Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Novi

Kakva je to onda “kolektivna” tužba ako “kolektiv” nije bio jedinstven, svaki član 100% identičan?
Samo logično razmišljam…
U stvari mislim da si ovime potvrdio sve moje sumnje….

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@Zlatek
A kako ćeš znati kada je neki pojedinac podignuo kredit, kod koga, namjenu kredita, konverzija ili ne, koliko je preplatio, itd..? Pa to se normalno mora utvrditi u svakom pojedinačnom postupku. I onda ako su ispunjeni uvjeti treba se po pitanju ništetnosti valute i promjenjive kamatne poštivati kolektivna.Druga pitanja ostaju otvorena (osim pravnog interesa gdje je VSRH također rekao svoj stav).
To je bio “kolektiv” koji je uzeo kod točno 8 određenih banaka potrošačke kredite, i to u razdoblju točno navedenom za svaku od njih ( 2004. -2008.) i u valuti franak (iako neki smatraju da bi se mogla primijeniti i na EUR i KN kredite). Eto, takav je to “kolektiv”.

Zato jer u Agrokoru puno jednostavnije, svima je nestala lova na isti način.

@Zlatek

A kako ćeš znati kada je neki pojedinac podignuo kredit, kod koga, namjenu kredita, konverzija ili ne, koliko je preplatio, itd..? Pa to se normalno mora utvrditi u svakom pojedinačnom postupku. I onda ako su ispunjeni uvjeti treba se po pitanju ništetnosti valute i promjenjive kamatne poštivati kolektivna.Druga pitanja ostaju otvorena (osim pravnog interesa gdje je VSRH također rekao svoj stav).
To je bio "kolektiv" koji je uzeo kod točno 8 određenih banaka potrošačke kredite, i to u razdoblju točno navedenom za svaku od njih ( 2004. -2008.) i u valuti franak (iako neki smatraju da bi se mogla primijeniti i na EUR i KN kredite). Eto, takav je to "kolektiv".

To nije kolektiv ako netko ima legitimaciju, a netko ne.
A to koliko tko potrazuje je nebitno!
Opet, nisam pravnik. Samo logika…

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@Zlatek

To je bio "kolektiv" koji je uzeo kod točno 8 određenih banaka potrošačke kredite, i to u razdoblju točno navedenom za svaku od njih ( 2004. -2008.) i u valuti franak (iako neki smatraju da bi se mogla primijeniti i na EUR i KN kredite). Eto, takav je to "kolektiv".

[/quote]
Pravnik sam i logika ti je, zbog nerazumijevanja glavnih pojmova, netočna.
Nije udruga Potrošač tužila na ikakvu isplatu niti je udruga kao tužitelj imala pravo na to.
Ona je ovim sporom “samo” omogućila stvaranje pravnog okvira da se potrošači u pojedinačnim parnicama imaju na što pozvati i “osloniti” po pitanju ništetnosti valutne klauzule i promjenjive kamatne stope.

Ja sam po logici stvari mislio kako ce sada banke izracune poslati svojim komitentima koji su “svicarske cokolade” papali, te ako se oni sloze ide isplata u svicarcima!

125.000 Hrvata ima pravo tužiti banke. Udruga Franak: Svi će dobiti novac.

Nas je 17 000, a Frankovaca je 125 000. Ocekuje se vise od 100 000 tuzbi. Svaka im cast.

A mi 10 puta praviji sutimo.

Bas nešto razmišljam da li postoji koji pravnik kod nas koji je ujedno i poslovni čovjek jer ako uzmemo da nas ima 17000, kad bi nas neko zastupao i tražio 1000 kn po dioničaru za to, ispada da bi imao na raspolaganju 17.000,000 kn…pa to je posao stoljeća…očigledno da kod nas nema pravih pravnika/ menadžera…

@Pongo
Upitno je bilo i kako računati preplatu. Sada je kod nekonvertiranih više-manje usklađena praksa, kod konvertiranih su otvorena mnoga pitanja. Na kraju bi rezultat ovog postupka trebao biti kao da su potrošači uzimali kunski kredit s fiksnom kamatnom stopom (poprilično niskom). I ja sam se nadao nagodbama, iako to financijski meni i kolegama ne prija previše, ali smatrao sam to fer raspletom. Od toga izgleda za sada ništa, iako je navodno jedna banka ponudila nagodbu (čuo sam samo za jedan primjer).

@Zlatek

[/quote]
Pravnik sam i logika ti je, zbog nerazumijevanja glavnih pojmova, netočna.
Nije udruga Potrošač tužila na ikakvu isplatu niti je udruga kao tužitelj imala pravo na to.
Ona je ovim sporom "samo" omogućila stvaranje pravnog okvira da se potrošači u pojedinačnim parnicama imaju na što pozvati i "osloniti" po pitanju ništetnosti valutne klauzule i promjenjive kamatne stope.
[/quote]
Opet, onda se to pogrešno zove kolektivna tužba.

125.000 Hrvata ima pravo tužiti banke. Udruga Franak: Svi će dobiti novac.

Nas je 17 000, a Frankovaca je 125 000. Ocekuje se vise od 100 000 tuzbi. Svaka im cast.

A mi 10 puta praviji sutimo.

Bas nešto razmišljam da li postoji koji pravnik kod nas koji je ujedno i poslovni čovjek jer ako uzmemo da nas ima 17000, kad bi nas neko zastupao i tražio 1000 kn po dioničaru za to, ispada da bi imao na raspolaganju 17.000,000 kn…pa to je posao stoljeća…očigledno da kod nas nema pravih pravnika/ menadžera…
[/quote]
Ne ide to tako. Postoji nešto što se zove “Tarifa o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika” koju odvjetnici moraju poštovati i sukladno njoj naplaćivati. Nije lijepo tek tako po tuđoj profesiji, a pogotovo bez dovoljno informacija..
I da, među pravnicima ima veliki broj ulagača kao i vlasnika trgovačkih društava, menadžera itd.

Rusi dobivaju većinu u Upravnom odboru, Ivica Mudrinić predstavnik radnika u Fortenovi

Paulie, 19.09.2019. u 16:39
Danas je također Radničko vijeće Fortenova grupe d.d. obavijestilo Upravni odbor tvrtke o imenovanju Ivice Mudrinića u Upravni odbor kao predstavnika radnika. Dok ovo imenovanje odlukom Radničkog vijeća stupa na snagu odmah, druga dva gore navedena imenovanja moraju većinom glasova izglasati imatelji depozitarnih potvrda”, stoji u obavijesti o sazivanju skupštine.

I ovaj poznati lešinar je nanjušio ostatke mesa s već oglođane i pokradene kompanije.

Rusi dobivaju većinu u Upravnom odboru, Ivica Mudrinić predstavnik radnika u Fortenovi

misko12, 19.09.2019. u 19:45
Danas je također Radničko vijeće Fortenova grupe d.d. obavijestilo Upravni odbor tvrtke o imenovanju Ivice Mudrinića u Upravni odbor kao predstavnika radnika. Dok ovo imenovanje odlukom Radničkog vijeća stupa na snagu odmah, druga dva gore navedena imenovanja moraju većinom glasova izglasati imatelji depozitarnih potvrda", stoji u obavijesti o sazivanju skupštine.

I ovaj poznati lešinar je nanjušio ostatke mesa s već oglođane i pokradene kompanije.
[/quote]

hahhaah..ko kad bi stevu stavili da promovira cirilicu u vukovaru..o sprdacine ..

New Report

Close