Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Ledica
Drzava je preko Lex Agrokora isla spasavati ,po meni,dobavljace i otkloniti mogucnost velikih privrednih poremecaja,a nije cilj bio spasavati Agrokor jer je bilo jasno da je prezaduzen.
Jamstva?Po kojem zakonu,u kojim rokovima,po kojoj aktivnoj legitimaciji i tko je ovlasten pokretati i kakve sudske postupke ,vezano za jamstva?Da li postoji necija kaznena odgovornost ili ina odgovornost za potpisivanje takvih jamstava(prekoracenje ovlasti) ,to netko mora potvrditi u nekom postupku i ako se dokaze,neka odgovara,ali kako mislite da to moze utjecati na valjanost jamstava ako ih vjerovnici vise ne dovode u pitanje (a rokovi su istekli)?
Cijenim vas napor i volju da cete svoje navode pokusati dokazati na sudovima.Ako to uspijete,svaka cast i odat cu vam svako priznanje.

Bisakovi , tražila sam da mi ne spominješ radna mjesta i dobavljače , a ti opet meni ” država je išla spašavati dobavljače ”
Pa zar ne čitaš posljednje vijesti o generalnoj pobuni dobavljača koji su konačno shvatili da nisu spašeni već nasamareni ?
Već se danima o tome piše na svim portalima.

@Ledica
Ja iznosim svoje misljenje i ne moram biti u pravu.
Predlazem da prekinemo ovu nasu pristojnu raspravu jer su neki nervozni zbog nase komunikacije ovdje.
Da nikoga ne ljutimo,mozemo komunicirati preko poruka.
Ja Vam doista zelim sve najbolje i sve sto znam,sam Vam spreman prenijeti,ali ovakva javna komunikacija mozda nije najbolji izbor.

@Ledica

"U slučaju Agrokora dioničari su žrtvovani zbog tobožnjeg spašavanja Agrokora od bankrota.
Da je Agrokor bankrotirao ,dioničarima Leda ,Jamnice ,Zvijezde etc. ništa se nebi desilo , odnosno njihove dionice nebi postale bezvrijedne."
Drzava nije spasavala Agrokor od bankrota,vec naprotiv.
Zaboravili ste na solidarna jamstva.Jamstva bi odvela ta drustva u stecaj.Kako je razvidno veliki vjerovnici su odustali od osporavanja jamstava.

Ako si pozorno pratio razvoj situacije onda je minimum koji je svim jasan je da velika većina kompanija nije bila prezadužena. Pa čak ni taj zlosretni Agrokora.
Srž problema je bila koncentrirana u Konzumu te je bio pokrenut i stečajni postupak a za sudca je bio imenovan Kolakušić.

@Ledica

Drzava je preko Lex Agrokora isla spasavati ,po meni,dobavljace i otkloniti mogucnost velikih privrednih poremecaja,a nije cilj bio spasavati Agrokor jer je bilo jasno da je prezaduzen.
Jamstva?Po kojem zakonu,u kojim rokovima,po kojoj aktivnoj legitimaciji i tko je ovlasten pokretati i kakve sudske postupke ,vezano za jamstva?Da li postoji necija kaznena odgovornost ili ina odgovornost za potpisivanje takvih jamstava(prekoracenje ovlasti) ,to netko mora potvrditi u nekom postupku i ako se dokaze,neka odgovara,ali kako mislite da to moze utjecati na valjanost jamstava ako ih vjerovnici vise ne dovode u pitanje (a rokovi su istekli)?
Cijenim vas napor i volju da cete svoje navode pokusati dokazati na sudovima.Ako to uspijete,svaka cast i odat cu vam svako priznanje.

Glupost! Lijepo su rekli da spašavaju radna mjesta, međutim u Agrokoru je već izgubljeno blizu 10 tisuća radnih mjesta. Lex Agrokor nije ništa spasio, ni državu, ni Agrokor, ni dobavljače, ni radnike a ni punjenje proračuna. Totalni promašaj, a kako vrijeme protiče svima je to sve očitije. Na brzinu sklepan zakon da se okoriste samo probrani i podobni. Lex – drpi što više na brzinu!

Lex Agrokor je donesen samo s jednim ciljem, a to je bogacenje podobnih. Sramotno je da se to dozvolilo, a jos sramotnije je tko je sve bio ukljucen u ovu “igru”.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Čestitam kolegama iz udruge Franak i Potrošač.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/donesena-konacna-presuda-za-svicarac-banke-izgubile-duznici-mogu-dobiti-novac/2116939.aspx

Drago mi je da su pravnim putem nagazili lopopve.
Na užas onih koji su im objašnjavali da su si sami krivi što su uzimali kredite u švicarcima.

Tako ćemo i mi nagaziti Borgovce!
Na užas onih koji znaju da “smo si sami krivi”.

Vrijeme i istina su na našoj strani. 🙂

La vita e bella!

https://www.index.hr/vijesti/clanak/donesena-konacna-presuda-za-svicarac-banke-izgubile-duznici-mogu-dobiti-novac/2116939.aspx

Na užas onih koji su im objašnjavali da su si sami krivi što su uzimali kredite u švicarcima.

Na užas onih koji znaju da "smo si sami krivi".

Dužnici pobijedili banke, doznajemo kako mogu do svog novca

Paulie, 17.09.2019. u 18:53
KORISNICI kredita u švicarskim francima pobijedili su banke i to je prva uspješna kolektivna parnica u Republici Hrvatskoj. Naime, Vrhovni sud potvrdio je presudu Visokog trgovačkog suda te će korisnici kredita sada moći pojedinačno tužiti banke i tražiti povrat novca koji su preplatili po osnovi valute.

Na užas onih koji znaju da "smo si sami krivi".

Za svaku pohvalu…Njihova je udruga bila dosljedna i to je to…Mi ovako sami bez udruge bojim se da je priči kraj…

S obzirom da Goran Aleksić i njegova ekipa vise nemaju posla, mozda da se presele ovdje 🙂

“…Vrhovni sud potvrdio je presudu Visokog trgovačkog suda te će korisnici kredita sada moći pojedinačno tužiti banke i tražiti povrat novca koji su preplatili po osnovi valute….”

Zašto ponovo tužbe?
Zar ovdje nije presuđeno?
Ili to znači da još nije sigurno da će svaki pojedinac uspjeti u tužbi?
Ako nije dvojbeno da su banke krive, čemu ponovo zatrpavanje sudova sa tisućama tužbi?
Nisam pravnik pa pitam…

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@zlatek
Ovdje je u pitanju kolektivna o kojoj bi trebali ovisiti pojedinačni uspjesi u sporovima. Svaki potrošač treba podignuti pojedinačno tužbu kako bi ostvario svoja prava. I naravno da nije sigurno da će svatko uspjeti u tužbi (npr. pogrešna aktivna legitimacija, trgovački ugovor, i sl.), ali je većina na dobrom putu. Postoji još mnogo pravnih pitanja na koja se čekaju odgovori kao što je npr. utjecaj konverzije na izvanugovornu odgovornost banaka prema potrošačima.

New Report

Close