Nažalost, još su svi uljuljkani u laznu sigurnost i romantičan pogled na stvarnost, al vjerujem da će u sljedećoj petoljetki većina aktera ove price iz političkog miljea, biti s one strane rešetaka i/ili u dugotrajnim sudskim postupcima zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Ne možeš toliko duboko zaglibiti u kriminalu i spletkarenju da “ne padneš” u nekom trenutku. Kao sto vrč ide na vodu dok se ne razbije, tako će i oni zataškavati i potkupljivati dok se ne dogodi game-changer. Taj se možda još ne vidi, al svi preduvjeti da se isti iznenada i dogodi, su tu. Prisutni.
Ako se jedan manjinski dioničar naplati, onda da je pravna država svi bi se trebali naplatit.
Ovdje su se za sada naplatili oni koji su i kumovali raspadu Agrokora, a Agrokor je manipulirao na burzi i zaveo male ulagatelje i ti isti ljudi su rekli 0 Kn.
Za to vrijeme još su trpali u svoje đžepove, nezasitni do bola, ne radi se samo o pljački dioničara, nego i o mirovinskim fondovima, a tu su opet svi građani.
I po nekim anketama Kradeze na sljedećim izborima opet pobjeđuje. Mora da je netko obmanuo javnost, ako je to stvarna slika onda ja predviđam još 500 tisuća manje ljudi u korumpiranoj našoj.
Istina će doći na vidjelo samo ako oni koji su poput Kolakušića pobjede.
Kradezea, crvenih, banditosa i I. T. je dosta, oprez, jer 30 godina, mislim da je previše obećanja, magle i mraka.
Kako mislis oteli? Sta njie potpisao?
Ako se jedan manjinski dioničar naplati, onda da je pravna država svi bi se trebali naplatit.
uopće ne razumiješ materiju koju komentiraš. dionice koje je on dobio bile su samo kolateral za njegovo potraživanje, on uopće nije bio izvorni dioničar! on se naplatio temeljem svog potraživanja prema agrokoru, a ne temeljem dionica!
p.s.udrite jedinice, znam da istina boli
Da, vidim, boli, naravno, ako se nije naplatio nadam se hoće kao svi zajedno.
Vidim da ovdje ima ili jako zavidnih ili aktera u procesu.
Ako ima aktera onda će i Vas boljeti na kraju, samo da proradi pravna država.
Onda ćemo svi zajedno uzeti Jelenu da nam popeva kak je Vama pjevala, jedina razlika će biti što kod nas neće biti u tajnosti kao kod Vas kad ste objavili nulericu.
Nadam se da me akteri razumiju.
Tako je, on je počeo kao vjerovnik sa zalogom na dionicama, ali u trenutku kada je pretvorio svoje potraživanje u dionice, tj kada je realizirao založno pravo na dionicama, postaje dioničar isto kao i svi ostali! Kao što je uostalom i preneseno, donesena je odluka o kupnji njegovih dionica, a ne o naplati njegova potraživanja, što je mala ali bitna razlika.
Kako mislis oteli? Sta njie potpisao?
Ivica Todorić je potpisao ,odnosno pristao da na njegovo mjesto bude imenovan izvanredni povjerenik koji će riješiti probleme u koje je doveo Agrokor.
Da je IT znao kako će se priča s njegovim Agrokorom dalje odvijati i završiti sigurno nikad , pa ni tad nebi stavio svoj potpis na takav dokument.
Moglo se sve riješiti i dokapitalozacijom
i istisnutii IT na nekoliko postotaka vlasništva
uopće ne razumiješ materiju koju komentiraš. dionice koje je on dobio bile su samo kolateral za njegovo potraživanje, on uopće nije bio izvorni dioničar! on se naplatio temeljem svog potraživanja prema agrokoru, a ne temeljem dionica!
[/quote]
On je bio dionicar u recimo Belju, jos uvjek moizes provjerit knjigu
[/quote]
[/quote]
bio je dioničar jer je kupio dionice ili jer se upisao na njih kao kolateral na ime neplaćenih obveza od strane agrokora? razlika je jako velika jer on ne može biti namiren za svoje potraživanje dionicama koje se nuluju jer ima potraživanje koje je jednako vrijedno kao kod ostalih vjerovnika i ima prava i obveze kao ostali (npr. na namiru uz određeno % umanjenje)
Koliko ovdje ima zavidnih ili aktera tako da je i ovo mjesto kontamirano.
Dao Bog da i Vama netko otme pa da shvatite srž problema.
Jedina razlika će biti što je Vaše Već otuđeno pa će manje boljet, a naše je znojem zarađeno.
[/quote]
[/quote]
bio je dioničar jer je kupio dionice ili jer se upisao na njih kao kolateral na ime neplaćenih obveza od strane agrokora? razlika je jako velika jer on ne može biti namiren za svoje potraživanje dionicama koje se nuluju jer ima potraživanje koje je jednako vrijedno kao kod ostalih vjerovnika i ima prava i obveze kao ostali (npr. na namiru uz određeno % umanjenje)
[/quote]
Ocito nisi razumio:
cinjenice:
-grupa Agram je vjerovnik; da tocno;
-dionice (pretezito Belja) su kolateral; da tocno, ali i jedino osiguranje vjerovnika;
-prema vodopadu Alix-a za taj koleteral je grupa trebala dobit alokaciju u fortenovi od cca 10%
potrazivanja koje je DG u interviewu ja jutarnji iskazao s oko 300 milijuna kuna (40 mil eura-a), znaci
alociralo bi se cca 4 milijuna eura-u suvlasnistva u fortenovi;
-DG prijeti sudskom tuzbom Knightheadu i to od 100 milijuna;
-rezultat nagodba na 20 milijuna eur-a i to ne suvlasništva u fortenovi, nego otkup dionica žitnjaka i
lagune za cash.
-dakle vrijednost praktički prema vodopadu bezvrijednog kolaterala u dionicama (najvecim dijelom
Belja) sad je 20 milijuna eura cash-a;
Sva potraživanja prema Agrokoru su morala biti riješena kroz postupak izvanredne uprave i nagodbu. Jednom kad se upiše na dionice, one više nisu zalog, nego je potraživanje (ili dio potraživanja) pretvoreno u imovinu (dionice) niti je uopće pravno relevantno da su stečene kao zalog za potraživanje. Jasan znak da se ne radi o isplati potraživanja, nego o isplati temeljem vlasništva nad dionicama (koje više nije potraživanje) je upravo taj da se njihova kupovina ugovorila mimo nagodbe kojom su sva potraživanja riješena.