Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ekipa, kako vam zvuči teorija iznesena danas na dnevniku Nova Tv, da se Alvarez može spakirati kad vlada imenuje povjerenika?

..Lex A. podrazumijeva raspuštanje Uprave i Nadzornog te sva vlast prelazi u ruke Povjerenika.

Osobno bih volio da Alvarez ostane jer mislim da bi njemu ljudi više vjerovali nego bilo kome kojeg je izabrala politika.

Čujte ljudi ja sam malo slab sa tim pravnim zavrzlamama i riječnikom i tumačenjima.

U principu principa, dakle nek mi neko potvrdi ali ono bar 90% sljedeće pitanje:
Jel se jamstva mogu il ne mogu aktivirati za Ledo,ZVZD itd…

@ Skaro Naravno da se mogu aktivirati zašto se ne bi mogla. Čisto sumnjam da je u slučaju spora sa bankama nadležan općinski sud u Zagrebu

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Kako se meni sve vise cini lex agrokor je neizbjezan, banke nece dat lovu jer nemaju sigurnost za tu novu lovu, jedino im lex agrokor moze dat tu sigurnost da ce bit u prvom redu naplate, a davat lovu, a da na vratima cekaju miljarde na naplati je popilicno riskantno.Ne znam taj standstill se sve manje spominje od dobavljaca i banaka

Ignore : renči

Kako se meni sve vise cini lex agrokor je neizbjezan, banke nece dat lovu jer nemaju sigurnost za tu novu lovu, jedino im lex agrokor moze dat tu sigurnost da ce bit u prvom redu naplate, a davat lovu, a da na vratima cekaju miljarde na naplati je popilicno riskantno. Ne znam taj standstill se sve manje spominje od dobavljaca i banaka

Zašto bi se standstill aranžman kosio sa Lex Agrokorom jedan i drugi predviđaju zamrzavanje otplata dugovanja na neko vrijeme i dostavu robe

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

koji je rezime nakon današnjeg dana?
smo pametniji,mudriji ili?

1. imamo zakonlex T. kakav je da je zakon je zar ne?
imamo li mi ijedan dobar zakon u ovoj državi a da u praksi funkcionira? + mnogi su se i dorađivali.
znači niti ovaj nije savršen ali je zakon a ne kaže se bez vraga da je loš zakon bolji od nikakvog?
2.imamo novog upravitelja koji djeluje kako djeluje,nekima super a nekima još i ne tako super.
činjenica je da je drugi radni dan na svom radnom mjestu a iza sebe ima odrađena “čuda” po meni.
a)sastanak sa vladom na njegov zahtjev ,gdje je dao izgledno instrukcije u kojem smjeru bi trebao ići zakon da bi bio prihvatljiv.bravo za njega za pravovremenu reakciju a bravo i za one koji su uvažili sugestije do potrebne razine. jer je to bio temelj za:
b)drugi dan ima sastanak sa vjerovnicima koji potvrđuju namjeru da upumpaju hrpu sveže likvidnost.

propuštm li ja nešto ili je ovo menagment razina uspješnosti sa kojom se još u praksi nismo sreli?
ovim tempom ako nastavi za tjedan dana će rješiti što mi nismo niti za 3 mj a izgledno nebi niti za 3 godine ili nikad.
sve što imam za reći:
meksikanca za premijera vlade da nas izvuče iz ovog gliba.
ovo će nam izgledno biti povijesna škola da shvatimo tko smo i kakvi smo i što bi za nas bilo najbolje.
možda i griješim,nebi bilo….

3. što možemo očekivati od sutrašnjeg dana?
ljetvica je visoko podignuta ali nemam sumnje da on to može nadmašiti.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Todorić će već sutra tražiti aktivaciju “lex Agrokora”?

Mislim da sve pada u vodu ako se ne riješi situacija s dobavljačima, nema robe, nema prometa, nema zarade, nego svakim danom sve teža situacija.Ako se odblokiraju računi tko će spriječiti prislnu naplatu dobavljača, pa i oni moraju dati plaće svojim radnicima, malo mi je vjerojatno da će nastaviti davati robu ,a zaboraviti na dosadašnje neplaćene račune. Neki veći možda i hoće, ali mali jako teško, dakle potrebna je masna financijska injekcija. Ajmo reć da banke ufutraju dovoljnu količinu novca i dobavljači se naplate, mislim da za banke nema dovoljno mesa u Agrokoru da se do kraja naplate kroz vlasništvo nad firmama, tako da nisam siguran koliko to prolazi.

Zašto bi se standstill aranžman kosio sa Lex Agrokorom jedan i drugi predviđaju zamrzavanje otplata dugovanja na neko vrijeme i dostavu robe

A tko u standstill aranzmanu kad istekne trajanje standstill aranzmana bankama jamci za lovu koju su ulupali za likvidnost

Ignore : renči

@fedor19

A tko bi bio taj tko će stavit lovu?Banke…Nema šanse pa tu miljardica eura ode dok si reko keks..
A mesa, pa nema ni kosti za juhu!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Mario44

Pa to i govorim, zamisli scenario da su neki OPG-ovi naplaćeni 100% i još uvjetuju za novu robu odgodu naplate od recimo 30 dana, a banke izvukle tipa 25%, a 75% moraju otpisati?! Mislim da nema šanse

@ StatusQuo Tko jamči ? Nitko i svatko (Ledo,Jamnica….tu smo di jesmo zbog jamstava) . Gledaj banke ovdje ne žele upucati lovu, ali moraju. Znači upucam još 150 miliona da bih probao spasiti 2 milijarde. Pa ne spašavaju banke Agrokor zbog altruizma

New Report

Close