Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma ovo je samo pritisak Vlade na dobavljače koji su se pobunili radi refinanciranja roll-upa, inače, ne znam koliko je fer da ovdje odgovaraju samo dobavljači, a pri tome nitko iz faktoring kuća ili Agrokora…

Iako ovo nema nikakvog utjecaja na nas dioničare, budimo iskreni, svi oni su bili skupa kad je nas trebalo prevariti, pa neka se sada tuku međusobno…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

O ovim mjenicnim zloupotrebama se puno pisalo i govorilo u medijima vec dugo vremena.Dakle ,nista nova.
Novo je sto je Drzava odlucila pokrenuti kaznene postupke protiv potpisnika takvih mjenica.
Vrlo je tesko ocekivati ovdje neke drasticne kazne zatvorskog tipa.Vjerovatnije su uvjetne kazne,rad za opce dobro i sl.
No,ne znam kako ovo moze pomoci dionicarima,osim nekakve moralne satisfakcije .
Za dionicare je daleko bitnije da se eventualno dokaze u kaznenom postupku protiv vlasnika i uprave bivseg Agrokora i tvrtki-kceri da
su krivotvorili izvjesca i dovodili u zabludu dionicare vezano za njihova ulaganja.
Za sada su ti postupci u predistraznoj fazi i nisam vidio da su dignute optuznice i to prilicno dugo traje.

Do dan danas, još nitko nije tvrdio da su tvrtke kćeri krivotvorile izvješća, samo Agrokor… tako da dioničare tu nitko nije doveo u zabludu, ne znam hoće li se tako nešto i dogoditi, ali sumnjam ako već nije do sada…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ekipa danas sam dobio izvještaj od moje brokerske kuće u kojem stoji da imam određenu ukupnu vrijednost dionica (konkretno Jamnica i Belje). To nije ni blizu onoga što sam uložio, ali konkretno piše da je vrijednost Jamnice 5.200,00 Kn, a Belja 2,40 Kn. Da li je netko dobio nešto slično i o čemu se točno radi??

Ma ovo je samo pritisak Vlade na dobavljače koji su se pobunili radi refinanciranja roll-upa, inače, ne znam koliko je fer da ovdje odgovaraju samo dobavljači, a pri tome nitko iz faktoring kuća ili Agrokora…

Iako ovo nema nikakvog utjecaja na nas dioničare, budimo iskreni, svi oni su bili skupa kad je nas trebalo prevariti, pa neka se sada tuku međusobno…

Ja bih to drugačije formulirao. Svi su oni štitili svoje interese, što je legitimno, a prevario vas je onaj tko je sve to legalizirao. A to je isti onaj tko sad koristi pravosuđe kao reket. A tko je to? ZNA SE.

Oni koji rastu zadnji rastu najviše.

Ekipa danas sam dobio izvještaj od moje brokerske kuće u kojem stoji da imam određenu ukupnu vrijednost dionica (konkretno Jamnica i Belje). To nije ni blizu onoga što sam uložio, ali konkretno piše da je vrijednost Jamnice 5.200,00 Kn, a Belja 2,40 Kn. Da li je netko dobio nešto slično i o čemu se točno radi??

to su vjerojatno zadnje trgovane cijene prije blokade, a obzirom da dionice nisu formalno poništene, oni ih vjerojatno vode po tim vrijednostima iako nikakve vrijednosti realno nemaju jer nema imovine u tim firmama nego samo dugovi

ignore: one

Ja bih to drugačije formulirao. Svi su oni štitili svoje interese, što je legitimno, a prevario vas je onaj tko je sve to legalizirao. A to je isti onaj tko sad koristi pravosuđe kao reket. A tko je to? ZNA SE.
[/quote]

Ta nije Todorić sve to mogao izvoditi bez politike …. Znalo se jako dobro cijelo vrijeme sto se radi. Zar cemo se pravit budale ??? Pa ministar Maric ne zna sto se dogadalo ? Buahaha … On se izuzima iz toga … nevjerojatno koje gluposti. Svi oni trebaju u zatvor, jedino sto smo mi hrvati takvi muljatori da nam je taj lopovluk normalan… niti jedna institucija ne radi posteno. Svi smo korumpirani …

Ne bih se s ovime mogao složiti.

Idaja vjerovnika da se naplati od imovine koja nije Agrokorova nije “štićenje vlastitih interesa” nego bezočna pljačka.

Agrokor tj. njegovi vjerovnici su mogli računati na max. 60 % ukupne imovine kompanija u sastavu Agrokora. Naime, toliki su imali udio u vlasništvu (zavisno od kmompanije do kompanije). Sve izvan toga je lopovština.
Tu im ne pomažu niti famozna jamstva jer postoje zakonska ograničenja koja je javno priznao i sam Ramljak. Ali sve smo to već mali milijun puta ovdje izgovorili tako da se ne treba ponavljati.

Nadam se samo da će Marica te veleumni Tedeschi zajedno brojati dane na suženom prostoru.
Tako bi postupila pravna država kada se tzv. hrvatski “poduzetnici” i njihovi prokuristi osile, pa požele tuđu imovinu.

La vita e bella!

Ne bih se s ovime mogao složiti.

Idaja vjerovnika da se naplati od imovine koja nije Agrokorova nije "štićenje vlastitih interesa" nego bezočna pljačka.

Agrokor tj. njegovi vjerovnici su mogli računati na max. 60 % ukupne imovine kompanija u sastavu Agrokora. Naime, toliki su imali udio u vlasništvu (zavisno od kmompanije do kompanije). Sve izvan toga je lopovština.
Tu im ne pomažu niti famozna jamstva jer postoje zakonska ograničenja koja je javno priznao i sam Ramljak. Ali sve smo to već mali milijun puta ovdje izgovorili tako da se ne treba ponavljati.

Nadam se samo da će Marica te veleumni Tedeschi zajedno brojati dane na suženom prostoru.
Tako bi postupila pravna država kada se tzv. hrvatski "poduzetnici" i njihovi prokuristi osile, pa požele tuđu imovinu.
[/quote]
A što sam ja rekao a da je u suprotnosti s navedenim? Tko je sve to stavio u zakonske okvire da ne bi bila i formalna pljačka nego ostala samo kolokvijalna forumska?

Iznos graničnog duga koji potražuju je sića u odnosu na iznos rollupa. Samo jedan postotak niže kamate dovoljan je za isplatu graničnog duga. Znači radi se isključivo o pohlepi onih koji su vlasnici rollupa najvjerojatnije VTB i Knighthead i onih koji njime raspolažu, znači uprave. Nije ni čudo što oni sada izigravaju nagodbu. Već su osjetili da im u hrvatskom pravnom sustavu prolazi što požele pa isto očekuju i ovaj put. Ali sad im namjera neće proći i to isključivo zbog negativne percepcije u javnosti što bi za vladu bilo pogubno.

Strah među hrvatskim menadžerima

O ovim mjenicnim zloupotrebama se puno pisalo i govorilo u medijima vec dugo vremena.Dakle ,nista nova.
Novo je sto je Drzava odlucila pokrenuti kaznene postupke protiv potpisnika takvih mjenica.
Vrlo je tesko ocekivati ovdje neke drasticne kazne zatvorskog tipa.Vjerovatnije su uvjetne kazne,rad za opce dobro i sl.
No,ne znam kako ovo moze pomoci dionicarima,osim nekakve moralne satisfakcije .
Za dionicare je daleko bitnije da se eventualno dokaze u kaznenom postupku protiv vlasnika i uprave bivseg Agrokora i tvrtki-kceri
su krivotvorili izvjesca i dovodili u zabludu dionicare vezano za njihova ulaganja.
Za sada su ti postupci u predistraznoj fazi i nisam vidio da su dignute optuznice i to prilicno dugo traje.

Vrlo je tesko ocekivati ovdje neke drasticne kazne zatvorskog tipa.Vjerovatnije su uvjetne kazne,rad za opce dobro i sl…
na nasu zalost tu ste u pravu..nama kao drustvu je postalo prihvatljiv lopovluk i svi drugi oblici nepostivanja zakona..sudstvo je vec desetljecima glavni pokretac nerada, pa ustavni sudci sami nepostuju zakon..
to sto su oni krivotvori, prali novce za sebe i druge ..kako to komentirate?

Nazalost, Plenković kao veliki zaštitnik ortačkog kapitalizma vazan je faktor u ovoj predstavi dobavljača, države i grupe Borg koja trenutno kontrolira novi Agrokor.

Sve ovo je samo jedna predstava koja bi morala dobiti neočekivani zaplet tek nakon parlamentarnih izbora.

Plenković, strvinari, “savjetnici”, grupa Borg i dobavljači dio su iste (vrlo opasne) grupe koja predstavom pokušava skrenuti pažnju sa pravih tema koje ce tek doći na red.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close