Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Navodno da ide amandman da oni koji daju kredit nakon stupanja zakona na snagu tj kad se nad drustvom proglasi zakon vazecim bit ce prvi na isplati..To je ono sto forsiraju banke ili bar onaj koji ce se ponudit za financiranjem i pokretanjem likvidnosti..Vidjet cemo hoce li proci i jesam li dobro cuo..

Pozdrav

“Izvanredna uprava ima mogućnost kreditnog zaduženja. I apsolutno je legitimno da takvo novo kreditno zaduženje, u slučaju izvaredne uprave, ima prednost pred drugim zaduženjima. Onaj koji ulaže novac u firmu tijekom izvanredne uprave treba biti zaštićen jer omogućava novu likvidnost i omogućava ono što je cilj izvanredne uprave, a to je opstanak firme. S time se načelno svi možemo složiti”, rekao nam je Grbin u kratkom telefonskom razgovoru.
Međutim, ovim amandmanom, dodaje se nova rečenica, koja kaže “vjerovnici tražbina i zaduženja i iz stavka prvog ovoga članka smatrat će se vjerovnicima stečajne mase u slučaju otvaranja stečajnog ili bilo kojeg drugog postupka”. Stvar je tome što vjerovnici stečajne mase imaju prednost pred namirenjem svih ostalih vjerovnika stečajnog dužnika, pojašnjava Grbin.

Vaš link …[/url]

+2 JMNC. Esad cemo vidjeti jesam li pogodio ili ne daj boze pogrijesio 🙂

Mislim da jeste,zakon u 12h na glasanje.

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

hebeš taj zakon, samo zamazivanje očiju po ne znam koji put…ono što je meni bitno je GDJE SU PARE???

po ne znam koji put “odlikaši” satraše tvrtke u bankrot i povlaće cijelu državu za sobom da papčine saniraju dok se oni kurče negdje po egzotičnim destinacijama pa ala Luka Rajić , nakon par godina dođu ko generali i kupuju nas našim parama koje su prije isisali

sve je uglavnom steko korupcijom, triper kombinacijama, za 1 kunu…uz sve to, 400miliona mu je oproštemo prije 2-3 godije, stotine miliona poticaja, i direktno poljoporivrednih i indirektno kroz K+ bonove te razna pogodovanja kroz paralelni sustav vlasti a bilance tvrtki uopće nisu bile tako loše osim belja i vupika

i sada se ja pitam, uz solidno poslovanje, uz hebena pogodovanja i extra profite na uvozu smeća, on zaduži tvtku za još 6 milijardi eura ili 45 milijardi kuna, ajde, od toga, 500m za merkator…

jedini logičan odgovor je da je ipak ivica sin svoga oca a ocu su mu skresali krila kada se pjetlić razmahao i počeo korumpirati još u jugoslaviji ali sa razlikom da ovaj, poučen oćevim iskustvom, ne ponavlja očeve “greške” nego spremno dočekuje i velikodušno prepušta posrnuli sustav drugima da gutaju poslijedice dok će gospodski izmaknuti svoju rit u mirovinu negdje na sigurno a njegovi sinovi i unuci će se u nekoj budućnosti pojaviti kao mojsije i spasitelji sa milijardama koje je deda isisao od glupih Hrvata ….klasićna prića novokomponirane samostalne i suverene RH

i također, teško da bi hrvatski branitelji oslobodili Hrvatsku da su nam zapovjedali četnički generali pa isto tako, teško da će se Hr društvo ikada oporaviti od ove veleizdaje dok po vladi , hgk, sudstvu , hnb i svim ostalim institucijama države sjede agrokorovi zaslužnici!

ministre Mariću, gdije je sada PN uskok koji je od neovisne institucije, pod hitno morao pod čižmu ministarstva da bude discipliniran isto kako je linić disciplinirao hanfau kada je naložila obvezu ponude za preuzimanje za belje…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-svi–agrokorovi-dobavljaci-daju-zajednicku-izjavu-placa-bi-trebala-doci-u-petak/961804.aspx

Bacic je ba dnevniku poceo objasnjavat amandman vezan uz IPO ..i spomenuo preuzimanje dionica tvrtki za dug..tu se prilog prekinuo..
Uskoro ide glasanje u saboru o amandmanima..Nadam se da cemo dobit neka pojasnjenja.
Lako moguce da se drzava i vjerovnici naplate kroz dionice tvrtki agrokora… i u tom slucaju ako steknu preko 25% nemaju obvezu javne ponude..isto tako ako prodje amandman da onaj tko da novac nakon stupanja na snagu zakona ima pravo prvi naplate.
Sta to znaci..Potpuna promjena vlasnicke strukture tvrtki u sustavu agrokora..i njihov nastavak rada..:)

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Bacic je ba dnevniku poceo objasnjavat amandman vezan uz IPO ..i spomenuo preuzimanje dionica tvrtki za dug..tu se prilog prekinuo..
Uskoro ide glasanje u saboru o amandmanima..Nadam se da cemo dobit neka pojasnjenja.
Lako moguce da se drzava i vjerovnici naplate kroz dionice tvrtki agrokora… i u tom slucaju ako steknu preko 25% nemaju obvezu javne ponude..isto tako ako prodje amandman da onaj tko da novac nakon stupanja na snagu zakona ima pravo prvi naplate.
Sta to znaci..Potpuna promjena vlasnicke strukture tvrtki u sustavu agrokora..i njihov nastavak rada..:)

Pozdrav

čim se makne bivši Gazda, mogući oporavak, sve strane će biti zainteresirane za oporavak, kao kod Peveca

budući neko vrijeme nisam bio prisutan…čitam malo unatrag postove…i ne vjerujem…da nitko ne shvaća…da je ovo s agrokorom samo jedan master plan koji je već odavno zamišljen…bilo je samo pitanje vremena kada će se realizirati…

PREOKRET! IPAK NIŠTA OD STANDSTILLA? Banke i dobavljači traže aktivaciju ‘lex Agrokora’, sada je sve na Todoriću

Znači sad pak banke i dobavljači hoće aktivaciju zakona, a Todorić pak neće?!? Pa ovo je luda kuća! Sad on ima polugu za cijediti sve dok ne pristanu na njegove zahtjeve. Užas. Mislim da je sve gotovo. Nema spasa.
Na kraju sve dođe na onu: moj dug, tvoj problem. Ili igraš kako ja hoću ili ti oduzimam i nadu da ćeš vidjeti svoj novac, a nada je jedino što ti je ostalo, jer novca nema.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

I koji je onda plan kolega ?..Propast Agrokora s poveznim drustvima..Preuzimanje Agrokora od strane vjerovnika…Preuzimanje poveznih drustava od strane drzave..!?

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Kolega, ne znam.
Zar je moguće da su smradu dali oružje u ruke da radi što hoće?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma ,nije vise samo Agrokor sa firmama-kcerima sada u pitanju!
Ulog je puno veci !
Firme dobavljaci ce takoder lose proci na burzI!I njihova povezana drustva!
Dakako,najlosije ce proci dionicari ,kao i uvijek u takvim situacijama!

U prilogu amandmani

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close