Samo 20 posto ?
Pa evo još jedna zgodna info za onih 80 posto.
Lex malim dioničarima apsolutno zabranjuje vođenje bilo kakvih postupaka dokle god traje izvanredna uprava.
Izvanredna uprava traje do završetka implementacije Nagodbe.
Nagodbom je određeno da će to biti najviše tri godine od pravomoćnosti rješenja o potvrdi Nagodbe.
Ali slučajno je i rok za naknadu štete od Agrokora i ovisnih društava i njihovih pravnih sljednika Fortenove i društva sa plusevima upravo tri godine.
Pa istekom posljednjeg dana izvanredne uprave nastupa ujedno i zastara pokretanja postupaka za naknadu štete malih dioničara.
Kakva slučajnost !!!
Šta se vi to zafrkavate ili ozbiljno?
Samo 20 posto ?
Pa evo još jedna zgodna info za onih 80 posto.
Lex malim dioničarima apsolutno zabranjuje vođenje bilo kakvih postupaka dokle god traje izvanredna uprava.
Izvanredna uprava traje do završetka implementacije Nagodbe.
Nagodbom je određeno da će to biti najviše tri godine od pravomoćnosti rješenja o potvrdi Nagodbe.
Ali slučajno je i rok za naknadu štete od Agrokora i ovisnih društava i njihovih pravnih sljednika Fortenove i društva sa plusevima upravo tri godine.
Pa istekom posljednjeg dana izvanredne uprave nastupa ujedno i zastara pokretanja postupaka za naknadu štete malih dioničara.
Kakva slučajnost !!!
Šta se vi to zafrkavate ili ozbiljno?
[/quote]
Ne zafrkava se nego pravo zbori.
Ali bez brige, svima je sve jasno.
Doći će taj trenutak kada će puknuti tikve.
A onda, kom opanci, a kom obojci.
Sadašnji važni i društveno prihvaćeni ridikuli će otići u mišje rupe, a naknada štete će se preliti na porezne obveznike.
Manjinski dioničari će na kraju biti obeštećeni, država je već pokradena, a lopine poput Tedeschia, Vidakovićke i ostalih koji su pomislili da će svoju sreću naći u krađi imovine na koju nemaju pravo će po običaju, najvjerojatnije proći što bi Dalmatinci rekli “lišo”.
To je moralni hazard u koji su se upustili i zahvaljujući našem nakaradnom pravnom sustavu će im vrlo vjerojatno proći.
Cijena svega toga je rasap društvene kohezije i raseljavanje građana ove lijepe i bogom dane zemlje.
Šteta!
Sve nam je dano kao na dlanu.
Ali ipak netko mora biti sluga, a netko gospodar.
Izgleda da je Hrvatska (ne prvi put) izabrala teži put.
Znači ukratko. Država ti otme imovinu i stavi zastaru 3 godine, a za to vrijeme nemaš pravo žalbe?? Dobro došli u zemlju Kim Jong Plenkija!
Znači ukratko. Država ti otme imovinu i stavi zastaru 3 godine, a za to vrijeme nemaš pravo žalbe?? Dobro došli u zemlju Kim Jong Plenkija!
Upravo tako kolega Kralj , ali mada se na prvu tako čini , znamo da ne postoji ” savršeno ubojstvo ” .
Treba dosta truda uložiti u istraživanja , analize , traženja skrivenih dokaza i pravnih doskočica i začkoljica itd. pa se do rezultata može doći i zaobilaznim ,alternativnim putem samo se treba dobro potruditi .
A vremena i truda ne žalimo.
Upravo tako kolega Kralj , ali mada se na prvu tako čini , znamo da ne postoji " savršeno ubojstvo " .
Treba dosta truda uložiti u istraživanja , analize , traženja skrivenih dokaza i pravnih doskočica i začkoljica itd. pa se do rezultata može doći i zaobilaznim ,alternativnim putem samo se treba dobro potruditi .
[/quote]
ali nije mi jasno kako je to proslo onda na ustavnom sudu kad nama malim nije dana ikakva mogucnost trazenja nadoknade stete..jel drzava je ipak imala prste u svemu, preko hanfe, koja je blokirala trgovanje, regulatornih tijela i hnb koji nisu reagirali na sve te paralelne sustave financiranja..
Upravo tako kolega Kralj , ali mada se na prvu tako čini , znamo da ne postoji " savršeno ubojstvo " .
Ima li itko saznanja kad ce odluka Europske komisije.
Da li je itko slao emailove s informacijama o Agramu kao dionicaru koji je naplacen naustrp ostalih dionicara. Da li je itko pisao o pljacki koja se dogodila samo hrvatskim dionicarima.
To su nam izvrsni argumenti kako su selektivno neki dionicari naplaceni neki ne…
Ovaj tjedan su ce potruditi poslati poduzi email europskoj komisiji. Samo me zanima da se naplatimo od drzave i nista drugo.
Plenkoviceva grupa Borg na sve je spremna. Pratite kakvu ce listu predlozit Andrej Plenkovic za euro izbore. Navodno ce biti vrlo zanimljivih imena grupe Borg na njoj. Nadam se da ipak nisam u pravu i da moja informacija nije tocna.
Za one koji su se brinuli oko zastare, zastara počinje teći prvi dan nakon dana kada je osoba ovlaštena tražiti naknadu štete, u ovom slučaju tek nakon implementacije nagodbe.
Jako zanimljivo gostovanje Ante Nobila na N1.
Nadam se da će intervju biti dostupan na netu.
Za poslušati.
“Čovjeku su oteli kompaniju. Imali smo zakonske elemente i bez Lex agrokora, mogla je biti predstečajna nagodba, stečaj s preustrojem. Ovako mi se čini da je kompanija oduzeta vlasniku, a s druge strane vidimo da je Izvanredna uprava sa savjetnicima potrošila ogromni novac. Priča se o 200 milijuna eura troška. Ovih naših milijun i 250 eura se čini kao sića prema onome što su Borgovci, privremena uprava i ostali uspjeli naplatiti”.
Prva rečenica je ključna i zato smatram da će se Todorić kad tad naplatiti od svih nas kroz proračun RH.
Čovjeku oteli kompaniju, ali taj čovjek ima i danas koliko ja neću inat da živim tisuću života. Taj čovjek i ovi danas zajedno sa našim premijerom su meni oteli 10-ak godina štednje i to zavidne štednje koju su sveli na 0 Kn. Ta štednja trebala je biti ulaganje u Hrvatsku i moja životna ušteđevina.
Ispada da sam ulagao u lopove i domaće izdajnike, a uništili su tako desetke tisuća naivnih ulagatelja. Svi bi oni trebali tamo gdje im je mjesto dno dna ovog jadnog društva.