Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prijedlog zakona Lex.A zakon u privitku

Članak 43 stavak 5
– prenijeti dio ili svu imovinu dužnika na jednu ili više već postojećih osoba ili
osoba koje će tek biti osnovane, uz isključenje primjene općeg pravila o
pristupanju dugu u slučaju preuzimanja neke imovinske cjeline iz zakona kojim
se uređuju obvezni odnosi i o dužnosti davanja izjave o nepostojanju dugovanja
iz zakona kojim se uređuje postupak u sudskom registru;
– ostaviti dužniku svu imovinu ili dio njegove imovine radi nastavljanja poslovanja
dužnika;
– dužnika pripojiti drugoj osobi ili spojiti s jednom ili više osoba;
– prodati svu imovinu ili dio imovine dužnika, raspodijeliti svu imovinu ili dio
imovine dužnika između vjerovnika;
– smanjiti ili odgoditi isplatu obveza dužnika;
– obveze dužnika pretvoriti u kredit ili zajam odnosno temeljni kapital dužnika ili
nekih od njegovih ovisnih društava odnosno u kapital novoosnovanih društava;
– preuzeti jamstvo ili dati drugo osiguranje za ispunjenje obveza dužnika;
– urediti odgovornost dužnika nakon nagodbe.

Članak 43 stavak 20

(20) Stjecatelji dionica dužnika ili njegovih ovisnih društava sukladno nagodbi nisu obvezni
objaviti ponudu za preuzimanje sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Dakle zdravo seljački govoreći u zakonu se uvijek spominje imovina dužnika nikakva dokapitalizacija razvodnjavanje Dakle mogu čerečiti gazdin dio ali ne ni naš udio u poduzeću.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

kad sam rekao da nisam unutra…..

to nikako ne znaci da necu uskoro biti.

ali tek kad poispadaju svi kosturi iz ormara.

rano je jos.

Narodne novine objavile Lex Agrokor, sutra stupa na snagu

Članak 43 stavak 5
– prenijeti dio ili svu imovinu dužnika na jednu ili više već postojećih osoba ili
– ostaviti dužniku svu imovinu ili dio njegove imovine radi nastavljanja poslovanja
dužnika;
– prodati svu imovinu ili dio imovine dužnika, raspodijeliti svu imovinu ili dio
– obveze dužnika pretvoriti u kredit ili zajam odnosno temeljni kapital dužnika ili

Članak 43 stavak 20

(20) Stjecatelji dionica dužnika ili njegovih ovisnih društava sukladno nagodbi nisu obvezni
objaviti ponudu za preuzimanje sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Dakle zdravo seljački govoreći u zakonu se uvijek spominje imovina dužnika nikakva dokapitalizacija razvodnjavanje Dakle mogu čerečiti gazdin dio ali ne ni naš udio u poduzeću.

A što bi se spominjali mali kad se zna za koga je pisan ovaj zakon.
I kako misliš da mogu “čerečiti” samo njegovu imovinu, čiju bi trebali?
A kako će to čerečenje utjecati na cijene dionica jasno je ko dan.
Također sutra očekujem mirniji dan i onda sljedeći tjedan nastavak krvarenja, iako nešto sporijim tempom.

100% sam u cashu i mislim da ću se nakon nekih cca. 7 god povući sa ZSEa jer ovo stvarno više nema smisla, ne možemo se tako igrati, a Svijet je veliko mjesto.
Sve u svemu nešto sam i zaradio, ali i neizmjerno puno naučio.
Onima koji ostaju želim svako dobro.

Članak 43 stavak 5
dužnika;

Članak 43 stavak 20

Svi su duzni,svi dionicari drustva,ako je drustvo preuzelo obaveze u ime vlasnika(citaj dionicara)!
Dakle i vi ,ako ste dionicar,ste u slicnom polozaju kao Gazda(samo sto imate manje,pa manje mozete i izgubiti)!

Znaci ovako:
– dogovora s dobavljacima nema, prestaju s isporukama,
– izvidi protiv Tode,
– Toda treba aktivirati Lex da se deblokiraju racuni ruskim novcem.
Pa to je luda kuca!!!
Znaci svi su na milosti covjeka koji je sluzbeno osumnjicen?!?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Tomo
7
To sam procitao u nasim medijima!
Ako je tocno,sve je moguce,a posebno promjena vlasnicke strukture!
Moguce je da Banke "udu u vlasnistvo",a mozda i neki (veliki)dobavljaci ili cak da se sva potrazivanja
pretvore u dionice!

Kad nema novca, dobiju se dionice. Tako je bilo i s Pevecom.

@Tomo
7
To sam procitao u nasim medijima!
Ako je tocno,sve je moguce,a posebno promjena vlasnicke strukture!
Moguce je da Banke "udu u vlasnistvo",a mozda i neki (veliki)dobavljaci ili cak da se sva potrazivanja
pretvore u dionice!

Kad nema novca, dobiju se dionice. Tako je bilo i s Pevecom.

[/quote]

Dobit će dionice…AGROKOROVE

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_04_32_707.html

Procitajte zakon.
Meni uopce nije jasno o cemu vi raspravljate. Pa to su sve nebitne stvari!
Najbitnije je da je doslo do stanja potpune paralize. Ceka se milost osumnjicenog krimosa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A što bi se spominjali mali kad se zna za koga je pisan ovaj zakon.

za Agrokor

I kako misliš da mogu “čerečiti” samo njegovu imovinu, čiju bi trebali?
A kako će to čerečenje utjecati na cijene dionica jasno je ko dan.

Ja to tupim cijelo vrijeme, a ti pričaš o šišanju dokapitalizaciji razvodnjavanju…
A zašto bi čerečenje gazdinog djela utjecalo na cijenu dionice ?

Također sutra očekujem mirniji dan i onda sljedeći tjedan nastavak krvarenja, iako nešto sporijim tempom.

Ovdje će se krvariti još mjesecima dok se ne počne raspetljavati situacija

100% sam u cashu i mislim da ću se nakon nekih cca. 7 god povući sa ZSEa jer ovo stvarno više nema smisla, ne možemo se tako igrati, a Svijet je veliko mjesto.
Sve u svemu nešto sam i zaradio, ali i neizmjerno puno naučio.
Onima koji ostaju želim svako dobro.

Iskreno bez ljutnje želim ti dati dobronamjeran savjet. Čitajući tvoje postove moj savjet ti je da se držiš oročene štednje.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Znaci sad je zakon donesen, i odjednom BUM ZID. Bez Tode nista. Ako dobavljaci u roku od sutra ne pristanu na uvjete banaka i Tode na burzi nece ostati ni kamen na kamenu. Tako da to je jedan moment.
Drugi moment je da od ponedjeljka ce ljudi u firmama pitati za place. E tu im treba reci da placa nema jer gazda nije pokrenuo Lex. Pa ih treba poslati prema Kulmeru da ga pitaju za zdravlje.
Tad zavrsava vrijeme papirnatog nadmudrivanja i pocinje fizicka ulica.

Ajmo ne dramatizirati pretjerano, barem ne što se tiče ulice. Ovdje su, bogu fala, radnici znali raditi bez plaće ako treba i godinu-dvije, sjetimo se Diokija. I sad će odjednom svi na ulice, prodavačice za tenkove, ajte molim vas.

New Report

Close