8,3% na 1200 milijuna. Znači moraju vratiti 100 milijuna eura kamate, i 1200 milijuna eura glavnice.
Napomena, godišnja dobit Jamnice i Leda mnogo manja od tog iznosa kamate koju moraju vratiti. Ta kamata odgovara dvogodišnjoj dobiti Jamnice i Leda.
Ovo je neodrzivo, samo je pitanje vremena kad ce opet puknuti.
Neki spominju dizanje cijena hrane, ali ne ide to tako, mozes dignuti cijenu hrane ali kupci odose u Lidle, Kaufland, Plodine…
Uglavnom ovo je neodrzivo
Konkurencija ima mogućnosti da drži niže cijene od Konzuma, jer nisu toliko opterećeni kreditima. Ista stvar za konkurenciju sladoleda, voda i sokova, itd.
@noviulagac vi ste počeli bulazniti, gubitak vam previše utječe na sud.
U 4 godine Fortenova mora vratili 1,3 milijarde eura, od toga 1,2 milijarde glavnica, 100 milijuna eura kamate..
1,3 milijarde eura x 7,4 = 9,62 milijardi kuna
Jamnica i Ledo su u plusu, svi ostale sastavnice koncerna su gubitaši, neki jedva neutralni. Jamnica i Ledo su u najboljim vremenima zajedno imali 500 milijuna kuna dobiti, ostale kompanije su smanjivale dobit koncerna.
Amo reći da će koncern imati oko 500 milijuna kuna dobiti godišnje.
U 4 godine vratiti će 2 milijarde. Tko će vratiti ostalih 7 milijardi i 600 milijuna, odnosno milijardu eura ?
Ja mislim da se kamata računa za 1 godinu a ne za sve 4. To bi bilo u 4 godine 400mil za kamate i 1200mil za glavnice.
Ulaganje u obveznice
Izdavatelj obveznica se obvezuje da će vam kao kupcu godišnje plaćati određeni iznos kamata, a o dospijeću obveznice i iznos na koji ona glasi
https://gov.hr/moja-uprava/financije-i-porezi/stednja-i-ulaganje/ulaganje-u-obveznice/437
Darac11 je u pravu!
Valjda g. Peruško čita ovaj forum, edukativan je, a i dionici ovog foruma su krasni ljudi koji daju sve od sebe, pogotovo dionice.
Čekamo IPO Fortenove.
Tko bi uložio neka digne prst
Todorić je dizao kredite sa kamatom od 9%. Pitali smo se s čime on trguje da mu je rentabilno posuđivati tako skup novac? Jel sa drogom, oružjem ili naftom jer od zarade na hrani i trgovini to sigurno ne može otplatiti. Onda je zapao u probleme.
Onda je došao Ramljak pa je digao roll up kredit sa progresivnom kamatom do 14%.
Onda je došla Fortenova grupa koja će imati kamatu za prenapuhani kredit od 8,3% kamate. I to u vremenu povijesno niskih kamata jer je novca na globalnoj razini naštampano u kolosalnim razmjerima.
Uglavnom, Todorić je kriminala*, a Ramljak, Peruško i Fortenova su spasitelji.
Nadam se da će brzo propasti, a na kraju će naje**** dobavljači koji će imati minimalni pristup policama svjetskih lanaca.
Neću pustiti suzu niti za Atlantic, niti Kraš, Podravku i ostale koji su ne trepnuvši bili spremni sudjelovati u ovoj pljački.
Živjeli!
@noviulagac vi ste počeli bulazniti, gubitak vam previše utječe na sud.
U 4 godine Fortenova mora vratili 1,3 milijarde eura, od toga 1,2 milijarde glavnica, 100 milijuna eura kamate..
1,3 milijarde eura x 7,4 = 9,62 milijardi kuna
Jamnica i Ledo su u plusu, svi ostale sastavnice koncerna su gubitaši, neki jedva neutralni. Jamnica i Ledo su u najboljim vremenima zajedno imali 500 milijuna kuna dobiti, ostale kompanije su smanjivale dobit koncerna.
Amo reći da će koncern imati oko 500 milijuna kuna dobiti godišnje.
U 4 godine vratiti će 2 milijarde. Tko će vratiti ostalih 7 milijardi i 600 milijuna, odnosno milijardu eura ?
Znate li zasto su ostale sastavnice gubitasi?
Ja mislim da se kamata računa za 1 godinu a ne za sve 4. To bi bilo u 4 godine 400mil za kamate i 1200mil za glavnice.
U tom slučaju je kupon obveznice 8,3%, i k tome ste u pravu. Radi se o strašnom iznosu. Pa koji biznis to može isfinancirati.
Nekako mi je nevjerojatno da bi itko s trunkom pameti pristao uzeti 1,2 milijarde eura, za vratiti 1,6 milijardi eura u 4 godine. Strašno !!
https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg….od 47 minute..;-)