Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/ovih-ce-devet-ljudi-voditi-fortenova-grupu-koncern-koji-se-jos-30-dana-zove-agrokor/8436965/

Ignore: KressoM, delux

ima se, može se
https://100posto.hr/news/hdz-moze-zadovoljno-trljati-ruke-2018-zavrsili-s-milijunima-u-blagajni-kako-to-da-svoju-znaju-napuniti-ali-iz-drzavne-znaju-samo-sisati-novac

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Prema Općem poreznom zakonu – ako ga se provodi kako Zakon nalaže – odavno je Remetinec trebao biti popunjen.

Odgovornost članova trgovačkog društva

Članak 30.

(1) Članovi javnoga trgovačkoga društva i komplementari u komanditnome društvu odgovaraju za obveze društva osobno, solidarno i neograničeno cijelom svojom imovinom. Članovi gospodarskog interesnog udruženja odgovaraju za obveze udruženja cijelom svojom imovinom.

(2) Članovi društva s ograničenom odgovornošću, dioničari dioničkoga društva, komanditori u komanditnom društvu ne odgovaraju za obveze društva izuzev kada je to određeno zakonom.

(3) Onaj tko zloupotrebljava okolnost da kao član trgovačkoga društva ne odgovara za obveze društva ne može se pozvati na to da po zakonu ne odgovara za te obveze.

(4) Smatra se da je ispunjena pretpostavka za odgovornost člana društva iz stavka 3. ovoga članka osobito:

1. ako koristi društvo za to da bi postigao cilj koji mu je inače zabranjen

2. ako koristi društvo da bi oštetio vjerovnike

3. ako protivno zakonu upravlja imovinom društva kao da je to njegova imovina

4. ako u svoju korist ili u korist neke druge osobe umanji imovinu društva, iako je znao ili morao znati da ono neće moći podmiriti svoje obveze.

Posebna odgovornost članova trgovačkog društva, osoba koje vode poslove društva i povezanih osoba

Članak 31.

Smatra se da su ispunjene pretpostavke za odgovornost članova društva, osoba koje vode poslove društva, i povezanih osoba, osobito ako oni:

1. prividno ili besplatno prenesu imovinu na trgovačko društvo, koje su osnovali sami ili s drugim osobama ili na drugi način cijelu ili dio imovine prividno prodaju, opterete bez odgovarajuće protučinidbe ili ju besplatno ustupe povezanim osobama, oštete ju, unište ili učine neupotrebljivom

2. zaključe prividni pravni posao ili priznaju nepostojeću tražbinu osobama iz točke 1. ovoga članka

3. u suprotnosti s urednim i savjesnim gospodarenjem umanje imovinu ili prikriju imovinsko stanje, ne podnesu zakonom propisana godišnja izvješća, bez odgađanja, a najkasnije dvadeset i jedan dan od nastanka razloga koji poseban zakon određuje kao razlog za pokretanje stečajnog postupka ne zatraže da se takav postupak pokrene.

Kolega Sava ,odavno smo već svijesni da u ovom postupku ništa nije po zakonu ili u skladu sa zakonom.
Za sada samo možemo pasivno promatrati što rade ,a rade sve što hoće i kako hoće .
Ali ja vjerujem da će doći dan kada će netko reći : e , drugovi , dosta je bilo ,ne može to tako.
A do tada sve prolazi što im se prohtije.
Ipak , svemu jednom dođe kraj.
Još malo strpljenja

gdja ,weber se jucer zaplela onako brutalno kod sprajca..ukratko implemantacija neide glatko i to je dobro
ako se probudi pravo domoljublje kod mnogih institucija i lokalnih celnika to im nece uspjeti…potrudite se svi tko god ima poznanstva u navedenim istitucijama lokalnim sjedistima…neka im nedaju prijenos vlasnistva ,jer su tu stavku zaboravili stavit u LEX ,,jos jedna bitna stvar .rolap kredit dize kamatnu stopu mjesecno…dakle zuri im se to implementirati da se refinancira rolap ,,a rolap je taj cin kojim su proglasili drustva insolventna..da predaju za papar cjelu prehrambenu industriju …zivili…borba ne treba prestati ..ova pljacka nesmije proci .

Kolega Sava ,odavno smo već svijesni da u ovom postupku ništa nije po zakonu ili u skladu sa zakonom.
Za sada samo možemo pasivno promatrati što rade ,a rade sve što hoće i kako hoće .
Ali ja vjerujem da će doći dan kada će netko reći : e , drugovi , dosta je bilo ,ne može to tako.
A do tada sve prolazi što im se prohtije.
Ipak , svemu jednom dođe kraj.
Još malo strpljenja

Svi hrvatski sudovi ,od Ustavnog suda,TS i VTS su presudili da je sve provedeno zakonito.
Izvanredni pravni lijek na VS- ima jako male sanse za uspjeh,po meni, zbog naravi i ogranicenog dometa izvanrednog pravnog lijeka.DORH je odbacio kaznene prijave protiv “aktera” postupka izvanredne uprave i savjetnika.
Sudovi u New Yorku,Londonu,Svicarskoj su takoder prihvatili Lex Agrokor.
Uveden je i u pravnu stecevinu EU.
U zemljama poput Srbije,BiH ,djelom Slovenije,Lex Agrokor i nije priznat te se nece primjeniti na sve dionicare,odnosno cjelokupnu imovinu Agrokorovih tvrtki,vec ce se nova firma samo uknjiziti na ime i dio vlasnistva bivseg Agrokora.Ostali strani dionicari ce zadrzati svoje udjele.
Naravno da nezadovoljni vjerovnici mogu traziti veca prava i udjele,ali izgleda da su se vec nagodili,barem ogromna vecina i veliki vjerovnici i odustali od “pobijanja jamstava”.
Nakon pravomocnosti sudskih presuda,ne vidim vise mogucnosti da “netko kaze drugovi ne moze to tako”.Uloga politike ovdje vise nije presudna od onog trena kada je pravosude “nastupilo”.
Dakako,da nezadovoljni mogu o svom trosku pokretati razne sudske postupke protiv “raznih aktera”,ali mislim da se Drzava “dobro ogradila pravno” od odgovornosti.
Dali je sve to moralno ili provedeno na najbolji nacin, ne znam,ali mi se cini da nije bilo puno izbora.

Malo morgen.

Ovdje je pravosuđe = politika, osim kod sitnih
nova politika = novo pravosudje
retroaktivnost je odavno poznata
Nadam se da ce sva dobra stecena na malim dionicarima potrosit na lijekove i advokate, nebitno radi li se o bivsen vecinskom ili novim vlasnicima.

Postojli su Zakoni o nacionalizaciji, eksproprijaciji ….i sve je bilo po Zakonu

Vidim da je Konzum postao student servis, i tako ce sigurno postat konkurentan, ne mogu isplatit plaće niti sa kamatom 0.

Perusko, Weber to su manageri razine Barnie Kamenko i Vilma Kremenko.

kaze on ” skolski odradeno”

Nekako mi se cini da zloglasna grupa Borg Andreja Plenkovica zeli da ovo sto prije zavrsi i ode pod tepih. A mi tek na pocetku. Zabava tek pocinje.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

cetrdesetpet zrcalnih drustva
tridesetdva solventnih

ukupno 77 iu rh

ima li tko ili moze uputuit na mjesto gdje ima za pregledati taj ppis najzgodnije

ima more tih objaava, nikako da nadem taj popis

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close