Sve ce to trajati u nedogled.
Udruga malih dionicara vise ne postoji, tako da s te strane nema nade za nas.
Jedino onako pojedinačno pa da tu nekom nešto uspije ali to je jako teško i skupo.
S druge strane znaš koliko se je teško boriti protiv vjetrenjača ?
(Iz priče)
kaže g. Grubišić da se po njegovom mišljenju tu radi o legalnoj konfiskaciji privatne imovine. Osobno, ja bih g. Todoriću odmah 20% jer to očito nije nikakav problem 🙂
Ma ovo svakim danom sve vise izgleda kao slucaj Franak.
I tamo se pricalo da nemaju sanse.
Za udrugu bas nisam siguran sa ne postoji, ali ako su ovi odustali, moze se osnovati nova.
Kolega,dok se Vi odlucite tuziti(a morate sami) ,mislim,da ce proteci svi zastarni rokovi.
Vi,izgleda,nikako da shvatite da nikakve udruge nece niti mogu tuziti u necije ime u ovim potencijalnim sporovima!
Kolega Bisakovi,
cinjenica to sto govorite, ali ja, osobno, recimo, cekam tuzbu nekog teskasa prije moje, jer ne mogu – financijski – probijati put i postavljati presedane.
Stoga cekam da neki teskas koji ima novaca pokrene prvi tuzbu, pa ako je dobije, da ja mogu tuziti, naslanjajuci se na argumente iz te tuzbe.
Volio bih da je drugacije, ali naprosto nemam financijskog sredstva – konzultirao sam se s odvjetnikom, UKUPNE troskove tuzbe pretpostavljao je na 120.000 kn. A ja te novce (trenutno) nemam.
Dvije lustracije
“Naš program je korjenit i suštinski. Mi govorimo u promjenama u svim sferama društva. O pravosuđu bih osobno mogao govoriti satima, a ni tad vam ne bih uspio reći sve što želim, međutim, ono što se može sada reći jest to da želimo provesti takozvanu ‘financijsku lustraciju’ kojom želimo obuhvatiti period pretvorbe i privatizacije odnosno ‘pljačke i grabeži’ do danas gdje svako malo svjedočimo nesrazmjeru primanja i imovine visokih političkih dužnosnika. Želimo uvesti institut ovjere vlasništva po načelu ‘koliko toga si zaradio toliko možeš i imati’. Dakle imovina i prihodi moraju biti u srazmjeru, a sve ostalo biti će oduzeto. Slično možemo govoriti i o pretvorbi i privatizaciji. Dakle kupoprodajnim ugovorom određeno je da se određena firma mogla kupiti za 10 milijuna kuna, a uplaćeno je samo 10 % tog iznosa. U tom slučaju, vlasništvo nije sto postotno. Prema tome, ukoliko se ostatak iznosa ne podmiri u roku od 6 mjeseci, 90% vrijednosti se oduzima. Time bi se bavila agencija za oduzimanje otete imovine”, govori na Pero Kovačević i nastavlja:
“Istovremeno bi se provodila i takozvana ‘funkcijska lustracija’. Dakle, sve osobe koji rade recimo u odvjetništvu, sudstvu ili bilo kojim institucijama pravne države koje nisu djelovale i koje su učinile propuste činjenjem ili nečinjenjem i tako otvorile vrata pljački i grabežu morat će napustiti svoje funkcije. Dakle, dvije lustracije.
https://www.dnevno.hr/vijesti/desnica-se-okuplja-u-megablok-istaknuti-suverenist-otkriva-evo-sto-doista-planiramo-sa-skorom-1440268/
pronašao, sorry.
lp
Nema teme agrokor vec duze vrijeme… Cudno kako su svi sve zaboravili preko noći
Ali jos cudnije je za medije. I korona i potres su stare vijesti ali o najvećem lopovluku vise ni slova ni glasa…. Čudno
Ali jos cudnije je za medije. I korona i potres su stare vijesti ali o najvećem lopovluku vise ni slova ni glasa…. Čudno
Nisi vidio da se glavni urednici sastaju s Plenkijem da im da upute o čemu smiju pisati ??