nemoš virovat
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/krizni-direktor-agrokora-nema-radnu-dozvolu-20170406
bravo, bravo, bravo…nisam ovo očekivao ovako brzo
Čujte ljudi ja sam malo slab sa tim pravnim zavrzlamama i riječnikom i tumačenjima.
U principu principa, dakle nek mi neko potvrdi ali ono bar 90% sljedeće pitanje:
Jel se jamstva mogu il ne mogu aktivirati za Ledo,ZVZD itd…
Ako se aktivira zakon sva povezana društva su mirna do okončanja nagodbe a i nakon toga jer će se sva potraživanja, svih vjerovnika dogovoriti nagodbom pa onda i sama jamstva otpadaju. Drugo ZVZD, Ledo, JMNC su isto vjerovnici sa ne malim potraživanjima pa će i oni sudjelovati u dogovoru.
fedore, i kad se odblokiraju računi , kad zako stupi u djelo kao i dogovor , ne će biti nikakve prisilne naplate ! Valjda je to svima jasno.
“Mislim da sve pada u vodu ako se ne riješi situacija s dobavljačima, nema robe, nema prometa, nema zarade, nego svakim danom sve teža situacija.Ako se odblokiraju računi tko će spriječiti prislnu naplatu dobavljača, pa i oni moraju dati plaće svojim radnicima, malo mi je vjerojatno da će nastaviti davati robu ,a zaboraviti na dosadašnje neplaćene račune. Neki veći možda i hoće, ali mali jako teško, dakle potrebna je masna financijska injekcija. Ajmo reć da banke ufutraju dovoljnu količinu novca i dobavljači se naplate, mislim da za banke nema dovoljno mesa u Agrokoru da se do kraja naplate kroz vlasništvo nad firmama, tako da nisam siguran koliko to prolazi”
fedor19@
nažalost vrlo izgledno da ne prolazi.
dobavljači će dobiti ponudu koju ako odbiju dobar dio njih će snosit još teže posljedice nego da pristanu.
nudi im se da im se nova roba plati u roku 30 dana a već isporučeno?
tek kada se dubinski snimi prava situacija a za to će trebati tjedni ako ne i mjeseci s obzirom na gazdinu” kreativnost” ,tek tada se može tražiti model isplate starog.
tu su moguće razne kombinacije,kombinacije bez kraja.
na žalost ima onih koji to ne mogu čekati jer jednostavno ne mogu.
za njih treba naći neko rješenje ali tu se dolazi do gordijskog čvora jer tko će tu odlučiti kome nešto platiti a kome ne,kome treba više a kome manje,a treba svima?
znam samo da će nedogovorom,neprihvačanjem svi izgubiti najviše.
pri tome ne ulazim u pravednost i poštenje bilo kakvog rješenja ali ću reći: nevinih nema.
zašto?
jer nisu evoluirali i jer su trpili i time podržavali bolestan sistem a da nisu tražili druge kanale distribucije već i danas prioritento ovise o istom.
da,znaju to i banke i zato ih još više pritišću.
velika i skupa škola za sve.
dobro došli u kapitalizam u kojem nema besplatnog ručka i svaka se škola plaća.
mudri će naučeno naplatti nekome u budućnosti.
i mi ovdje na marketu svakodnevno učimo i plačamo školu ili možda griješim?
dobro je kolega serislav@ detektirao
patimo od nasljeđa socijalističkog sindroma.
mi bi kapitalizam dok zarađujemo profite ali bi i državni socijalizam kada ne zarađujemo.
e moj dancerski narode….
svakodnevna evolucija i možda jednog dana…
i pamet u glavu jer alternativa je izumiranje ili pinklec na rame ali tamo čeka transparent “ako niste u stanju evoluirati bolje da niste niti dolazili”
bio,iskusio,zaradio,zahvalio…
svakome bi preporučio da zna bolje cijeniti ovo ovdje.
za Agrokor
I kako misliš da mogu “čerečiti” samo njegovu imovinu, čiju bi trebali?
A kako će to čerečenje utjecati na cijene dionica jasno je ko dan.
Ja to tupim cijelo vrijeme, a ti pričaš o šišanju dokapitalizaciji razvodnjavanju…
A zašto bi čerečenje gazdinog djela utjecalo na cijenu dionice ?
Također sutra očekujem mirniji dan i onda sljedeći tjedan nastavak krvarenja, iako nešto sporijim tempom.
Ovdje će se krvariti još mjesecima dok se ne počne raspetljavati situacija
Iskreno bez ljutnje želim ti dati dobronamjeran savjet. Čitajući tvoje postove moj savjet ti je da se držiš oročene štednje.
[/quote]
Niti si iskren, a još manje dobronamjeran i osim što si bezobrazan, ali to je česta odlika stanovnika ovih prostora pa ti ne zamjeram još se praviš pametan baš kao pravi balkanjeros.
Naravno da će se krvariti još mjesecima ne mora čovjek biti stručnjak poput tebe da bi to vidio s obzirom da se u ovoj situaciji ne nazire ništa dobro, niti na horizontu.
Kako god da bude jedno je sigurno, mali će popušiti.
Zašto bi čečerenje kokošarovog dijela utjecalo na cijenu?
Zato što će ti isti koji će čečeriti postati većinski vlasnici i moći raditi što hoće, a oni imaju malo drugačije prioritete i vremenske horizonte ulaganja od malih dioničara, također je bitna stvar da su po svemu sudeći dugovi veći od imovine, to ti valjda ne trebam objašnjavati što znači za cijenu dionice i kakvi će se tu marifetluci morati izvoditi.
Da ne spominjem da će se zakoni donositi kako će bankari tražiti ( evo i u Lex Kokošaru su oni ispred dobavljača), siguran sam da će banke biti iznimno obazrive prema malim dioničarima te im podrediti svoje interese.
bravo, bravo, bravo…nisam ovo očekivao ovako brzo
da se nadovežem
http://hr.n1info.com/a189730/Vijesti/Todoric-ce-vec-sutra-traziti-aktivaciju-lex-Agrokora.html
više akcije nego nego u onoj filmskoj seriji “24 sata”
Ovo je nešto, zakon i ovaj Alvarez.
Al ljudi ali, to je početak priče tek. Na što će se naići…
Cijena je pokazati da će Todex malo oživiti i onda opet na nos dolje kad izleti kakav kostur,istraga, fin. prevara i slično.
znači spašavamo državu radom na crno, ajoj, sutra će morati odletjeti iz Rvatske, jer ako ga inspektori safataju, uzest će mu više nego zaradi
Ovo sa radnom dozvolomI prijavom je takva svinjarija I pokuśaj bacanja klipova. koje im ne će proć , ! Da mi je znat iz koje kuhinje to dolazi?
Nikakvu radnu dozvolu ne mora imat. Ako firma ima podružnicu u Eu, pružanjem usluge u drugoj državi Eu aktivira se Eu pravo i može bez problema pružati usluge u drugoj državi jer ga štiti temeljna sloboda iz Ugovora – sloboda pružanja usluga.