Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro je da je Kolakusic podnio kaznene prijave. Na kraju krajeva zbog toga ima moje velike simpatije i nadam se da ce pocet gradit bazu da do parlamentarnih izbora bude treca snaga u drzavi, odmah iza dva kraka partije. On se kao sto je kolega rekao imenom i prezimenom strucno usudio suprotstaviti borgovcima.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Emil Tedeschi ne baljezgaj, banke su prihvatile nezakonita jamstva I sad svaljivas krivnju na dionicare zasto oni nisu upozoravali da su jamstva nezakonita. Znaci zivis u zgradi i sad se jedan od stanara dogovori sa bankom da ce staviti citavu zgradu pod hipoteku, i naravno ako drugi stanari ovakve radnje ne sprijecavaju ostat ce bez stana.

I nije kriva drzava, ni banka, nego ostali stanari koji nisu na vrijeme sprijecili davanje nezakonitih jamstva koja su na kraju priznata.

Tako da Emil Tedeschi molim te ne vrijedjaj nasu inteligenciju, dobro se vidi na cijoj si ti strani…

Kod ovog Lexa i Nagodbe sve je okrenuto 100% NAOPAKO.
Prvo i osnovno – Kakvo je Obvezno mišljenje dala porezna uprava – naime Opći porezni zakon u člancima 31. i 32. jasno definira ŠTETNE RADNJE prevladavajućeg interesa u društvu – te štetne radnje poduzimao je Agrokor ( faktički koncern ) ali i IU uzimajući RollUp.
Dakle postupanje vladajućeg društva Agrokora i IU od početka su diskriminirajuća prema članovima društva koja su fizičke osobe. Time je došlo do povrede čl. 49. st. 2 Ustava Republike Hrvatske, prema kojemu država osigurava svim poduzetnicima jednak položaj na tržištu.

Dakle – ovako kako su gospoda zamislila krši se Ustav – da ne ulazimo ponovno u kršenje Zakona o trgovačkim društvima, Zakona o obveznim odnosiam i niz drugi uz već spomenuti Opći porezni zakon.

Mene zanima da li se bitka vodi i na drugim poljima osim na forumu.
Jer ovdje se mogu pokrenuti tužbe protiv svih u nazad 3-4 godine.
Svi su oni kumovali da bi dionicari dobili 🐣 dok se direktori društava prije i poslije svega 🤗 uredno trljaju ruke i uživaju u svojim blagodatima koja su oteli nama.
Da ništa nije bilo za sitnu raju ne mogu vjerovati osim što je istina zašto bi dali ako ih nitko na to ne prisili pravnim putem.

https://lider.media/stavovi/goran-litvan-kolakusicev-osnivacki-i-predstecajni-postupak/
Sudac Kolakušić koliko je meni poznato nije demantirao niti javno govorio o tome
da od 2017. godine ima 30-ak predmeta za koje nije sazvao niti jedno ročište.
Posejdon piše o sucu kao osobi “sa beskrajnim znanjem”
Takvoga divljenja još ima jedino u prijateljskoj Sjevernoj Koreji, tako tamo
opisuju malog debeljuškastog šefa.
Zašto namećete svoje promašene luzerske stavove prosječnom čitatelju
i pozivate na cenzuru ?
Odgovorite zašto ste kupovali dionice A. tj. Ledo i slično
po parsto kuna ! Kojim pravom mene prozivate, izrazite svoje mišljenje i gotovo,
umjesto nametljivosti i tobože “beskrajnog znanja”.
Kad imate beskrajno znanje onda ga prodajte i zaradite i živite u miru i slozi,
a ne omalovažajte tuđa mišljenje tako agresivno i dosadno.

Da je Kolakušiću dosta sudačkog posla i da želi pokušati postati političar umjesto
suca vidljivo je iz aviona.

Posejdno, zabasali ste oko A. kao guske u maglu, umjesto da preuzemete
vlastitu odgovornost za vlastite ulagačke poteze, mišljenja i odluke.
To bi bilo zrelo i obećavajuće, ovako trla baba lan… pa ukrug everi dej. Zašto ???

Kolakusic je ozbiljno taknuo u osinje gnijezdo kriminala i mafije. Mislim da cu prvi put u zivotu volontirat u necijoj politickoj kampanji. Panika i strah koji se sire mafijaskim krugovima moze se gotovo pa namirisati.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

posao suca je da sudi po zakonima
sudac to ne želi nego želi postati političar

sve je kristalno jasno (meni)
da imam0 informacije tko su tuženici u tih 30-ak
netaknutih predmeta bili bi u poziciji višeg znanja
nego što ga imamo danas pa bi mogli još kvalitetnije komentirati sve skupa

Bit će panike itekakve ,nisu oni još svjesni jer je Kolakušić već pokrenuo lavinu. A ekipa koja se sprdala na račun Gospe od Kamenitih vrata će se nje itekako sjetiti kada stvari krenu jednim drugim tokom.

sve je kristalno jasno (meni)
da imam0 informacije tko su tuženici u tih 30-ak
netaknutih predmeta bili bi u poziciji višeg znanja
nego što ga imamo danas pa bi mogli još kvalitetnije komentirati sve skupa

Je li posao vlade i premijera da u propasti koncerna dionicarima svoje drzave oduzme sve, a vani ostavi prvobitno vlasnistvo ?

nije vlada uzela nego vjerovnici uzeli

nije vlada uzela nego vlastita pohlepa uzela jer ste kupovali ledo po parsto kuna i sad žicate vladu da plati vaše ulagačke odluke

nije vlada uzela nego mirovinci izgubili

O cemu ti pricas Bariša ?

Pa ne mogu vjerovnici koncerna koji posluje u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Hrvatskoj selektivno pokrasti samo hrvatske dionicare. Zasto je to Hrvatska drzava dopustila zasto Srbija, Slovenija i Bosna nisu !?

Ja te pitam zasto dionicari Mercatori, Kiseljaka, Frikoma, itd. zadrzavaju svoje vlasnistvo ?

Je li ti kuzis materiju imalo ?

Netko ce se znojiti na sudskoj stolici objasnjavajuci zasto je samo vlasnistvo u hrvatskoj popapala maca.

Tu poruku adresirajte na Trgovački sud.

Bolje da sudac postane političar nego da je sudac koji sudi po diktatu političara.

bolje solidno promislit u što ulažeš… pa neće svi drugi biti krivi, a samo loš ulagač izuzet odgovornosti od sebe samog. bolje ulagati u kvalitetnu supstancu u kompaniju koja ima obecavajucu buducnost i dobre fundamente i razvoj.
zašto bi netko drugi platio što je netko pod punom sviješću i upoznat lošim stanjem ulagao u bankrotirani A.
zašto kupovat Ledo nakon IU. Nitko da smogne odgovorit a u tom grmi leži zec… laku noć

New Report

Close