji treći,to je Alvarez prvi.Ovakve ekspeditivnosti,kooerativnosti vlade,posljednjično i brzih rješenja nismo imali prilike doživjeti u
Hrvatskoj.Bravo za sve sudionike.
Početak vrlo optimističan,a optimizam se na burzi plaća.

Ovo sa radnom dozvolomI prijavom je takva svinjarija I pokuśaj bacanja klipova. koje im ne će proć , ! Da mi je znat iz koje kuhinje to dolazi?

Nevjerovatno. Koda preko ljeta zatrazimo kanader iz npr. Grcke i onda pilota zezamo sa radnom dozvolom.

??? – 2018 …
http://www.24sata.hr/news/ivanov-agrokor-je-u-bankrotu-s-prvom-dospjelom-obveznicom-519240?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Vecernji

Ovo sa radnom dozvolomI prijavom je takva svinjarija I pokuśaj bacanja klipova. koje im ne će proć , ! Da mi je znat iz koje kuhinje to dolazi?

Nevjerovatno. Koda preko ljeta zatrazimo kanader iz npr. Grcke i onda pilota zezamo sa radnom dozvolom.
[/quote]
U Eu nema radnih dozvola, ako imas državljanstvo države članice građanin si Unije i Osnivački ugovori Eu ti garantiraju slobodu kretanja i zapošljavanja u bilo kojoj drugoj članici.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prevelik-je-to-sustav-da-bi-samo-tako-propao-naci-ce-se-vec-neki-izlaz-1161567

U Eu nema radnih dozvola, ako imas državljanstvo države članice građanin si Unije i Osnivački ugovori Eu ti garantiraju slobodu kretanja i zapošljavanja u bilo kojoj drugoj članici.

Onda ocito nisi radio u velikoj britaniji a i nekim ostalim zemljama :)..
Trebaju ti itekako za neke zemlje jos uvjek.
al nije to poanta. mogao sam reci i izrael (posto smo i mi njima gasili).

Da li itko ovdje, dobronamjeran naravno, moze napisati, prepisati , dati neke linkove/izvore o cijeloj kronologiji slucaja Agrokor. Takodjer me zanima vase misljenje o Agrokoru, zasto smije/ne smije bankrotirat, koja je njegova vaznost za cijelokupno gospodarstvo, itd.

A ti si nekakav lijeni novinar ili istražuješ javno mijenje?
Evo, ja ti to sve dobronamjerno odradim za 500 kn.
Ako ti je puno, miš u ruke i start surfing. Svi su ti odgovori unatrag 40 stranica.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Onda ocito nisi radio u velikoj britaniji a i nekim ostalim zemljama :)..
Trebaju ti itekako za neke zemlje jos uvjek.
al nije to poanta. mogao sam reci i izrael (posto smo i mi njima gasili).
[/quote]
To su tzv. prijelazna razdoblja, koja su mogla neke države privremeno uredit, ali to je strogo određeno i na određeni period.
Kužim tezu, kao zovemo za pomoć pa kompliciramo, ali zasigurno su i piloti u Izraelu morali imati potrebne radne dozvole, valjane letačke dozvole i dozvole za polijetanje i slijetanje, ali ta je kontrola išla po “ubrzanom postupku”.

Mislim da sada sve prvenstveno ovisi o dobavljačima (uključujem i LEDO)

Po meni više ne smiju izigravati bu.DALE.

Lijepo neka traže novce za robu unaprijed, prije isporuke.

Kako će banke dati novce to neće biti problem.

Kako su se banke osigurale, ne vidim razloga da se ne osiguraju i dobavljači.

Po meni to bi bio glavni uvjet dobavljača, ako banke žele da Agrokor i dalje dobiva robu.

Ne vidim razloga ako je Vlada osigurala zakonom STRANE BANKE da se ne osiguraju i hrvatski dobavljači.

Nije mi jasno zbog čega to nije ušlo u zakon?

New Report

Close