Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marić i Vlada su dva puta odgađao primjenu zakona koji bi onemogućio faktorinzima takav način poslovanja i takvo financiranje Agrokora jer su očito znali da mu je to dotok svježeg novca, kaže nam jedan direktor Kao da je netko ubio na ulici tri čovjeka i protiv njega nema optužnice, a dignete optužnicu protiv onoga koji je to vidio i nije prijavio. Ovo je sumrak države – kaže nam jedan od direktora koji se našao na optužnici Županijskog državnog odvjetništva u slučaju Agrokor.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/news/prije-gazde-todorica-dorh-otpuzio-dobavljace-agrokora-646058 – 24sata.hr

Oni koji rastu zadnji rastu najviše.

Tko sa đavlom tikve sadi…

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dobavljaci-fortenova-grupe-protiv-novog-modela-refinanciranja-roll-up-kredita-od-12-milijarde-eura-vidakovic-novim-ugovorom-se-umanjuju-nasa-prava/9285989/

Sad mi je sinulo da su optužnice objavljene samo dan poslije ovoga. Zar se netko tako besramno usuđuje koristiti sudstvo kao sredstvo ucjene i pritiska? I zar je pravosudni sustav u ovoj državi opet tako nisko pao? Optuženi su upravo oni koji osporavaju roll up u kojem su kolateralna žrtva isto kao i u slučaju mjenica koji je predmet optužnice.

Tko sa đavlom tikve sadi…

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dobavljaci-fortenova-grupe-protiv-novog-modela-refinanciranja-roll-up-kredita-od-12-milijarde-eura-vidakovic-novim-ugovorom-se-umanjuju-nasa-prava/9285989/

Sad mi je sinulo da su optužnice objavljene samo dan poslije ovoga. Zar se netko tako besramno usuđuje koristiti sudstvo kao sredstvo ucjene i pritiska? I zar je pravosudni sustav u ovoj državi opet tako nisko pao? Optuženi su upravo oni koji osporavaju roll up u kojem su kolateralna žrtva isto kao i u slučaju mjenica koji je predmet optužnice.
[/quote]

ti i takvi nisu nista bolji od I.T. a..i treba da odgovaraju..citiram jednog anonimnog dobavljaca” Ne mogu vjerovati da je DORH išao na dobavljače i da je podignuo ovu optužnicu jer da bi postojalo kazneno djelo mora biti da je nekom nanesena šteta ili je netko ostvario korist. Mi niti smo koga oštetili, niti smo se okoristili.”..
jel tako gospodo..financirali ste Agrokor..Agrokor bankrotirao..a tko ce vratiti novce vasem drustvu, da se drzava nije uplela bi li dobili ista..znali ste da je ta radnja protuzakonita, u najmanju ruku a sutili ste..imate 18 godina, punoljetni ste i svjesno ste krsili zakon..CORKA..

ti i takvi nisu nista bolji od I.T. a..i treba da odgovaraju..citiram jednog anonimnog dobavljaca" Ne mogu vjerovati da je DORH išao na dobavljače i da je podignuo ovu optužnicu jer da bi postojalo kazneno djelo mora biti da je nekom nanesena šteta ili je netko ostvario korist. Mi niti smo koga oštetili, niti smo se okoristili."..
jel tako gospodo..financirali ste Agrokor..Agrokor bankrotirao..a tko ce vratiti novce vasem drustvu, da se drzava nije uplela bi li dobili ista..znali ste da je ta radnja protuzakonita, u najmanju ruku a sutili ste..imate 18 godina, punoljetni ste i svjesno ste krsili zakon..CORKA..

Prema tebi i takvima bi svi koji imaju svoje mišljenje i iznose ga u javnosti trebali odgovarati (ministarstvu pravde pretpostavljam). Zakon o faktoringu, kao i zakon o privatizaciji, je i donešen zbog Todorića i sličnih, a o tim zakonima i njihovoj moralnosti već desetljećima se vode rasprave u jhrvatskoj avnosti. A lex Agrokor je isključivo posljedica ponajprije tih zakona i prilagodljivosti njima pa tek onda svega ostaloga. U demokratskom društvu čak i zakoni, ponajprije oni, su podložni kritici. Dalje ne bih, jer mi je prepoznatljiv metajezik i mentalni sklop a sličan je onima koji su Todorića i slične stvorili. ZNA SE koji su to.

ti i takvi nisu nista bolji od I.T. a..i treba da odgovaraju..citiram jednog anonimnog dobavljaca" Ne mogu vjerovati da je DORH išao na dobavljače i da je podignuo ovu optužnicu jer da bi postojalo kazneno djelo mora biti da je nekom nanesena šteta ili je netko ostvario korist. Mi niti smo koga oštetili, niti smo se okoristili."..

Agrokor je oštećen, time i dioničari među kojima su i mirovinski fondovi pa sam oštećen i ja.
Okoristili su se vlasnici faktoring društava i banke.
Olakotna okolnost je što su svi znali što se radi jer je sve (ili skoro sve) pisalo u izvještajima financijskih institucija koje su pod strogim nadzorom. Ako nadzornici (HNB i HANFA) nisu znali (a jesu) treba pozvati njih na red. A time i državu!

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/velika-optuznica-zbog-agrokora-optuzeni-su-ljudi-iz-mocnih-hrvatskih-firmi/2112184.aspx op op

Prema tebi i takvima bi svi koji imaju svoje mišljenje i iznose ga u javnosti trebali odgovarati (ministarstvu pravde pretpostavljam). Zakon o faktoringu, kao i zakon o privatizaciji, je i donešen zbog Todorića i sličnih, a o tim zakonima i njihovoj moralnosti već desetljećima se vode rasprave u jhrvatskoj avnosti. A lex Agrokor je isključivo posljedica ponajprije tih zakona i prilagodljivosti njima pa tek onda svega ostaloga. U demokratskom društvu čak i zakoni, ponajprije oni, su podložni kritici. Dalje ne bih, jer mi je prepoznatljiv metajezik i mentalni sklop a sličan je onima koji su Todorića i slične stvorili. ZNA SE koji su to.
[/quote]

citirao sam anonimnog dobavljaca, koji je vjerovatno optuzeni..samim time direktno ukljucen u slucaj..nije netko sa strane i da ga se to ne tice..zar bi i on trebao dobiti dva hektara krumpira da oguli i vuk sit ovce na broju..dokle ce se narodu za malo nepostivanje zakona “skidati glava” a za milijunske kradje i teska kaznena djela pojedinaca istima skidati sesir uz veliki naklon?..a sto se politickog, mentalnog i inog sklopa tice..i desni i ljevi su stvorili Agrokor jedni manje drugi vise..isti su..

https://www.vecernji.hr/vijesti/optuzenicima-u-aferi-mjenice-prijeti-kazna-zatvora-od-sest-mjeseci-do-pet-godina-1341765

drukeri na ignore: bisakovi, serislav,, neumoran, https://www.youtube.com/watch?v=VKlf7Llcl5U&list=LLzzxP81UKsk5js-Yy0dtuHw&index=79

Je li Marica osumnjičena ?

“Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je utvrdilo da su prestali uvjeti zbog kojih je 1. ožujka 2018. privremeno obustavljenjo trgovanje dionicama Žitanjka te je naložilo Zagrebačkoj burzi da omogući nastavak trgovanja dionicama te kompanije iz sastava nekadašnjeg Agrokora od ponedjeljka, 2. rujna”

“Na Zagrebačkoj burzi tom dionicom posljednji put trgovano je 29. siječnja 2018. po cijeni od 60 kuna za dionicu”

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ionicama-zitnjaka-od-2-rujna-ponovno-moguce-trgovanje-na-burzi-20190829

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Nadam se da će marica doći po Maricu. 😂😂😂

La vita e bella!

O ovim mjenicnim zloupotrebama se puno pisalo i govorilo u medijima vec dugo vremena.Dakle ,nista nova.
Novo je sto je Drzava odlucila pokrenuti kaznene postupke protiv potpisnika takvih mjenica.
Vrlo je tesko ocekivati ovdje neke drasticne kazne zatvorskog tipa.Vjerovatnije su uvjetne kazne,rad za opce dobro i sl.
No,ne znam kako ovo moze pomoci dionicarima,osim nekakve moralne satisfakcije .
Za dionicare je daleko bitnije da se eventualno dokaze u kaznenom postupku protiv vlasnika i uprave bivseg Agrokora i tvrtki-kceri da
su krivotvorili izvjesca i dovodili u zabludu dionicare vezano za njihova ulaganja.
Za sada su ti postupci u predistraznoj fazi i nisam vidio da su dignute optuznice i to prilicno dugo traje.

New Report

Close