Zakon izglasan, banke pristale na upumpavanje novog novca, jer će biti zaštićene, dobavljači će nastaviti normalno isporučivati robu.
Znači normalizacija poslovanja je napokon tu?
Ovdje će tek slijediti raspetljavanje,razvodnjavanje a vjerovatno i żešće šišanje malih dioničara?
I ja sam sve više uvjeren u to. Rastrejznio sam se i otvorio oči.
Neće oni ugasiti firme, ne ne, to bankama ne odgovara. Tada nema više ništa.
Oni mogu se jedino naplatiti ako uđu u vlas. strukturu (dakle razrijede male) i takve ih sve u globalu prodaju ili što ja znam. D to equity swap ja brijem ide 100% i to najviše na Ledolomcu.
Scenarij da skinu jamstva i prodaju ledo za neki keš… Hoće al samo kada ga budu banke imali ugrubo 75%(50% od leda i 25% novih koji će dobit swapom).
Razmislite, tko je zadnji u naplati nakon likvidacije firme i svih tih priča…. Pa dioničari. Najveći rizik uvijek su dionice. Prvo idu dobavljači i radnici pa država pa obveznice pa onda dioničari. ispravite me ako sam u krivu.
[/quote]
Slazem se i o tome sam vec pisao kao gotovo izglednom scenariju gdje ce najvise izgubiti postojeci dionicari!
Pa je li vi ozbiljno mislite da je stala proizvodnja u Podravci , Vindiji , ….!!?? Mislite da se Ledo ne priprema za sezonu , da su prestali proizvodit sladolede !!?? Mislite da je sve stalo , da niko ništa ne kupuje i prodaje !!?? Pa nije se zemlja stala vrtit !! Pobogu, nije život stao!
Naravno da ne,ali….a jel vi stvarno mislite da kada se svi dogovore da ce dugovi i problemi nestati sami od sebe preko noci?…..da se trzisni udio konzuma moze vratiti sam od sebe za dan,dva?….da lova koju su popusili ili koju ce popusit nece nikoga od njih ugroziti?…..da je dobro vjerovat u bajke?…itd.itd.it.itd……
Neće nestati preko noći, ali i cijene dionica su pale 50%, tako da je ovo odličan početak stajanja na loptu i kretanja prema bolje.
Po “Lex Agrokoru” onaj tko stekne preko 25% dionica za vrijeme trajanja Zakona ,nije obvezan podnijeti Javnu ponudu preostalim dionicarima!!!
Takoder banke koje kreditiraju Agrokor sada, imaju prvenstvo namirenja!!!
@Tomo 7
To sam procitao u nasim medijima!
Ako je tocno,sve je moguce,a posebno promjena vlasnicke strukture!
Moguce je da Banke “udu u vlasnistvo”,a mozda i neki (veliki)dobavljaci ili cak da se sva potrazivanja
pretvore u dionice!
nisam unutra ni u jednoj sastavnici a nisam ni bio u lijepoj nasoj zadnjih par dana.
sta se ovdje dogadja?
@Jubito thanks ne treba. hvala na ponudi.
aj procitat cu sam ali na preskokice 🙂
Po "Lex Agrokoru" onaj tko stekne preko 25% dionica za vrijeme trajanja Zakona ,nije obvezan podnijeti Javnu ponudu preostalim dionicarima!!!
Takoder banke koje kreditiraju Agrokor sada, imaju prvenstvo namirenja!!!
Iz ovoga je moguće zaključiti da će dionice Leda, Zvijezde, Belja ….na split i kupovina istih za trećinu ili manju cijenu. Logično je da se onda vlasnik Agrokora za to pobrinuo kako bi ostao u udjelu vlasništva, ali bez Agrokora, na ime.