Posejdon,
Ne sprdam se ja cjelokupnim slucajem jer bi to znacilo da se sprdam sam sa sobom jer sam sigurno u top 5% po visini novca koji sam tu spusio. Nego se sprdam s konkretnim argumentima koje ti i drugi navodite..
“medjunarodni skandal”, “kolakusic ce na pomoci”, “svi to vani prate”, “dorh ce to pohapsit samo da netko drugi dodje na vlast”..To je tolko naivno da se s tim jedino i moze sprdati. Ako sam spusio pare pa ne ocuekujes valjda da jos i sam sebe zavaravam s glupostima?
Opet ponavlja, jedina sansa je tu nas sud sa nekom ludom odlukom ili na kraju strasbourg. I to prilicno mala.
Sve drugo zaboravite.
Malo razmišljanje na glas pošto tu politika puno igra…
Gledam kako stvari stoje jedino Škoro ozbiljno puše za vratom SDP-u i HDZ-u sad si razmišljam ako damo glas Kolakušiću i on ne pobjedi u drugom krugu su Kolinda i Milanović.
Da li bi ipak ispravno bilo glasati za Škoru i razj.. . ovu mafiju.
Bojim se da je igra tako postavljena da bez mašinerije nema ništa, a bojim se da se glasovi rasipaju, a time samo veliki dobicaju.
Da li sam u krivu?
[/q
Ja slično razmišljam. Za moj ukus u početku niti jedan kandat nije zadovoljavo kriterije. Mislim da ako se ne razarčunamo sa komunizmom i ne otvorimo arhive nema nam uspješnog sutra na kraći period. Politika i pravosuđe mislim da baš ti reciklirani komunisti,jugozomobidi,njihovi apologeti i suradnici drže Hrvatsku gdje je kroz institucije. Škoro traži da se otvore arhive, to je jedni put. Jučer je gostovao Gordon Malić kod Ace Stankovića na temu serije dokumentaraca koju je napravio o Tuđmanu. Malić se suprostavio svemu i cijeloj liniji na kojoj je pisao do sada i dao je Tuđmanu opravdanje za većinu toga. Stanković je pozelenio. Znaimljivo niti jedan portal nije prnio ništa što je Malić rekao. Ipak se stvari mjenjaju i to jako. Traži se budnost, biti će još pokušaja maipulacije. ali ipak se kreće naprijed
@ Dunlop
Slažem se potpuno – oni koji očekuju nekakvu pomoć od predsjednika (budućeg), stvarno su naivni.
Moj direktni gubitak na dionicama kompanija iz sustava agrokor nije velik. I s tim sam se pomirio.
Ali, zapita li se netko koliko su indirektni gubici koje smo svi mi ostvarili na burzi zbog skoro 2-godišnjeg mrcvarenja?
Koliko je ono pao CROBEX od početka slučaja agrokor početkom 2017., pa do nagodbe u ljeto 2018.?
Da ne provjeravam – 500 bodova?
I to u vrijeme dok je na stranim burzama bila cvjetna medna livada, sve je raslo i bujalo, sve je mirisalo.
E, kad to uključimo u formulu – i ja sam izgubio puno. I direktno na svom portfelju, i indirektno kroz ulaganja u otvorene investicijske fondove, uključujući mirovinske.
Ali, zapita li se netko koliko su indirektni gubici koje smo svi mi ostvarili na burzi zbog skoro 2-godišnjeg mrcvarenja?
Koliko je ono pao CROBEX od početka slučaja agrokor početkom 2017., pa do nagodbe u ljeto 2018.?
Eh, kad bi jos tako razmisljao spusio sam jos nekoliko puta vise. Zbog te tuzbe za belje sam sve trpao tamo i godinama mi je bilo zarobljeno a sigurno bih dosta toga stavio u turiste koji su tih godina vristali da su podcjenjeni. Na kraju pushing na tuzbi, pa TOTALNI pushing na ovom lopovluku prvo od Todorica pa jos i ta nagodba koja nas ostavlja sa nulom a i dobitak na turistima naravno nula.
Al jedno je znati “ne sva jaja u jednu kosaru” a drugo je othrvati se pohlepi. Sad ipak moram promjeniti strategiju iako ne mogu reci da sam naucio nesto sta nisam znao nego jednostavno u nekim godinama nemas vise zelju za takvim rizikom.
Kolegice Ledica, pa to je izvanredna vijest. Dugo već čekam što se događa s time.
Ono što je posebno zanimljivo je da Jurova u odgovoru na zastupničko pitanje otkriva i da Komisija analizira posljedice nagodbe u Agrokoru, posljedice odluke hrvatskih sudova da odbiju žalbe vjerovnika nezadovoljnih tom nagodbom, ali i proces implementacije nagodbe.
ovo je članak iz veljače, to je već pa stara vijest .
Osim sto je vijest stara gotovo godinu dana,trebalo bi napomenuti da EK nema nikakve stvarne ovlasti osim davanja politickog misljenja,a ni ona,koliko je meni poznato,nije dala negativno misljenje.
@Zlatko
Slažem se potpuno – oni koji očekuju nekakvu pomoć od predsjednika (budućeg), stvarno su naivni.
Direktnu ne, ali indirektnu da. Nema tu ništa naivno. Treba se pokušati promijeniti ovakvo stanje (pravno) da bi se ovakve stvari u budućnosti rješavale pravedno. I da se u ovakvim situacijama možeš žaliti i pokretati sudske postupke ako smatraš da si oštećen.
ovo je članak iz veljače, to je već pa stara vijest .
Vijest je stara , ali još uvijek aktualna jer Vera Jurova i Komisija za pravosuđe još rade na predmetu i nisu donijeli nikakvu odluku.
Rok je bio godinu dana , ali to je samo instruktivni rok .
Pogledajte knjige dioničara Leda , Jamnice , pogotovo prvih deset ili petnaest dioničara….sve pravne osobe ..banke ,fondovi ,skrbnički računi pa će vam biti jasnije da se mnogi od njih nisu pomirili s gubitkom i pokušavaju na međunarodnom planu nešto poduzeti kad su već isključeni kao stranke postupka u HR.
I nije točno da odluka ili mišljenje Europske komisije ne bi imalo nikakvog utjecaja na provedeni postupak.
I packe su odgojna mjera.
A može se inicirati postupak protiv države RH pred Sudom pravde u Luxembourgu.
Malo razmišljanje na glas pošto tu politika puno igra…
Gledam kako stvari stoje jedino Škoro ozbiljno puše za vratom SDP-u i HDZ-u sad si razmišljam ako damo glas Kolakušiću i on ne pobjedi u drugom krugu su Kolinda i Milanović.
Da li bi ipak ispravno bilo glasati za Škoru i razj.. . ovu mafiju.
Bojim se da je igra tako postavljena da bez mašinerije nema ništa, a bojim se da se glasovi rasipaju, a time samo veliki dobicaju.
Da li sam u krivu?
Da, Škoro će raz…. mafiju 🙂 Jedino što bi Škoro napravio je na svoje ime proknjižio nešto hektara i dodijelio si nekoliko koncesija 🙂